ZMO vrea să lege Centura Oradea de autostrada Transilvaniei

Reactualizat la:
27Comentarii
ZMO vrea să lege Centura Oradea de autostrada Transilvaniei
Zona Metropolitană Oradea colaborează cu CNADNR pentru a realiza documentația și promovarea obiectivului de investiție Centura Oradea – Autostrada A3.

Noul drum de legătură, de aproximativ 19 km, ar lega nodul rutier al viitoarei autostrăzi Transilvania și Centura Oradea, sensul giratoriu Calea Sântandrei.

„În acest sens, a fost deja realizată de către Zona Metropolitană Oradea documentația tehnică de tip S.F. aferentă tronsonului de centură orădean dintre girația de la Calea Sântandrei și drumul expres Oradea-Arad/intersecție cu nodul rutier DN 1 de pe Calea Borșului. Deoarece drumul expres Oradea-Arad nu se mai regăsește în prioritățile asumate de CNADNR pentru următoarea perioadă, la nivel de Zona Metropolitană Oradea s-a luat decizia de a corela documentațiile tehnice existente pentru a continua legătura centurii Oradea de la girația cu Calea Sântandrei până la intrarea în autostrada Transilvania (comuna Biharia),” informează municipalitatea orădeană.

ZMO își asumă lansarea procedurii de realizare a documentației de tip S.F. a noului obiectiv de investiție: „Legătura centura Oradea (girație Calea Sîntandrei) – Autostrada A3 (Biharia)” și a aplicației de finanțare aferentă, pentru a le depune spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020.
harta

După finalizarea documentației, ZMO va preda SF-ul și aplicația de finanțare a noului obiectiv de investiție către CNADNR pentru promovare spre finanțare de către aceasta în cadrul POIM 2014-2020.

Municipalitatea orădeană estimează că dacă toate lucrurile decurg bine, lucrările de execuție ar putea începe cel mai devreme în anul 2017.

Inel de centură metropolitan

Reamintim cã Zona Metropolitană Oradea a depus în vara lui 2015, la sediul CNADNR din București, documentația aferentă Studiului de Fezabilitate pentru construcția unui tronson din inelul de centură metropolitan care face legătura între intersecția sens giratoriu Calea Sântandreiului cu str. O. Densușianu – Drumul European 60 (DN1) și Drumul Județean 190, pe teritoriul municipiului Oradea, comuna Sântandrei și comuna Borș.

Studiul de fezabilitate a fost realizat de SEARCH Corporation SRL, în vederea construirii unui tronson din inelul de centură metropolitan, care va face legătura între sensul giratoriu Calea Sântandreiului cu str. O. Densușianu – Drumul European 60 (DN1) și Drumul Județean 190. Tronsonul va traversa municipiul Oradea, comuna Sântandrei și comuna Borș. Drumul va avea 4 benzi de circulație (2 benzi pe sens), un separator de circulație, 2 poduri și 5 pasaje, 2 intersecții la nivel și o intersecție denivelată. Lungimea tronsonului va fi de 9, 65 km.

Noua documentație va cuprinde atât S.F.-ul elaborat de Zona Metropolitană pentru tronson inel de centură Oradea/drum expres cât și documentația tehnică deja recepționată de CNADNR pentru segmentul de drum expres Oradea – Arad (DN1 – intrarea în autostrada A3 la Biharia).

 27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor