Voluntari la plantat arbori

Voluntari la plantat arbori
Peste 300 de elevi şi nu numai au luat parte de curând la acţiuni de plantare derulate în cadrul „Lunii Plantării Arborilor”.

Ca şi în fiecare an cu ocazia „Lunii Plantării Arborilor”, Direcţia Silvică Bihor a desfăşurat şi anul acesta câteva acţiuni dedicate naturii în general şi pădurii în special.

Astfel, profesori şi elevi de la Școala Gimnazială Nr. 1 Sîntandrei și de la Colegiul Economic „Partenie Cosma”, în colaborare cu Direcţia Silvică Bihor și APM Bihor, au participat de curând la o acțiune de plantat în șantierul de împădurire situat în raza O.S. Oradea, UP VI Hidișel u.a. 72A în suprafață totală de 1,6 ha. Au fost prezenți cu această ocazie un număr de aproximativ 50 de elevi împreună cu cadre didactice de la școlile amintite.

La sfârşitul lunii trecute a avut loc o altă acțiune similară cu cea de mai sus, la care au participat peste 100 elevi de liceu și gimnaziu de la Șc. Gimnazială „Szacsvay Imre”, Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” toate din Oradea. În paralel cu activitatea desfășurată de elevii școlilor orădene menționate, reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu Bihor, în frunte cu comisar șef Țepele Viorel s-au implicat și ei în acțiunea de voluntariat la pădure, punând umărul la plantarea de puieți forestieri.

„Tot în ziua de 30 martie 2016 am avut bucuria să participe la campania noastră de plantare și câțiva reprezentanți ai Centrului de zi Alsterdorf, grupul fiind format din 9 persoane adulte cu boală psihică şi/sau dizabilitate mintală uşoară şi medie asistate fiind de 3 asistenți. Dacă în cazul elevilor scopul acestor acțiuni este de a le crea a educa elevii în sens iubirii și respectului față de natură în general și față de pădure în special precum și de a-i face mai responsabili de activităților, în acest caz scopul a fost de a sublinia ideea după care se ghidează toți membrii acestui centru social și anume «Suntem diferiţi, dar egali», vrem să demonstrăm că şi oi putem face lucruri frumoase, utile, de admirat, chiar de urmat. În cazul persoanelor care beneficiază de asistență în cadrul Centrului de zi Alsterdorf dezvoltarea sentimentului de utilitate, a abilitatilor sociale, incadrarea spatio-temporala si nu numai sunt de mare necesitate si ajutor pentru noi”, a precizat Adrian Florescu, directorul Direcţiei Silvice Bihor.

Plantări

La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc, în aceeași locație, o amplă acțiune de voluntariat organizată în parteneriat cu SC Celestica Srl Oradea. Astfel 80 de angajați ai societății, înarmați cu sape și hârlețe, au purces la plantarea a peste 2.000 puieți forestieri din specia gorun.

„Cu această ultimă ieșire am închis practic campania de împădurire în zonele de câmpie. Din punct de vedere profesional, ne aflăm la finalul campaniei de împădurire având realizate până în prezent peste 42 ha de împăduriri dintr-un program anual de 60 ha pentru pădurile proprietate publică a statului, în timp ce programul anual de 36 ha de regenerări artificial (împăduriri) în păduri administrate pe bază de contract, este realizat în procent de 95% (34 ha). La aceste se adaugă cele 292 ha regenerări naturale realizate în primele 3 luni ale anului 2016, din care 277 ha în fond forestier proprietate publică a statului, iar 115 ha în păduri administrate pe bază de contract”, ne-a spus Mircea Faur, reponsabil cu regenerarea pădurilor în cadrul Direcției Silvice Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !