Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor, marcată la Oradea

Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor, marcată la Oradea
Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor este marcată în întreaga lume pe 25 noiembrie.

Cu ocazia acestei zile, la Oradea au avut loc o serie de manifestări organizate de polițiștii bihoreni, pentru a aduce la cunoștință cetăţenilor faptul că acest fenomen reprezintă o gravă încălcare a drepturilor omului.

Manifestările menite să conştientizeze publicul cu privire la violenţa în familie şi urmările acesteia au fost organizate în judeţul Bihor de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii și Asociaţia „Lampas”, în parteneriat cu D.G.A.S.P.C. Bihor, Fundaţia „Smiles” și Fundația Culturală de pe lângă Biblioteca „Gheorghe Șincai” din municipiul Oradea, în cadrul campaniei de prevenire a violenţei domestice „Opreşte acum violenţa în familie! Cere ajutor!”.

Elevii, implicați

Elevii de la mai multe școli din Oradea s-au implicat în informarea cetățenilor cu privire dimensiunea, incidenţa şi formele de manifestare a violenței în familie, cu privire la instituțiile implicate în gestionarea acestui fenomen, precum și cu privire la drepturile și măsurile prevăzute de lege pentru asigurarea protecției victimelor violenței în familie.

????????????????????????????????????

Vineri, 24 noiembrie, elevi de la Liceul Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller”, Liceul cu Program Sportiv „Bihorul”, Școala Gimnazială nr.11, Școala Gimnaziale nr.16 și de la Liceul de Arte au distribuit fluturași cu mesaje preventive în Piața Unirii, Piața Cetate, Plaza Oradea, dar și în proximitatea instituțiilor școlare.

La Plaza Oradea trecătorii au putut admira și expoziția de desene cu mesaje sugestive „Aripi Frânte”, realizate de 30 de elevi ai Liceului de Arte Oradea, coordonați de profesorii Nada Panait, Maria David, Iulian Iancu și Cornelia Tuduc. Elevii Liceului de Arte Oradea au dorit să transmită, prin creațiile lor, fața întunecată a violenţei domesstice şi să sensibilizeze astfel, cetăţenii.

foto_1_activitati_preventive-ziua-internationala-pentru-eliminarea-violentei-impotriva-femeilor-oradea-1

„În acelaşi context, poliţiştii de prevenire bihoreni şi partenerii de campanie au discutat cu cetăţenii despre modalităţile concrete de semnalare a cazurilor de violenţă în familie şi despre instituţiile şi organizaţiile care pot oferi sprijin victimelor acestui fenomen, atrăgând atenția asupra faptului că, pentru a primi ajutor, victimele trebuie să iasă din anonimat și să reclame violențele suferite”, precizează comisar IPJ Bihor, Alina Dinu.

Perioada aleasă pentru desfăşurarea campaniei de prevenire a violenţei în familie în judeţul Bihor se încadrează între două zile cu semnificaţie: 25 noiembrie – Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor şi 10 decembrie – Ziua Internaţională a Drepturilor Omului.

foto_1_activitati_preventive-ziua-internationala-pentru-eliminarea-violentei-impotriva-femeilor-oradea-263Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor