Voluntariat la Liceul Sanitar

Aspect de la manifestare
Aspect de la manifestare

Elevii de la Liceul Sanitar Vasile Voiculescu au participat la activitatea „Nouă ne pasă!”, dezbatere pe tema voluntariatului, din cadrul proiectului educativ ,,Adolescența altfel”.

Invitat la activitate a fost Ioan Radu, psiholog și asistent social la Fundația Încrederea, din Oradea, care a încercat să definească noțiunea de voluntariat, cu ajutorul elevilor participanți.

Voluntariatul este activitatea desfășurată, din proprie initiativă, de orice persoană fizică, în folosul altora, fără a primi o contraprestație materială. Într-o atmosferă degajată, dar constructivă, elevii au stabilit apoi, care sunt avantajele voluntariatului: interacțiunea cu ceilalți, posibilitatea întocmirii unui contract de voluntariat, satisfacția că poți ajuta, experiență acumulată etc.

Voluntariatul nu este o noțiune nouă românilor, însă există numeroase piedici care apar atunci când constatăm că nu avem timp suficient, suntem prea comozi, ne este rușine, suntem indiferenți sau dezorganizați. Oamenii s-au ajutat mereu între ei sau au muncit împreună pentru atingerea scopurilor, pe care și le-au propus, fie că-și strângeau recoltele, își construiau o casă, ridicau o biserică sau o scoală în comunitatea lor. Din păcate, felul în care românii percep ideea de muncă voluntară s-a schimbat de-a lungul timpului.

Totuși, deși sunt doar elevi în clasa a IX-a, unii elevi din liceu au desfășurat activități susținute de voluntariat, împărtășind experiențele lor cu ceilalți colegi. Milena, elevă în clasa a IX-a B, a fost voluntar în cadrul Fundației Filantropia, timp de 2 ani, iar Eusebiu din aceeași clasă, de trei ani încoace, i-a învățat pe alți elevi să descifreze tainele computerului, în cadrul Fundației Coder Dojo.

Activitatea s-a încheiat cu dorința unora dintre elevii prezenți, de a desfășura activități de voluntariat în cadrul Fundației Încrederea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !