Vot la urnă în bugetarea participativă

De Cristina Ghilea
Iluminarea cu instalaţii LED a trecerilor de pietoni nesemaforizate, cel mai votat proiect
Iluminarea cu instalaţii LED a trecerilor de pietoni nesemaforizate, cel mai votat proiect - © Foto: activ.oradea.ro
Prima etapă a celei de-a doua bugetări participative din Oradea a ieşit din faza online, cu peste 13.000 de voturi exprimate. Urmează dezbaterea proiectelor în teren.

Duminică seara s-a încheiat prima etapă din cea de-a doua bugetare participativă derulată de Primărie, în Oradea. Proiectul „Iluminarea LED a trecerilor de pietoni nesemaforizate”, depus în categoria Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației, a fost cel mai votat, cu 1.670 de adeziuni.

Cifra contează mai mult prin faptul că detaşează net proiectul în clasament, faţă de celelalte. Următorul cel mai votat proiect este „Reamenajare Cimitir Neolog evreiesc Oradea în scop turistic”, votat de 798 de persoane.

Proiectele care au întrunit peste 500 de voturi în online sunt: Bike-sharing – 666 voturi, Parcare auto pentru Spitalul Clinic Județean – 663 voturi, Toalete ecologice automate (autocurățare și dezinfectare) – 578 voturi, Reabilitarea și refuncționalizarea turnului de apă din Oradea, str. Lacul Roșu – 578 voturi, Modernizarea Parcului Petofi – 567 voturi, Coridoare verzi în cartierul Grigorescu – 540 voturi, Parc de recreere și sport în Episcopia Bihor – 523 voturi, respectiv Amenajare parc și spații publice în cartierul Tineretului – 502 voturi.

Următoarea etapă este dezbaterea publică, în cartiere, a proiectelor, şi votul direct, la urnă. Conform regulamentului, selecția finală se face prin combinarea votului online (50%) și a votului direct (50%).

Eduard Florea, coordonator al bugetării participative, spune că urmează 10 întâlniri în teren, cu orădenii, pentru a prezenta fiecare dintre cele 52 de proiecte, dar şi pentru a răspunde curiozităţilor orădenilor. Această etapă trebuie parcursă în termen de 37 de zile.

După vot, vor fi alese cele 10 proiecte care intră în finanţare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !