Un eliminat la evaluarea nationala din Oradea

Reactualizat la:
Un eliminat la evaluarea nationala din Oradea
Un elev de la Şcoala Lucreţia Suciu a fost eliminat de la evaluarea naţională pentru că nu a vrut să predea telefonul mobil.

Luni, s-a desfăşurat prima probă din cadrul evaluarii nationale pentru elevii de clasa a VIII-a – proba scrisă la Limba şi literatura română. Subiectele de la Limba şi literatura română, prima probă a evaluarii nationale, au avut un grad mediu de dificultate. Aceasta este concluzia unor profesori de limba română.

„Subiectele au avut un grad de dificultate mediu. Elevii au avut de realizat o compunere în care să argumenteze că «Rodul tainic» a lui Ion Slavici este un basm. Ei au mai avut de explicat caracteristicile unor meteoriţi şi de descris un tablou impresionant din natură. S-a pus accent pe argumentare. Aceasta a devenit o rutină pentru ei, mai ales că, la simulările din timpul anului şcolar au realizat subiecte asemănătoare”, a spus Ileana Pele, profesoară de limba română la Şcoala Nicolae Bălcescu.

Un eliminat

Un elev de la Şcoala Lucreţia Suciu a fost eliminat din examen pentru că nu a vrut să-şi predea telefonul mobil.

„Un elev de 20 de ani, de la frecvenţă redusă, de la Lucreţia Suciu, nu a vrut să predea telefonul mobil. Astfel că a fost eliminat din examen. Acesta va mai putea susţine examenul de Evaluare Naţională doar în sesiunea din 2012”, a spus jurista Ramona Bacter, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

Cea de-a doua disciplină la care se va susţine evaluarea naţională este limba şi literatura maternă – pentru elevii care aparţin minorităţilor naţionale şi care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă. Aceasta va avea loc astăzi, 21 iunie. Ultima probă la evaluarea naţională este matematica (22 iunie).

În 24 iunie vor fi afişate rezultatelor (pâna la ora 14.00) şi tot în aceeaşi zi, în intervalul orar 14.00 – 18.00, vor fi depuse contestaţiile. Rezolvarea contestaţiilor are loc în perioada 25 – 26 iunie, iar în 27 iunie vor fi afişate rezultatele finale.

C.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !