Un protocol pentru viitorul studentilor la Universitatea Oradea

Un protocol pentru viitorul studentilor la Universitatea Oradea
Studenţii Facultăţii de Cosntrucţii şi Arhitectură vor fi principalii beneficiari ai protocolului cu FPB.

Viitorul sună bine pentru studenţii şi, mai ales, absolvenţii, Facultăţii de Construcţii şi Arhitectură. Într-un cadru festiv, miercuri a fost semnat protocolul de colaborare dintre Federaţia Patronilor Bihor (FPB) şi Facultatea de Construcţii şi Arhitectură.

Este cel de-al doile parteneriat semnat de FPB cu o facultate orădeană, primul fiind cel semnat în urmă cu doi ani cu Facultatea de Ştiinţe Social Politice.

 Parteneriat

„Tema acestei întâlniri este viitorul vostru”, a subliniat Ramona Novicov, decanul facultăţii, adresându-se studenţilor. „Pentru noi este foarte important acest parteneriat, pentru că avem foarte multe firme care au ca domeniu de activitate construcţiile şi materialele de construcţii”, a precizat Ioan Lucian, preşedintele FPB. Reprezentanţii câtorva dintre acestea au fost chiar prezenţi la semnarea protocolului. Este vorba despre Vasile Fonoage, Florian Pantea, Maria Sabin şi Simona Dume.

Scopul contractului încheiat miercuri este de a intensifica dialogul între cele două instituţii pentru a găsi modalităţi concrete de susţinere a tinerilor în vederea integrării pe piaţa muncii.

Unul dintre principalele obiective ale protocolului este organizarea, anual, în luna mai, la sediul Facultăţii de Construcţii şi Arhitectură, a unui workshop în colaborare cu AJOFM Bihor şi Camera de Comerţ şi Industrie Bihor. În cadrul workshopului studenţii vor fi informaţi despre cerinţele angajatorilor, stituaţia locurilor de muncă din domeniu în judeţ, consiliere pentru începerea unei afaceri şi dialog direct cu firmele interesate.

„Cel mai onorant proiect pe care-l demarăm este de a-i lua colegi pe cei de la Federaţia Patronilor Bihor şi a-i numi cadru asociat,U care ne va ajuta în formarea studenţilor şi va putea fi beneficiarul muncii sale”, apreciază Marcela Praja, şef de departament în cadrul facultăţii.

Conform actului semnat, se vor identifica societăţile de construcţii sau firme de arhitectură dispuse pentru a asigura pregătirea practică în producţie pentru un număr limitat de studenţi, în condiţii reciporc avantajoase.

Mai mult, se vor iniţia burse private pentru studiu şi practică pentru studenţii merituoşi, în condiţii impuse de compania de profil, cu acceptul tinerilor şi recomandarea facultăţii.

„Dincolo de competenţe şi diplomă, cultivarea loialităţii în acest parteneriat mi se pare un lucru foarte important”, a conchis Ramona Novicov.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !