Unde mai găsim vrăjitoare în zilele noastre?

Unde mai găsim vrăjitoare în zilele noastre?
De-a lungul timpului, vrăjitoarele au stârnit controverse, ba au fost persecutate, ba au fost căutate pentru a oferi elixirul tinereții sau al pasiunii.

Practicanți ai magiei mai pot fi găsiți, în zilele noastre, în unele colțuri ale lumii. Unii dintre ei se bazează pe religie, alții sunt vindecători, iar cei mai de temut sunt cei care utilizează magia neagră.

Șamanul – Africa de Sud

Nativi ai tribului Zulu, şamanii sunt priviţi drept vindecători („vrăjitori medici”). Ei sunt împărţiţi în două categorii: inyanga şi isangoma.

În timp ce tehnicile folosite de inyanga nu diferă cu prea mult de cele ale botaniştilor moderni sau ale practicienilor medicinei naturiste, isangoma se remarcă prin puteri divine, abilitatea de a profeţi viitorul şi de a proteja împotriva spiritelor rele.

Ei sunt, în general, lideri religioşi ai comunităţilor din care fac parte, folosindu-se de ritualuri care implică transe şi muzică pentru a invoca spiritele celor morţi.

Atât inyanga cât şi isangoma sunt foarte respectaţi şi trec prin ani de pregătiri înainte de a practica.

Campusuri de vrăjitoare – Ghana

Chiar dacă pare a fi scena unui film, în unele părți ale lumii, femeile încă sunt exilate dacă sunt suspectate că ar avea puteri paranormale. Recent, Ghana a decis să abolească această practică şi să reintegreze 1.000 de femei şi 500 de copii refugiaţi în şase „campusuri de vrăjitoare” din nordul statului.

Kalku – Chile

Kalku sunt privite drept vrăjitoare rele care există în opoziţie cu liderii spirituali şi tămăduitoarele comunităţilor, numite Machi. Aceste femei mistice folosesc spiritele rele pentru a crea haos. Totodată, ele ar folosi magie neagră pentru a reanima cadavrele copiilor.

Mangkukulam – Filipine

Kulam este o formă de magie, iar practicienii ei sunt numiţi mangkukulam. Aceste vrăjitoare ar folosi magia neagră, prin tehnici similare celor voodoo, pentru a face incantanţii, vrăji şi blesteme.

Obeah – India de vest

Această formă de magie neagră se foloseşte pentru a face predicţii, pentru a câştiga cunoaştere sau pentru a obţine sprijin. Practicienii sunt, de asemenea, priviţi drept lideri religioşi. Acest tip de magie, despre care se crede că a apărut în Africa, este practicată în mai multe colţuri ale lumii, în Haiti fiind cunoscută drept Voodoo.

La Santa Muerte – Mexic

Statuile negre sunt folosite pentru blesteme, în timp ce statuile albe sunt folosite la ritualuri de curăţare.

Sursa: Descopera0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !