bihon.ro Web analytics

Filme romantice pe care sa le vezi cu persoana iubita de Valentine’s Day

Reactualizat la:

Filme romantice pe care sa le vezi cu persoana iubita de Valentine’s Day

<p>Filme romantice pe care sa le vezi cu persoana iubita de Valentine’s Day</p>
Reactualizat la:
Ziua Îndrăgostiților este motivul ideal pentru a urmări un fim romantic. Fie că vorbim de clasice precum „Casablanca” și „Pe Aripile Vântului” sau comedii romantice moderne precum „A Naibii Dragoste” ori „Scenariu pentru Happy-End”, în acest weekend vă puteți delecta cu cele mai frumoase povești de dragoste din universul cinematografiei.
Scris de Catalin Velimirovici - Ziua Îndrăgostiților este motivul ideal pentru a urmări un fim romantic. Fie că vorbim de clasice precum „Casablanca” și „Pe Aripile Vântului” sau comedii romantice moderne precum „A Naibii Dragoste” ori „Scenariu pentru Happy-End”, în acest weekend vă puteți delecta cu cele mai frumoase povești de dragoste din universul cinematografiei.

Strălucirea eternă a minții neprihănite/Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Joel este șocat de faptul că prietena sa Clementine și-a șters din minte, la propriu, toate amintirile tumultuoasei lor relații. În disperare de cauză, Joel apelează la inventatorul ciudatei proceduri de “spălare” a creierului, Dr. Mierzwiak și îi cere acestuia să îi șteargă și lui din memorie toate amintirile despre Clementine. Însă, pe măsură ce amintirile sale dispar treptat, Joel începe să-și redescopere dragostea pentru Clementine și organizează o “evadare” din procedura pe care Mierzwiak și asistenții săi se chinuie din răsputeri să o ducă la bun sfârșit, scrie Cinemagia.

Distribuție: Jim Carrey, Kate Winslet, Tom Wilkinson, Mark Ruffalo, Eljah Wood, Kirsten Dunst

Apartamentul/The Apartment

C.C. Baxter este funcționar la o mare companie de asigurări. În speranța obținerii unei avansări el își împrumută adesea apartamentul superiorilor săi, care-și aduc aici iubitele. Mult visata promovare e obținută de funcționarul ambițios, numai după ce împrumută apartamentul șefului de la personal. Baxter nu știe că partenera șefului este femeia pe care el o iubește.

Distribuție: Jack Lemmon, Shirley MacLaine

Annie Hall

După separarea de prietena sa Annie Hall, nevroticul actor new-yorkez Alvy Singer rememorează episoade ale agitatei lor relații, în încercarea de a afla ce i-a despărțit. Filmul trasează, cronologic, povestea de dragoste a celor doi, începând cu prima întâlnire, fiind un adevărat document istoric asupra iubirii în anii ’70, notează Cinemagia.

Distribuție: Diane Keaton, Woody Allen

Casablanca

Într-un bar din Casablanca, doi foști amanți se reîntâlnesc într-o conjunctură care îi silește să pună pe primul plan nu sentimentele, ci datoria. E război, iar intrarea trupelor germane în Maroc e iminentă. Americanul Rick Blaine a reușit să facă rost de hârtiile necesare pentru ca două persoane să poată lua avionul către Lisabona. Când însă află că femeia după care încă suferă, Ilsa Lund, este la Casablanca, acum măritată cu un marcant lider ceh, Victor Laszlo, căutat de naziști, Rick rămâne încă o dată fără ea; de data asta, el este cel care decide…

Distribuție: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Paul Henreid

Pe aripile vântului/Gone With The Wind

Acțiunea acestui film clasic spune povestea iubirii dintre Scarlett O’Hara și Rhett Butler în timpul unuia dintre cele mai importante momente din istoria Americii, Războiului Civil. Este povestea unei femei egoiste care nu vrea să-și recunoască sentimentele față de bărbatul pe care-l iubește. Acest orgoliu se întoarce în final împotriva ei și îl pierde pe cel pe care l-a iubit dintotdeauna, potrivit Cinemagia.

Distribuție: Vivien Leigh, Clark Gable,Hattie McDaniel

Wall – E

Este anul 2700, iar Pământul este acoperit de gunoaie, ca urmare a secolelor de consumerism nesăbuit. Oamenii au plecat de pe Terra lăsând în urmă o armată de mici roboți a căror sarcină este să facă planeta din nou locuibilă. În urma unei erori de programare, singurul robot activ este micul Wall-E. El se îndrăgostește de Eve, un robot trimis de oameni pentru a vedea cum evoluează operațiunile pe Terra. Wall-E are un singur vis, să-și afle un cămin în Univers. Se va transforma el în realitate?

Distribuție: Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff Garlin, Sigourney Weaver

Înainte de răsărit/Before Sunrise

O studentă franțuzoaică, Celine, întâlnește un băiat american pe nume Jesse în trenul pe ruta Budapesta – Viena. În Viena coboară amândoi și ies împreună. Idila lor de 14 ore este foarte impresionantă, doar că la sfârșitul călătoriei, vor trebui să se despartă. Sau nu?…

Distribuție: Julie Delpy, Ethan Hawke

Romeo și Julieta/William Shakespeare’s Romeo + Juliet

O transpunere originală a faimoasei piese semnată de Shakespeare, o variantă adaptată la viața modernă dintr-o suburbie a Veronei, păstrând totuși dialogul original. Membrii familiilor – traficanți de arme – poartă un război devastator pe străzi, în timp ce îndrăgostiții nefericiți își îndeplinesc destinul. Ei sunt obligați să-și ascundă iubirea de restul lumii pentru că știu că părinții lor sunt împotriva acestei relații. Deși se desfășoară în actualitate, Romeo și Julieta rămâne aceeași poveste, dincolo de timp, a unei iubiri imposibile, scrie Cinemagia.

Distribuție: Leonardo DiCaprio, Claire Danes, John Leguizamo, Paul Rudd

Când Harry a cunoscut-o pe Sally/When Harry Met Sally…

Sexul e întotdeauna un obstacol în calea prieteniei dintre bărbați și femei. Sau cel puțin asta crede Harry Burns. Ca urmare, când Harry a întâlnit-o pe Sally Albright și între ei s-a cimentat o prietenie profundă, Harry s-a hotărât să nu o distrugă pentru că se simțea atras de Sally. Dar, după o noapte de slăbiciune, încheiată cu o dimineață de panică, vor reuși cei doi să nu se lase prada spaimelor lui Harry și să accepte că e posibil ca fiecare dintre ei să fie perechea ideală a celuilalt?

Distribuție: Meg Ryan, Billy Crystal, Carrie Fisher, Bruno Kirby

Deasupra tuturor/Up

Hărțuit de constructorii care-i înconjoară casa cu zgârie nori, Carl, un septuagenar, își ia zborul cu tot cu casă, susținut în aer de o mulțime de baloane multicolore. Planul bătrânului, care vrea să-și țină și o promisiune făcută soției lui decedate, aceea de a explora lumea întreagă, are o singură hibă: în momentul “decolării”, pe prispa casei lui se află și un entuziast puști de opt ani.

Distribuție: Ed Asner, Christopher Plummer

Aventuri sub clar de lună/Moonrise Kingdom

Un băiat și o fată care trăiesc pe coasta unei insule din New England se cunosc la școală, se plac și încep să-și trimită bilețele, scrise cu creioane colorate, în care plănuiesc să fugă de acasă. Povestea se întâmplă în anii 1960, într-o tabără de cercetași. După dispariția tinerilor mai multe grupuri de localnici se mobilizează să-i caute. Orașul e întors cu susul în jos de căutările conduse de șerif, dar deranjul care se petrece nu e neapărat un lucru rău.

Distribuție: Jared Gilman, Kara Hayward, Bruce Willis, Bill Murray

500 de zile cu Summer/(500) Days Of Summer

500 Days of Summer este povestea lui Summer și relația ei cu Tom. Summer nu crede în dragoste adevărată, în suflete pereche și bărbatul potrivit. Tom în schimb este un romantic incurabil care nu renunță la ea nici în ruptul capului. Tot ceea ce face el are ca scop “trezirea” la realitate a lui Summer, ca să se convingă singură că există conceptul de dragoste scrisă în stele. Desfășurându-se pe o perioadă de 500 de zile, povestea celor doi “îndrăgostiți” este rostită din punctul de vedere al lui Tom și a acțiunilor sale care se lasă ușor influențate de muzica pop notează Cinemagia.

Distribuție: Joseph Gordon Levitt, Zooey Deschanel, Geoffrey Arend, Chloë Grace Moretz, Matthew Gray Gubler

Cei mai frumoși ani/The Way We Were

Povestea de dragoste dintre Katie și Hubbell este una cu năbădăi. Ei se îndrăgostesc, se despart, se împacă…. Ea este inteligentă, serioasă și implicată. El este un băiat frumos, aparent superficial, căruia îi place să își trăiască viața fără prea multe griji.

Distribuție: Barbra Streisand, Robert Redford, Bradford Dillman

S-a întâmplat într-o noapte/It Happened One Night

O coafeză răsfățată, Ellen “Ellie” Andrews se căsătorește cu vânătorul de averi “Regele” Westly, în ciuda împotrivirii tatălui ei, un om înstărit care anulează actul de căsătorie. Ellen fuge de acasă pentru a se întâlni cu logodnicul său, însă în autobuzul care o duce la New York îl întâlnește pe Peter Warne, un reporter fără slujbă. Warne o recunoaște ca fiind fiica milionarului și îi face o propunere: dacă îi va da o poveste incitantă, o va ajuta să fie împreună cu Westley. Dacă nu, îi va spune tatălui ei unde se află și va primi recompensa pusă la bătaie. Ellie alege prima variantă, iar de aici mai este doar un pas până la o aventură plină de peripeții.

Distribuție: Claudette Colbert, Clark Gable

Patru nunți și o înmormântare/Four Weddings and a Funeral

Charles este un burlac convins, cu o solida experiență amoroasă, întotdeauna cavalerul de onoare, dar niciodată mirele. Hotărât să evite orice urmă de angajament față de cineva, acest chipeș gentleman englez este recunoscut pentru întârzierile sale la fiecare ceremonie. Însă are o surpriză atunci când o întâlnește pe femeia vieții lui, Carrie, la nunta unui prieten. Speranțele lui de a se implica într-o relație cu frumoasă femeie se năruie imediat, pentru că ea urmează să plece a doua zi în SUA. Soarta face ca Charlie și Carrie să se întâlnească la nunțile mai multor cunoscuți, dar și la o înmormântare, scrie Cinemagia.

Distribuție: Hugh Grant, Andie MacDowell, Kristin Scott Thomas

Scenariu pentru happy-end/Silver Linings Playbook

Pat este un fost profesor de liceu, care a petrecut patru ani într-o clinică destinată tratării bolilor nervoase după ce a fost înșelat și părăsit de soția lui, Nikki. Mutându-se sub același acoperiș cu părinții lui după ce este externat, Pat are impresia falsă că nu a lipsit de acasă mai mult de câteva luni și este obsedat de ideea de a o recuceri pe Nikki. Situația se schimbă atunci când Pat o cunoaște pe vecina Tiffany, o tânără văduvă care a fost concediată din cauza faptului că s-a culcat cu toți colegii de serviciu după ce moartea soțului i-a cauzat o depresie severă. Afecțiunile mintale cu care se confruntă amândoi îi apropie pe Tiffany și Pat, care devin prieteni și încep să aibă sentimente profunde unul față de altul.

Distribuție: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Jacki Weaver, Chris Tucker

Jurnalul/The Notebook

Allie Hamilton și Noah Calhoun s-au întâlnit într-o seară la carnaval și se îndrăgostesc. Părinții ei nu consimt legătura fiicei lor, deoarece familia lui Noah nu este suficient de bogată și cunoscută, așa că hotărăsc să se mute departe, cât mai departe de Noah. Ani mai târziu, măcinată încă de dragostea pe care o nutrește față de Noah, Allie decide să îi facă o vizită acestuia și constată că sentimentele lor sunt încă vii. Acum este momentul ca Allie să aleagă între Noah și proaspătul ei logodnic.

Distribuție: Ryan Gosling, Rachel McAdams, Gena Rowlands, James Garner

A naibii dragoste/Crazy Stupid Love

Totul pare perfect pentru Cal. La 40 de ani se poate lăuda cu o viață de invidiat: are un serviciu bun, o casă superbă, copii frumoși și este însurat cu iubita din liceu. Asta până când află că soția lui, Emily, îl înșeală de ceva timp și ar dori să divorțeze. Încă în stare de șoc, Cal încearcă să se conformeze statutului de burlac, dar cum el n-a mai fost la întâlniri de zeci de ani… este depășit de situație. Astfel, începe să-și petreacă serile singur într-un bar și are norocul să devină protejatul lui Jacob Palmer, un playboy tânăr și atrăgător, care îl ajută să o uite pe Emily și să își trăiască viața. Dar, în ciuda eforturilor lui, nu poate să ignore ce îi dictează inima și toate drumurile îl duc exact în punctul din care a plecat, scrie Cinemagia.

Distribuție: Emma Stone, Julianne Moore, Ryan Gosling, Steve Carell

Dragoste și alte dependențe/Love and Other Drugs

Comedia romantică „Love and Other Drugs” explorează deopotrivă metodele lipsite de etică ce se practicau în anii 90 în industria farmaceutică din Statele Unite ale Americii și idila frumoasă care se înfiripă între un agent de vânzări ambițios și o artistă rebelă. Maggie Murdock este o tânără independentă, sexy, inteligentă, deschisă la minte și nonconformistă, care nu permite niciunui obstacol să-i stea în cale și care este sceptică cu privire la dragoste, mai ales că a fost diagnosticată cu maladia Parkinson în primul stadiu de evoluție.

Distribuție: Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway, Oliver Platt, Judy Greer, Hank Azaria, Josh Gad

Articole pe aceeași temă:

Cele mai bune filme ale anului 2015

Cele mai asteptate filme in aceasta iarna

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  10 contrabandiști bihoreni în judecată, după un an de la percheziții
  La un an de când au fost percheziționați, 10 contrabandiști de țigări au fost trimiși în judecată.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Hoț violent arestat după ce a fost prins în flagrant
  Un tânăr din Salonta, bănuit de tâlhărie calificată, a fost arestat de magistrați.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A murit Cătălin Birta, fratele viceprimarului
  Cătălin Birta, fratele viceprimarului Florin Birta a decedat în noaptea de luni spre marți la Spitalul Județean Oradea.

  România

  STATISTICĂ: Cele cinci judeţe în care s-au înregistrat 40% din decesele COVID din ţară. Câţi bărbaţi şi câte femei au murit
  90,7% dintre persoanele decedate din cauza COVID-19 aveau comorbidităţi asociate, se arată într-un raport al Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

  Bihon CSM Oradea

  „Cred că putem să ne batem de la egal la egal cu Steaua”
  Internaționalul Vlad Georgescu afirmă că echipa orădeană se află în plin progres.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  SMAllTime Festival, în septembrie
  Artistic Oradea a decalat evenimentul pentru a doua oară, pentru 26-27 septembrie, începând cu orele 11:00.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.