Considerăm că dansul este o bună formă de educare, relaxare, modelare fizică şi o alternativă la activitatea de întreţinere fizică. Organizând acest concurs de dans, încercăm să le oferim copiilor o motivaţie să se organizeze, să se coordoneze şi o alternativă de petrecere a timpului liber în mod plăcut”, declară Simona Lucaciu, una dintre organizatoare.
Talentaţi
După evoluţia excepţională de ieri a preşcolarilor, tinerii dansatori de azi, au optat în special pentru dansurile populare, fie ele româneşti, ţigăneşti sau maghiare. Nu au lipsit nici majoretele, dansurile moderne şi cele de hip-hop. Costumele şi mişcările copiilor au delectat privirile celor prezenţi.
Concursul a fost deschis de elevii de la Liceul Teoretic „Nicolae Jiga”, care prin dansul ţigănesc, dar şi prin cântecele lor, au atras interesul profesorilor şi colegilor din sală. „Copiii aceştia se nasc cu talent pentru dans, îl au în sânge. Tradiţia lor spune că trebuie să danseze de mici” spune Mirabela Nemeş, profesoara care s-a ocupat de pregătirea lor.
Pe ritmuri folclorice din diferite zone ale Bihorului, elevii au prezentat şi obiceiuri străvechi, aducând cu ei obiecte tradiţionale. „Am adus cu mine o lingură de lemn cu care voi bate pe capac, e un obicei vechi. Colegii mei au adus sticle de demult, cu băuturi” spune Dora, elevă la Şcoala „Arany Janos” din Salonta.
La final copiii au primit diplome şi mici surprize pregătite de organizatori, profesorii Daniela Marinău, Camelia Timofte şi Mihai Vesa de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, institutoarea Simona Lucaciu şi profesoara Teodora Codău de la Şcoala cu clasele I-VIII „Dimitrie Cantemir” şi Tiberiu Sâncelean, de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.
Carmen Brehoi
Citiți principiile noastre de moderare aici!