Un liceu din două – Liceul Tehnologic Special nr. 1

De Alexandru Guiaș
2Comentarii
Un liceu din două – Liceul Tehnologic Special nr. 1
În ședința ordinară de marți, consilierii județeni au aprobat Rețeaua unităților de învățământ special la nivelul județului pentru anul școlar 2017-2018.

Proiectul a trecut la un vot distanță. Au votat „pentru” consilierii PSD, UDMR și ALDE (17 voturi), în timp ce liberalii au fost împotriva proiectului (16 voturi). Astfel, liceele tehnologice „George Bariţiu” şi „Ioan Bococi” vor fuziona, rezultând astfel Liceul Tehnologic Special nr. 1 din Oradea. Noul liceu astfel creat își va începe activitatea începând cu anul școlar 2017-2018 și va funcționa în spațiul Liceului „George Bariţiu”.

Noua rețea de învățământ special a județului nu va mai cuprinde din anul școlar viitor clasele de gimnaziu de la Şcoala Gimnazială Specială nr. 1 din Băile 1 Mai, aceste clase fiind subordonate Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă (CSEI) nr. 1 Oradea și funcționau în cadrul secției de Recuperare Medicină Fizică şi Balneologie Copii din Băile 1 Mai a Spitalului de Recuperare din Băile Felix. Principalul argument avut în vedere în cazul desființării claselor a fost dat de „spitalizarea în această unitate spitalicească, care este de maxim 3 săptămâni, pe când învățământul de acest tip trebuie să cuprindă copii veniți din alte județe spitalizați pentru cel puțin 4 săptămâni”.

În același timp, tot din anul școlar următor, CSEI din Tileagd va face parte din structura CSEI „Orizont” din Oradea. Trebuie precizat faptul că CSEI din Tileagd are în subordine clase integrate la şcolile şi liceele din Bulz, Bratca, Şuncuiuş şi Remeţi.

În motivație se arată că „se observă programe școlare depășite, lipsa materialelor didactice pentru cursuri și pentru activități extrașcolare, nu există continuitate în învățământul special, probleme sociale și educaționale accentuate, echipamente și dotări precare, lipsă ateliere de lucru, dezinteres din partea autorităților locale, lipsa unei strategii privind învățământul special, funcționarea greoaie a sistemului medical, având în vedere că reglementările în vigoare nu permit acordarea de asistență medicală fără participarea părinților”.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor