Voluntariat și asistență umanitară

De Crina Dobocan
Voluntari pentru o lume mai bună
Voluntari pentru o lume mai bună
Confederația Caritas România, în colaborare cu Asociația Caritas Eparhial Oradea și Caritas Catolica, organizează o caravană de informare ce are ca scop sensibilizarea cu privire la programele de ajutor umanitar și informarea publicului despre inițiativa „Voluntarii UE pentru ajutor umanitar”.

Caravana națională de informare ajunge la Oradea marți, 14 mai. Începând cu ora 18:00, la Cetatea Oradea, corp G, va avea loc primul eveniment din caravana națională de informare din cadrul proiectului TEACH – Asistență Tehnică în domeniul ajutorului umanitar pentru organizațiile Caritas din Europa.

Evenimentul este posibil cu sprijinul Muzeului Orașului Oradea, prin directorul acestuia, Angela Lupșea.
În cadrul caravanei va avea loc o expoziție foto despre crizele umanitare din lume și implicarea voluntarilor, precum și o proiecție de film. Participanții la caravană vor putea afla informații despre crizele umanitare (ce sunt ele, cum îi afectează pe oameni și mai ales pe cine), ajutorul umanitar (ce este el, cum se realizează), voluntariat (de ce ar trebui să devin voluntar?) și despre programul EU AID Volunteers (ce oferă acesta, cum poți să devii voluntar prin acest program).

6 organizații

„Acest eveniment este parte a proiectului TEACH și implică șase organizații europene Caritas din Austria, Republica Cehă, Irlanda, Marea Britanie și România, precum și Caritas Europa. Proiectul are ca obiectiv general consolidarea capacităților tehnice în domeniul ajutorului umanitar și al managementului voluntarilor”, a explicat Ioana Găvrilaș, manager de proiect.

Grupul-țintă este publicul general, dar în special potențialii voluntari (persoane care lucrează în diferite ONG-uri, studenți, personalul unor companii interesate să trimită angajați în diferite misiuni de voluntariat, dar și alte persoane interesate de voluntariat).

Proiectul este cofinanțat de Comisia Europeană în cadrul inițiativei „Voluntari UE pentru ajutor umanitar”. EU Aid Volunteers dorește să ofere cetățenilor europeni posibilitatea de a se implica ca voluntari în programe de asistență umanitară în afara Europei. EU Aid Volunteers aduce împreună voluntari și organizații din diferite țări, oferind suport practic pentru proiecte de ajutor umanitar și contribuind la întărirea capacităților locale și adaptabilitatea comunităților afectate de dezastre.

Informații suplimentare se pot obține la adresa de e-mail: emergency@caritasromania.ro sau pe site-ul: https://projectteach.eu/ro/ ori https://ec.europa.eu/echo/what/humanitarian-aid/eu-aid-volunteers_en.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !