bihon.ro Web analytics

Talibanii la Putere

Reactualizat la:

Talibanii la Putere

Reactualizat la:
UPDATE Cât de anacronic și inadecvat să fii să îți programezi un miting politic pe care majoritatea țării l-a transformat în prilej de bancuri politice tocmai în ziua în care Românii o sărbătoresc pe #SIMONA? Asta spune multe despre modul în care PSD înțelege să guverneze azi, cu Dragnea pe țară călcând.
Scris de demeter1 - UPDATE Cât de anacronic și inadecvat să fii să îți programezi un miting politic pe care majoritatea țării l-a transformat în prilej de bancuri politice tocmai în ziua în care Românii o sărbătoresc pe #SIMONA? Asta spune multe despre modul în care PSD înțelege să guverneze azi, cu Dragnea pe țară călcând.

Nu cred în #Rezist, dar aș vrea să pot îndrăzni să cred într-o Românie normală. Nicidecum în România roșie. Nici măcar în România gălbejită, condusă de somnolentul Orban cel plictisit. Și, cu atât mai puțin în cea koveșistică, care, iată, a făcut unele trăsnăi, laolaltă cu SRI, pe care le condamnă azi la unison magistrații europeni.

Că nu trăim într-o țară normală, o vedem cu toții. Dacă nu avem mitinguri de rezistență cu hashtag la „ciuma roșie”, iată că tocmai guvernații se găsesc să agite apele.

Mă autosurprind cu un sentiment de nostalgie după Puie Monta și guvernul lui picurat pe alocuri cu cianură, invalidat până la urmă de un Parlament unde PSD-ul aceluiași Ponta a plecat, totuși, urechea la vocea străzii. Că, vorba lui Fane babanu , țara nu e a noastră. Nu e nici măcar a copiilor noștri, ci a copiilor copiilor noștri. Pământ, aer, apă, resurse naturale. Apropo, recent, Guvernul Dracilă tocmai a pus pe tușă procedura de includere a Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO, spre rușinea lui. Gold-ul știe de ce. 

Azi, PSD-ul celui poreclit Dracnea seamănă tot mai mult cu un partid cu apucături talibane, ce se depărtează văzând cu ochii de linia reformatoare încercată de Geoană și Ponta. Am senzația tot mai accentuată că azi, în PSD-ul talibanizat, a devenit obligatoriu un crez fluturat odinioară de PCR-iști: „Cine nu e cu noi, e împotriva noastră!”.

corpas

Calin Corpaș

Sâmbătă, PSD face miting. Stați așa, nu huiduiți, încă. Don Liviu a întors-o ca la Ploieștiul lui Ghiță cel plecat, simțind penibilul situației. Oamenii roșii nu mai scandează ca suporteri ai Vioricăi Dăncilă cea telecomandată de Dragnea și atât de bine catalogată de jurnaliștii elvețieni. Nu, scopul mitingului este acum acela de a înfiera presupusele abuzuri ale Justiției. Da, ați intuit. Statul paralel mult condamnat de PSD-ul lui Dragnea revine în agenda publică. Însă, dincolo de presupusele abuzuri ale DNA și SRI, cred că alta ar trebui să fie prioritatea PSD, dacă se vrea un partid responsabil. Chit că liderul maxim Dragnea este cel care trebuie salvat, cu mâna partidului.

Omenește, pot înțelege că, dincolo de viitorul său politic, pe Dragnea îl stresează enorm viitorul său statut, de om liber sau deținut. Însă e problema lui personală, ce nu ar trebui legată ombilical de comportamentul partidului ce conduce azi țara. E inadmisibil ca aceasta să fie singura preocupare reală a președintelui partidului de guvernământ. Să subjuge un partid problemelor sale. Că, vorba aia, nimeni nu l-a obligat să-și dorească funcții, putere și avantaje.

Dincolo de creșterile salariale din sectorul bugetar, pare că pe Dragnea nu îl interesează nimic altceva. Așa se face că inflația e tot mai mare, vezi ultimele prețuri ale carburanților, iar așa-zisa „revoluție fiscală” nu a făcut altceva decât să accentueze povara fiscală, tot mai greu suportabilă de sectorul privat.

Iată cum, dintr-un PSD devenit campion al măsurilor de relaxare fiscală în perioada Ponta, am ajuns la un PSD grijuliu doar să-și mituiască electoratul. În rest, nu știm ce se întâmplă cu rețeaua de autostrăzi prezentată de Dragnea la TV, în campania electorală. Nu vedem investiții majore nici în transporturi, nici în energie, nici în școli sau în spitale. Aflăm doar că oamenii roșii pun gând rău Pilonului II de pensii și că avem un fond național de investiții, cine știe cu ce intenții înființat.

Niște exemple grăitoare despre ce nu face guvernarea Dragnea: autostrada Oradea – Cluj ce băltește, DN 76 unde se lucrează tot mai chinuit, iar șoselele ocolitoare ale Beiușului și Aleșdului au rămas simple planuri ținute la sertar. Până și noua sală polivalentă a Oradiei, adjudecată de Construcții Erbașu București, suferă întârzieri, proiectul tehnic nefiind încă finalizat de firma ce are contract de proiectare și execuție cu Guvernul Dăncilă.

Dar, ca la noi; țara arde, iar Dragnea o piaptănă pe Dăncilă.

Între timp, ungurii vin cu autostrada la granița de lângă Oradea. Însă Bucureștiul e prea departe ca să vadă sau să audă. Sau să fie interesat. Între timp, PSD Bihor nu există, decât la numărătoarea participanților la mitingul-ghiveci VioricAbuz.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Opinii

  Competența Direcției Naționale Anticorupție
  Conform articolului 13 din OUG 43/2002, sunt de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie infracţiunile prevăzute în Legea nr. 78/2000, cu modificările şi completările ulterioare, săvârşite în una dintre următoarele condiţii:

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Oradea rămâne fără festivaluri: evenimente anulate, unul după altul
  Festivalurile și evenimentele care urmau să se desfășoare în perioada următoare în Oradea au fost anulate. 6

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tornadă fotografiată în județul Bihor! Fenomenul este tot mai des întâlnit în România
  În ultimii ani s-au înmulțit raportările privind desfășurarea de tornade în România.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Echipamente ATI donate la Spitalul Gavril Curteanu
  La Oradea au sosit echipamente pentru cazurile grave de Covid, în urma unei donații Digi România. 2

  România

  Szijjarto l-a invitat pe Bogdan Aurescu să efectueze o vizită oficială în Ungaria
  Ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei, Peter Szijjarto, a declarat marţi că l-a invitat pe omologul român, Bogdan Aurescu, să efectueze o vizită oficială la Budapesta, pentru a continua dialogul constructiv iniţiat la Bucureşti. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ultimele demolări la fosta bază sportivă Voința
  Parcarea etajată va ocupa cam un sfert din terenul eliberat, spre Academiei a fost promisă amenajarea unei baze sportive moderne. 12

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.