Ziua Porţilor Deschise la Asociația S.O.S. Autism

De Alexandru Guiaș
Ziua Porţilor Deschise la Asociația S.O.S. Autism
© Obiecte confecționate de cei de la S.O.S. Autism Foto: autismbihor
Este invitația pe care o fac cei din cadrul Asociației pentru orădenii care doresc să aducă un zâmbet pe fețele copiilor și tinerilor suferinzi de autism.

Asociația S.O.S. Autism Bihor îi invită pe orădeni la „Ziua Porților Deschise”, un eveniment organizat în fiecare an de reprezentanții Asociației, cu prilejul zilei de 3 decembrie – Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi. Zi care va fi marcată în acest an pe data de 29 noiembrie, la sediul din Oradea al Asociației (str. Miron Pompiliu nr. 5), unde sunt așteptați toți cei care doresc să sprijine prin prezența lor Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi.

Evenimentul se va derula între orele 11:00-17:00 și la el sunt așteptați cât mai mulți orădeni. În deschidere se va prezenta un raport de activitate și obiectivele Asociației și a Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități S.O.S. Autism Bihor. De asemenea, vor fi prezentate realizările din acest an, având în vedere că e primul an într-un spaţiu nou, adaptat nevoilor copiilor și tinerilor cu autism. În cadrul evenimentului, vizitatorii vor putea admira lucrările copiilor și tinerilor din cadrul Asociației și Centrului, cuprinse într-o expoziţie cu vânzare, unde doritorii vor putea achiziţiona, în schimbul unei donaţii, obiectele dorite. Obiectele de decor sunt confecţionate din materiale reciclabile, ghips, carton, sticlă, realizate îndeosebi prin tehnica decoupage-ului și majoritatea au ca temă Crăciunul.

Ele au fost confecţionate de copiii și tinerii cu autism în cadrul orelor de terapie ocupaţională, alături de voluntari. Tinerii de peste 18 ani care frecventează „Centrul de zi pentru adulţi” vor fi la program, fiind o zi obișnuită, aceștia putând fi urmăriți în timp ce confecţionează aceste obiecte. Copiii care frecventează cursurile școlare au terapie după-amiază și sunt incluși în proiectul „Atelierul de (re)creaţie”. Ei lucrează alături de elevi voluntari de la Liceul „Aurel Lazăr” și de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”. La finisarea obiectelor au contribuit și mamele din asociaţie care participă la programul „Atelierul mămicilor”. Din donaţiile strânse la acest eveniment se vor asigura, în continuare, materiale de lucru pentru orele de terapie ocupaţională ale copiilor și tinerilor suferinzi de autism.

Data de 3 decembrie a fost stabilită ȋn 1992, de Adunarea Generală a ONU, pentru a motiva populaţia să ȋnţeleagă efectele dizabilităţilor şi pentru a combate discriminarea. Prin marcarea acestei zile, ONU doreşte ca întreaga lume să devină mai responsabilă ȋn ceea ce privește integrarea persoanelor cu dizabilităţi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !