Vin bani pentru drumurile judeţului

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
10Comentarii
Vin bani pentru drumurile judeţului
2,8 milioane de euro primeşte Bihorul pentru finanţarea lucrărilor la drumurile judeţene şi comunale.

Guvernul alocă 500 de milioane de lei pentru finanțarea lucrărilor la drumurile județene și comunale din toată ţara. Din această sumă totală, 12,6 milioane de lei vin în Bihor. „12.619.000 de lei vor veni pentru judeţul Bihor. Aceştia sunt bani pentru drumurile judeţene şi comunale, ce vor fi puşi la dispoziţia Consiliului Judeţean Bihor”, anunţă prefectul Claudiu Pop.


12200884_10208179267029571_1826325959_n

Cum Guvernul a anunţat că cele 41 de judeţe vor primi sume cuprinse între 9 şi 14 milioane de lei, suma alocată Bihorului este peste media naţională. În procente, 2,52% din banii alocaţi la nivel naţional vin în judeţul nostru.

Două criterii

„Alocarea pe județe a fondurilor a avut la bază două criterii: repartizarea direct proporţională a banilor, în funcţie de lungimea drumurilor din judeţul respectiv şi capacitatea financiară, mai exact, s-au alocat bani mai mulţi pentru judeţele cu o capacitate financiară mai redusă. Cele două principii asigură repartizarea echilibrată a banilor pe judeţe, ceea ce va contribui la reducerea discrepanţelor dintre acestea. În plan local, repartizarea pe unități administrativ-teritoriale se va face în funcție de lungime și starea tehnică a drumurilor de către consiliul județean, după consultarea primarilor”, transmite Guvernul, prin biroul său de presă. Banii ce vor fi viraţi consiliilor judeţene prin OUG nr. 47/2015 privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2015 și unele măsuri bugetare, provin din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru bugetele locale. Acestea s-au majorat cu 500 de milioane de lei pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale.

Alte 66,8 milioane de lei a încasat judeţul Bihor de pe urma rectificării pozitive a bugetului de stat din luna august. Consiliul Judeţean a avut alocate 22,1 milioane de lei noi de la Guvern, cu acea ocazie.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor