Un trotuar de peste 2,5 milioane lei între Corso şi Magazinul Crişul

De Cristina Ghilea
11Comentarii
Trotuarul va fi lărgit cu 2,5 metri, astfel încât să încapă lejer şi terasele şi pietonii
Trotuarul va fi lărgit cu 2,5 metri, astfel încât să încapă lejer şi terasele şi pietonii
Suma acoperă lărgirea şi pavarea cu piatră a trotuarului de pe Republicii, între Crişul şi strada Dunărea.

În această primăvară începe reamenajarea trotuarului între Corso şi Magazinul Crişul, la începutul acestei săptămâni, Primăria predat amplasamentul către construtori. Anul trecut, în toamnă, pe acelaşi amplasament, Termoficare SA a lucrat la înlocuirea reţelei de termoficare, ca măsură de pregătire a investiţiei din acest an.

„Tot în cursul anului trecut, Primăria a amenajat spaţiul public din faţa magazinului Crişul, iar pentru a se asigura o continuitate între cele două zone pietonale şi îmbunătăţirea aspectului zonei, trotuarul va fi lărgit. Spaţiul pietonal va fi pavat în mod asemănător cu piaţeta de la Magazinul Crişul, amenajându-se totodată şi trotuarele la intersecţiile cu străzile adiacente, respectiv Braşovului şi Dunărea. Primăria doreşte reamenajarea tronsonului amintit deoarece pe acest tronson se produce aglomeraţie la orele de vârf, iar vara, când se deschid şi terasele, lăţimea trotuarului s-a dovedit insuficientă”, transmite Muncipalitatea printr-un comunicat de presă.

Astfel, trotuarul dintre Magazinul Crişul şi Corso va fi reamenajat pe o distanţă de 289 metri: va fi lărgit cu aproximativ 2,5 m şi va fi pavat cu porfir şi granit auriu. În buget intră şi lucrări de canalizare pluvială pentru asigurarea scurgerii apelor de pe suprafaţa trotuarului, respectiv rigolă din porfir la nivelul bordurii actuale şi guri de scurgere în trotuar şi carosabil.

În vederea asigurării iluminatului public, se vor monta 6 stâlpi ornamentali personalizaţi, identici cu cei din piaţeta de la Magazinul Crişul şi de pe strada Dunărea. Suprafaţa totală de amenajat este de 2.168,91 mp, suprafaţa cu pavaj va fi 2.064,02 mp, din care rigola 72,22 mp, urmând ca suprafaţa spaţiilor verzi şi zonele cu pomi să fie de 123,41 mp.

Lucrările au fost atribuite către asocierea Gavella Com SRL, Porfido Ed Arte Consortio Stabile, Edildrum Construct SRL, Ritmoteh SRL, la preţul de 2.295.095,33 lei fără TVA. Acestea sunt firmele care au lucrat şi în Piaţa Unirii şi în faţa Magazinului Crişul.

Predarea amplasamentului a avut loc în data de 14 martie urmând ca lucrările să fie începute în cursul acestei săptămâni. Durata de execuţie este de 4 luni.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor