Un copil de 13 ani duce teatrul la sate

De Veronica Bursaşiu
Teodor Buzle la Gală Foto: oradealife
Teodor Buzle la Gală Foto: oradealife
Proiectul său a fost finanţat de Fundaţia Comunitară Oradea cu 9.432 lei.


A impresionat la Gala Responsabilităţii Sociale Corporatiste şi a fost premiat la Bursa talentelor. Proiectul „Teatrul vine la tine” a fost iniţiat de Buzle Tudor-Andrei, în vârstă de 13 ani, elev la Liceul Teoretic „Constantin Şerban” Aleşd în clasa a VII-a. Tudor locuieşte în comuna Lugaşu de Jos, sat Lugaşu de Jos şi este actor la Teatrul de copii, în trupa coordonată de actorul Şerban Borda.

Iniţiat de Tudor Buzle, proiectul îşi propune să ducă cultura teatrală în zone defavorizate cultural, cu scopul de a mediatiza literatura prin mijloace de exprimare multi-formale (limbaj verbal, corporal, muzical, scenic) şi de a sensibiliza autorităţile în privinţa necesităţii susţinerii educaţiei tinerilor.

Proiectul „Teatrul vine la tine” intenționează să acopere o parte din necesitățile culturale ale copiilor și adolescenților din mediul urban și rural din județele Bihor și Satu-Mare, din orașele unde nu există un teatru.

„Astfel, o trupă de tineri actori de la Teatrul de copii, asociație culturală din Oradea, va susține spectacolul „Doctor fără voie” în orașele Salonta, Marghita, Săcuieni, Beiuș, Valea lui Mihai, Ștei, Vașcău, Nucet, Aleșd, Tășnad și Satu-Mare unde vom participa la un festival dedicat teatrului cu copii pentru copii, adolescenți și adulți”, explică Şerban Borda.

Fondul „Bursa Talentelor”, iniţiat de Fundaţia Comunitară Oradea încurajează performanţa tinerilor studenţi sau absolvenţilor de studii universitare implicaţi în lucrări de cercetare de orice fel şi/sau care lucrează la proiecte ce au ca scop final realizarea unor produse noi, lucrări de diplomă/doctorat, articole sau cărţi, cercetări de piaţă, participarea la competiţii, care aduc un

plus de valoare pentru beneficiarul final, membru al comunităţii locale. „Totodată, dorim să promovăm şi încurajăm tinerii talentaţi indiferent de domeniu şi să le oferim susţinere şi încredere în drumul pe care l-au ales”, spune Luminiţa Popa, director la FCO.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !