bihon.ro Web analytics

Un protocol pentru viitorul studentilor la Universitatea Oradea

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Studenţii Facultăţii de Cosntrucţii şi Arhitectură vor fi principalii beneficiari ai protocolului cu FPB.
Scris de bontea - Studenţii Facultăţii de Cosntrucţii şi Arhitectură vor fi principalii beneficiari ai protocolului cu FPB.

Viitorul sună bine pentru studenţii şi, mai ales, absolvenţii, Facultăţii de Construcţii şi Arhitectură. Într-un cadru festiv, miercuri a fost semnat protocolul de colaborare dintre Federaţia Patronilor Bihor (FPB) şi Facultatea de Construcţii şi Arhitectură.

Este cel de-al doile parteneriat semnat de FPB cu o facultate orădeană, primul fiind cel semnat în urmă cu doi ani cu Facultatea de Ştiinţe Social Politice.

 Parteneriat

„Tema acestei întâlniri este viitorul vostru”, a subliniat Ramona Novicov, decanul facultăţii, adresându-se studenţilor. „Pentru noi este foarte important acest parteneriat, pentru că avem foarte multe firme care au ca domeniu de activitate construcţiile şi materialele de construcţii”, a precizat Ioan Lucian, preşedintele FPB. Reprezentanţii câtorva dintre acestea au fost chiar prezenţi la semnarea protocolului. Este vorba despre Vasile Fonoage, Florian Pantea, Maria Sabin şi Simona Dume.

Scopul contractului încheiat miercuri este de a intensifica dialogul între cele două instituţii pentru a găsi modalităţi concrete de susţinere a tinerilor în vederea integrării pe piaţa muncii.

Unul dintre principalele obiective ale protocolului este organizarea, anual, în luna mai, la sediul Facultăţii de Construcţii şi Arhitectură, a unui workshop în colaborare cu AJOFM Bihor şi Camera de Comerţ şi Industrie Bihor. În cadrul workshopului studenţii vor fi informaţi despre cerinţele angajatorilor, stituaţia locurilor de muncă din domeniu în judeţ, consiliere pentru începerea unei afaceri şi dialog direct cu firmele interesate.

„Cel mai onorant proiect pe care-l demarăm este de a-i lua colegi pe cei de la Federaţia Patronilor Bihor şi a-i numi cadru asociat,U care ne va ajuta în formarea studenţilor şi va putea fi beneficiarul muncii sale”, apreciază Marcela Praja, şef de departament în cadrul facultăţii.

Conform actului semnat, se vor identifica societăţile de construcţii sau firme de arhitectură dispuse pentru a asigura pregătirea practică în producţie pentru un număr limitat de studenţi, în condiţii reciporc avantajoase.

Mai mult, se vor iniţia burse private pentru studiu şi practică pentru studenţii merituoşi, în condiţii impuse de compania de profil, cu acceptul tinerilor şi recomandarea facultăţii.

„Dincolo de competenţe şi diplomă, cultivarea loialităţii în acest parteneriat mi se pare un lucru foarte important”, a conchis Ramona Novicov.

Dan Birta

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bilanț COVID: Aproape 800 cazuri noi în Bihor. Oradea a depășit incidența de 12‰
  În ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de către DSP Bihor au fost diagnosticați pozitiv 788 de bihoreni, iar alții 457 s-au vindecat de virus. 1

  România

  Accident violent pe Centura Caransebeș, între un TIR și un microbuz. O femeie a murit
  O femeie a murit și alte șase persoane au fost rănite, sâmbătă dimineața, în urma unui accident produs pe Centura Caransebeș, din județul Caraș-Severin, între un microbuz și un TIR. Toate victimele se aflau în microbuzul înmatriculat în Bulgaria.

  Mapamond

  A murit Louie Anderson, îndrăgitul actor din ”Viaţa cu Louie”
  Louie Anderson a murit la un spital din Las Vegas din cauza complicaţiilor cauzate de cancer, a spus Glenn Schwartz, publicistul său. Actorul avea 68 de ani. Anderson s-a interpretat pe el însuşi în serialul de animaţie ”Viaţa cu Louie” despre copilăria sa.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  Mapamond

  VIDEO | Un câine salvează un pui de căprioară de la moarte
  Un pui sălbatic este salvat dintr-un pârâu mocirlos de către un câine, aflat la plimbare cu stăpânul său. Internauţii l-au comparat cu celebrul Fenton.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Creaţiile lui Ovi Pascu, armonii de lemn, metal şi lumină
  La Galeriile de Artă – Reperaj s-a deschis expoziţia personală de sculptură mică şi iluminat ambiental a artistului plastic Ovi Pascu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Calculul consumului de gaz pe factură, explicat pas cu pas
  Interpretarea facturii de gaze naturale nu este deloc una facilă, cu atât mai mult cu cât consumul se transmite în metri cubi și se facturează în kilowați-oră.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.