Un raft cu cărți americane pentru Bibliotecă

De Alexandru Guiaș
Ambasadorul SUA și Raftul american
Ambasadorul SUA și Raftul american
De acum Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” din Oradea va avea un raft cu cărți americane – Raftul American (American Shelf), donație de la Ambasada SUA.

Un număr de 52 de cărți au intrat în posesia Bibliotecii orădene. Donația a fost făcută la sfârșitul săptămânii trecute de Hans Klemm, Ambasadorul SUA în România. Raftul American (American Shelf) reprezintă o donaţie de carte – lucrări de referinţă a literaturii americane clasice şi contemporane, cărţi despre schimbările climatice, lucrări de metodică a predării limbii engleze, materiale pentru perfecţionarea limbii engleze, precum şi cărţi pentru copii şi tineret.

„Una dintre prioritățile mele ca ambasador al SUA este cea de aprofundare a realțiilor de înțelegere dintre poporul român și cel american. Prin această donație modestă făcută Bibliotecii Județene sper să îndeplinim acest scop. Să aducem mai multe informații cetățenilor de aici despre SUA. Literatura reflectă nu doar sufletul autorului ci și spiritul unei societăți. Pe măsură ce populația și elevii județului vor avea acces la lietratura și la cărțile de nonficțiune americane, sper că astfel vor avea acces și la sufletul americanilor. Acestă donație reprezintă începutul unei relații de consolidare dintre Ambasa SUA, județul Bihor și orașul Oradea, prin reprezentanții ambasadei noastre. Am călătorit prin multe locuri în România și am rămas impresionat de investițiile făcute în bibliotecile publice, din care face parte și Biblioteca Județeană din Oradea. Sunt impresionat de ceea ce am văzut la Biblioteca din Oradea”, a declarat Hans Klemm.

Laude, mulțumiri și cadouri

Pe lângă conducerea Bibiliotecii Județene și a ambasadorului SUA, la eveniment au mai fost prezenți reprezentnați ai mai multor instituții publice, precum Claudiu Adrian Pop (prefectul județului), Pasztor Sandor (președintele Consiliului Județean Bihor), dar și PS Sofronie Drincec, episcopul ortodox al Oradei. După ce Ligia Mirișan (directorul Bibliotecii Județene), prefectul județeului și președintele Consiliului Județan au susținut câte un speach de mulțumire și a felicitat fiecare inițiativa ambasadorului Klem, aceștia au înmânat fiecare câte un cadou amabasadorului SUA, din partea instituțiilor pe care le conduc.

Din partea Bibliotecii Județene, directorul, Ligia Mirișan a dăruit ambasdadorului american o carte despre istoria orașului Oradea și un vitraliu. Claudiu Pop a înmânat din partea Instituției Prfectului o sticlă de palincă ornată frumos, o băutură reprezentativă meleagurilor bihorene.

O situație delicată a avut loc în momentul în care președintele Consiliului Județean, Pasztor Sandor a dăruti un steag al județului. Pasztor doar l-a scos din ambalaj pentru ca reprezentanții mass-media să vadă cadoul și la pus la loc. Ambasadorul Klemm s-a ferit să pună mâna pe steag, având în vedere mult mediatizatul incident din Covasna.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !