Un ,,DA’’ pentru valori permanente

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
9Comentarii
Un ,,DA’’ pentru valori permanente
PSS Sofronie Drincec, episcopul ortodox al Oradiei, a votat sâmbătă, la ora 12:00, alături de consilierul responsabil cu educația pr. Radu Rus, la secţia de la Liceul Ady Endre din Oradea.

Acesta a spus că a venit pentru a mărturisi idealul, ataşamentul faţă de identitatea noastră culturală, comună, creştină, bazată pe valorile evanghelice. În opinia sa, Scriptura este foarte clară în legătură cu voinţa lui Dumnezeu încă de la începuturile lumii.

Familia este – a arătat episcopul Sofronie, instituţia umană fundamentală, creată şi binecuvântată de Dumnezeu pentru creşterea şi perpetuarea umanităţii: „Şi a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat şi femeie. Şi Dumnezeu i-a binecuvântat zicând: Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l stăpâniţi!”

,,Această familie bazată pe căsătoria între un bărbat şi o femeie a fost binecuvântată şi cinstită de Mântuitorul Iisus Hristos prin prezenţa Sa, a mamei Sale şi a ucenicilor Săi, la Nunta de la Cana Galileii, unde a săvârşit minunea transformării apei în vin, arătând astfel valoarea sfântă a familiei conjugale pentru viaţa Bisericii. În acest sens, Sfântul Apostol Pavel recomandă ca iubirea mirelui faţă de mireasă să fie asemenea cu iubirea lui Hristos faţă de Biserică. Familia binecuvântată de Dumnezeu, spre a cultiva iubirea reciprocă şi a da naştere la copii, este izvor de viaţă pentru fiecare popor şi pentru întreaga umanitate”, este de părere PSS Sofronie Drincec.

În opinia sa, participarea la referendum, în zilele de 6 şi 7 octombrie 2018, este un act de mărturisire a credinţei în iubirea lui Dumnezeu pentru familie, un act de maximă responsabilitate pentru viitorul poporului român, precum şi un examen de maturitate spirituală pentru a alege între valori permanente şi ideologii efemere.

,,Votez astăzi pentru că aşa îmi dictează conştiinţa, pentru că este un drept constituţional şi este modalitatea prin care cetăţenii unei ţări au posibilitatea să îşi exprime punctul de vedere. Acesta se exprimă conform Constituţiei ţării, atât prin vot direct cât şi prin participare la Referendum. Ori, Referendumul care se desfăşoară astăzi şi mâine nu este unul consultativ, ci este unul decizional. Cred că este dreptul fiecăruia şi responsabilitatea de a participa la vot. Şi să voteze aşa cum îi dictează conştiinţa. Un om religios nu poate avea o altă poziţie decât poziţia pe care o are Dumnezeu – exprimată prin Revelaţie. Iar aceasta este descoperirea lui Dumnezeu faţă de oameni, în primul rând în Sfânta Scriptură. Iar Sfânta Scriptură este foarte limpede în acest sens”, a mai adăugat PSS Sofronie.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor