Unde vor să lucreze tinerii cu studii superioare?

De Dan Birta
Reactualizat la:
20Comentarii
Orădenii au participat în număr mare la TdC
Orădenii au participat în număr mare la TdC
Bihorenii sunt mai interesaţi de atmosfera de la locul de muncă şi posibilităţile de promovare.

Atmosfera de lucru din cadrul companiei, siguranța locului de muncă, posibilitățile de promovare și de creștere profesională. Acestea sunt cele mai importante aspecte de care țin cont tinerii atunci când aleg compania pentru care să lucreze, potrivit unui studiu realizat de Târgul de Cariere (TdC). Pachetul salarial este de abia pe locul patru. Studiul a fost realizat în primăvară la în cadrul evenimentelor realizate de TdC, care au reunit peste 200 de companii și mai mult de 25.000 de candidați din mai multe orașe din România și Republica Moldova.

Cercetarea a fost făcută în cadrul TdC pe un eșantion de 1.405 tineri specialiști, absolvenți cu studii superioare și candidați cu studii în curs de finalizare din Cluj-Napoca, Iași, Oradea, Brașov, Sibiu, Târgu-Mureș și care au vârste cuprinse între 18 și 35 de ani.

Ce vor candidaţii

În cadrul studiului, respondenții au putut alege aspectele care sunt foarte importante pentru ei în alegerea unui job: atmosfera de lucru, salariul, oportunitățile de promovare, siguranța locului de muncă și altele. Astfel, 72,13% dintre respondenți afirmă că atmosfera de lucru din cadrul companiei este foarte importantă, 70,29% își doresc siguranță la job, 58,97% caută la serviciu posibilitățile de promovare și de creștere, în timp ce 48,60% consideră că pachetul salarial este foarte important.

„Credem că e important să-i întrebăm direct pe candidați ce este vital pentru ei atunci când caută un job sau un internship. Rezultatele studiului arată că tinerii sunt mai degrabă interesați de companii care le oferiă ocazia de a învăța și de a avansa decât de firme care nu le oferă această oportunitate după angajare. Asta și pentru că ne adresăm în special tinerilor care sunt dornici de experiențe noi și de oportunități divserse. O surpriză pentru noi a fost să vedem că mulți candidați pun preț mai mare pe creștere și avansare, siguranța locului de muncă și atmosfera de la seviciu decât pe salariul obținut la angajare”, afirmă Corina Brândușan, PR managerul TdC.

72,18% dintre bihoreni sunt interesaţi de o atmosferă de lucru destinsă, ceea ce îi plasează pe locul trei, după locuitorii din Cluj-Napoca – 77,08% şi sibieni – 74,56%. Candidații Târgului de Cariere în IT au ales această opțiune în procent de 73,77%.

Când vine vorba despre siguranţa locului de muncă, bihorenii sunt pe locul întâi în top, cu 76,69%, urmaţi de brașoveni (75,88%), în timp ce ieșenii și clujenii sunt mai puțin interesați de acest aspect (57,79%, respectiv 72,02%). De asemenea, posibilitățile de promovare sunt foarte importante pentru brașoveni – 67,76%, sibieni – 63,60% și clujeni – 61,46%. Cei mai interesați de pachetul salarial oferit de companii sunt locuitorii din Sibiu (53,95%), urmați de cei din Brașov (53,07%) și Bihor (52,63%), în timp ce procente sub 50% se înregistrează în Cluj (49,50% în rândul candidaților de la Târgul de Cariere Cluj Global și 40,98% în rândul tinerilor Târgului în IT), Iași (48,44%) și Târgu-Mureș (41,67%).

Târgul de Cariere va fi organizat în lunile septembrie, octombrie și noiembrie în Chișinău, Iași, Brașov, Cluj, Sibiu, Târgu-Mureș și Oradea, iar în Cluj și Iași vor avea loc și târguri specializate în IT.20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor