Un pompier aflat în concediu a salvat un bătrân

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
3Comentarii
Szabo Istvan în fața casei care a luat foc
Szabo Istvan în fața casei care a luat foc
Nu a vrut să i se facă publicitate, dar la insistenţele Jurnal bihorean şi Bihon, a acceptat să fie remarcat cu scopul de a încuraja bihorenii să nu fie nepăsători şi să îşi ajute semenii.

Îl cheamă Szabo Istvan, are 39 de ani şi de zece ani lucrează ca pompier la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana Bihor. În seara de mărţişor, Istvan a mers, ca în fiecare marţi, cu prietenii la fotbal, după care s-au oprit toţi la un bar, să bea un suc, o bere etc. În plus, era bucuros fiindcă se afla în prima lui zi de concediu din acest an.

L-a luat pe sus

În jurul orei 23:00, Istvan a simţit miros de fum şi a rugat-o pe barmaniţă să verifice să nu cumva să ardă ceva în bar. La un moment dat, a simţit miros de fum dinspre uşa de intrare în bar, a ieşit şi a văzut nişte oameni agitându-se şi acoperişul unei case foarte apropiate, tot de pe str. Bogdan Petriceicu Haşdeu cum luase foc. A sunat la 112, şi-a anunţat colegii. Apoi a văzut o femeie şi un bărbat cum se plângeau de casa lor. Era întuneric şi fum, spune pompierul, care a intrat în vorbă cu cei doi şi a aflat că tatăl lor se afla în casa ce a luat foc. L-a rugat pe bărbat să îl însoţească şi să îi arate unde se afla bătrânul. Acesta băuse şi dormea când pompierul a intrat să îl scoată afară. Buimac, bătrânul nu a ştiut ce se întâmplă când a fost trezit, ba chiar i-a spus salvatorului său să îl lase în pace, că nu vrea să iasă din casă. Pompierul nu a stat pe gânduri şi l-a luat aproape pe sus pe bătrânel şi l-a scos afară din locuinţă. La 10 – 20 de secunde au sosit colegii lui, care au reuşit să stingă focul.

În jumătate de oră

Incendiul se manifesta generalizat la o construcţie auxiliară din lemn al unei gospodării şi la acoperişul unei construcţii situate în imediata proximitate. Pompierii de la Detaşamentul 2 de la Detaşamentul 2 Oradea au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea incendiului, dar şi pentru protecţia locuinţei şi a clădirii învecinate afectate parţial de flăcări, reuşind în aproximativ 30 de minute să stingă focarele de incendiu şi să împiedice propagarea flăcărilor.

Flăcările, iscate de la un coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile, au distrus o construcţie anexă din lemn şi haine depozitate în aici, dar şi circa 20 metri pătraţi plăci din fibră de sticlă şi aproximativ 40 metri pătraţi polistiren de la construcţia învecinată.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor