Un deceniu şi jumătate de Foto Art

Un deceniu şi jumătate de Foto Art
Cei 15 ani de existenta ai Galeriei Foto Art din Oradea au fost sarbatoriti vineri într-un cadru cu totul special. Înconjurat de imagini de epoca ale urbei, prezentate printr-un vernisaj, publicul a fost alaturi de fondatorii acestei galerii si membri ai Fotoclubului „Nufarul”.

„Momentul 0” a fost rememorat de presedintele fotoclubului oradean, artistul fotograf Stefan Toth (A.FIAP). Tot el a fost cel care a prezentat invitatii la manifestare si a multumit tuturor celor care au fost alaturi în acesti ani de Galeria Foto Art.


„Momentul bilantului”, dupa cum l-a numit chiar Toth, a fost un bun prilej pentru a depana amintiri, cele mai multe extrem de placute, din acest deceniu si jumatate de activitate atât pe plan local, national, cât si international. Viceprimarul Biro Rozalia a apreciat si a laudat vointa celor care nu au renuntat în momentele grele din existenta galeriei si puterea unor oameni care au luptat pentru a putea arata lumii întregi orasul nostru.

La finalul discursului, Stefan Toth i-a înmânat acesteia o diploma de onoare de membru permanent al Fotoclubului „Nufarul”.

Drum al istoriei


Ligia Mirisan, directorul Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Bihor, si-a exprimat bucuria de a se afla între asemenea exponate care denota, în opinia sa, un „sentiment de mister, o încercare de a reface un drum al istoriei, un drum sentimental”, multumind în acelasi timp celor care „au reusit sa realizeze acest nucleu de arta fotografica care este Oradea”.

Din partea Directiei apoi, presedintele fotoclubului a primit o diploma de excelenta. Seria discursurilor a fost încheiata de cel al jurnalistului si colectionarului Doru Sicoe, cel care a oferit exponatele prezentate. Dupa vernisaj, în sala mare a Primariei a avut loc un simpozion intitulat „Galeria Foto Art – 15 ani de spectacol vizual oradean”, la care au fost prezenti prieteni ai Fotoclubului „Nufarul”.

Laura Voicu