Vuşcan-PMP: Parcul Industrial nu a creat, mai degrabă a relocat!

Vuşcan şi Meze
Vuşcan şi Meze
Oamenii lui Băsescu încearcă să demonstreze că, de fapt, nici Parcul Industrial de pe Borşului nu ar fi vreo mare realizare a administraţiei locale.

Parcul ndustrial Eurobusiness nu a creat, ci mai degrabă a relocat locuri de muncă. Afirmaţia îi aparţine lui Horea Vuşcan, de la Mişcarea Populară. „Primăria Oradea se laudă că a creat 3.500 de locuri de muncă în Parcul Industrial Eurobusiness dar statistică ne arată ca în perioada 2012-2016 Bihorul a pierdut locuri de muncă! Şomajul a crescut de la 2.77% la 3.9% în 2016”, afirmă Vuşcan, care dă exemple de firme orădene ce doar şi-au relocat activitatea în Parcul Industrial: Perind, Anander, ConGips, Gros Metal, Aurel Dorina Trans, Rocomes, Donatiro, SuperBon, Vulcri, Tamira Pan, Isrom Impex, Ford -Carbenta, Rozoti, Rufind, Theranova.

„Dacă s-ar fi creat locuri de muncă noi, şomajul ar fi trebuit sa scadă!”, e concluzia afaceristului-politician, care a simţit pe propria-i piele cum e să pierzi angajaţi care merg să lucreze în Parcul Industrial. Vuşcan nu contestă faptul că au venit şi firme noi în Parcul Industrial, dar spune că aceste firme şi-au procurat angajaţi nu de pe băncile facultăţilor sau din rândurile şomerilor, ci de la alte firme orădene, precum ale sale.

Se vede concurat neloial

De aceea, consideră că aceste firme din parcurile industriale au făcut concurenţă neloială antreprenorilor autohtoni. Iar cu banii cheltuiţi pe infrastructura din facilitatea industrială de pe Borşului, Vuşcan ar fi propus altceva: ca banii, calculaţi la 7.500 de euro cheltuiţi pe fiecare loc de muncă deja existent în Parcul Industrial, să fi fost daţi firmelor locale pentru crearea de noi locuri de muncă, cu condiţia susţinerii acelui job pentru minimum trei ani.

„Sigur, într-o astfel de variantă, nu puteai să dai lucrări unei firme de partid, dar sprijineai micul antreprenor local. O altă variantă era reducerea taxelor şi impozitelor şi vânzarea de terenuri ieftine investitorilor”, comentează omul lui Băsescu. Altfel, Vuşcan apreciază că Ilie Bolojan „are un program propriu în care crede şi pe care-l pune în aplicare”. Aceasta, spre deosebire de Adelina Coste (PSD) şi Ştefan Herchi (ALDE), pe care-i consideră „doi mici plagiatori ai ideilor” sale!

La rândul său, Daniel Meze speculează faptul că, după retragerea lui Ghib, PSD mizează pe Adelina Coste – candidat la Primăria Oradea, venită în PSD din fostul PDL. „Dragă Adelina, îl mai iubeşti pe Băsescu? Îl mai iubeşti pe Ghilea? Îl mai iubeşti pe Petru Filip?”, afirmă Meze, deranjat şi de faptul că Vasile Blaga a declarat recent că PMP este „un partid de căzături” din fostul PDL. „70% din membrii PMP nu au făcut politică. Blaga însuşi este o căzătură, este un fost fesenist”, a replicat Meze.28Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor