Zice că a dat CAS Bihor pe mâna DIICOT

De Otilia Șandor
1Comentariu
Zice că a dat CAS Bihor pe mâna DIICOT
Fostul director al fostului Spital TBC Oradea. Ec Dacian Foncea, informează că a informat procurorii DIICOT Oradea despre abuzuri şi deturnări de fonduri la Casa de Asigurări de Sănătate Bihor şi cere explicaţii acestei instituţii vizavi de informaţiile transmise printr-un comunicat de presă săptămâna trecută presei locale.

Tot prin comunicat de presă, ec. Foncea cere să i se transmită de către CAS Bihor „dacă președintele-director general Interimar Dorca Luciana își asumă Comunicatul de presă, având în vedere că în fișa postului are obligația de a răspunde pentru orice document care iese cu număr de înregistrare din instituția pe care o conduce temporar”.

Spune că e dezinteresat

Foncea ameninţă cu plângere penală și acțiune în instanță considerând toate acuzele CAS false la adresa lui: „Tot ce s-a prezentat în acest Comunicat de către CAS Bihor sunt minciuni ieftine ale unui preşedinte-director general interimar, pe nume Dorca Luciana, notată cu 3,12 la concursul pentru postul pe care acum îl ocupă, neavând nici măcar demnitatea să semneze acest Comunicat”.

Economstul Foncea susţine că tot ce a întreprins în calitate de consilier județean și de președinte al comisiei de pentru sănătate, muncă şi protecţie socială, protecţia copilului şi familie din cadrul Consiliului Judeţean Bihor, a discutat anterior cu toți membri Comisiei de specialitate de la Consiliul Județean şi a prezentat Executivului Consiliului Județean Bihor, conform mandatului primit de la membri Comisiei, „mesajul imperativ de a se lua măsuri urgente la nivelul Conducerii CAS Bihor, pentru a se respecta legea și banul public. Nicăieri și niciunde în luările mele de poziţie în cadrul Consiliului Judeţean Bihor nu am adus în discuţie interesele mele ca Manager în Clinica NewMedics. Toate documentele discutate sau semnate sunt foarte explicit dezvoltate pentru apărarea interesului public al sănătăţii cetăţeanului bihorean”.

Dacian Foncea aminteşte că de trei ani acuză public şefii de la CAS Bihor de „abuz în serviciu şi deturnare de fonduri publice şi cu dovezi scrise şi prezentate organelor de anchetă, care încă au în lucru toate dosarele deschise împotriva numiţilor din conducerea CAS Bihor”.

Mai mult, Foncea spune că „aceşti bandiţi din conducerea CAS Bihor, prin „mijloace specifice”, puteau lămuri orice control venit la sesizarea unui furnizor, că ei au dreptate. Dar acum, când informaţia a explodat la nivel de judeţ, când se văd încolţiţi de organele abilitate ale Statului Român, nu mai reuşesc nicidecum să ne prostească prin pledoaria lor mincinoasă şi aruncă mizeria din capul şi sufletul lor în spaţiul public”.

Economistul se declară mândru din punct de vedere profesional pentru că a reuşit „să deconspire hoţia de la CAS Bihor şi mulţumirea sufletească faţă de cetăţeanul bihorean că va reuşi să redea dreptul legal de a şti ce se întâmplă cu banii lui de sănătate. Sigur ca drumul este lung, bandiţii se adună laolaltă, dar misiunea este mult prea nobilă ca să se oprească la voinţa hoţilor şi mincinoşilor din Conducerea CAS Bihor”.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor