bihon.ro Web analytics

Bani în plus pentru personalul MAI. Carmen Dan cere plata orelor suplimentare

Reactualizat la:
Ministrul de Interne, Carmen Dan, susține că este necesară introducerea posibilității plății orelor suplimentare pentru angajații ministerului din serviciul operativ sau care desfășoară activități cu caracter neprevăzut.
Scris de demeter1 - Ministrul de Interne, Carmen Dan, susține că este necesară introducerea posibilității plății orelor suplimentare pentru angajații ministerului din serviciul operativ sau care desfășoară activități cu caracter neprevăzut.

Mecanismul de plată a orelor suplimentare, dacă va fi aprobat, ar urma să funcționeze începând cu luna aprilie, iar primele ore suplimentare ar urma să fie plătite în luna iunie.

Carmen Dan a făcut, luni, o declarație de presa în care a precizat că, în urma discuțiilor purtate cu reprezentanți ai Guvernului, s-a ajuns la concluzia că orele suplimentare care nu pot fi recompensate cu timp liber – în special din cauza deficitului de personal – în următoarele 60 de zile după prestarea acestor ore sa fie plătite.

Munca suplimentară prestată peste programul normal de lucru va fi dispusă de șeful ierarhic, în scris, fără a depăși 180 de ore anual, în situații deosebite putând fi depășit, dar nu mai mult de 360 de ore anual, spune ministrul.

„Conform discuțiilor purtate cu Ministerul Finanțelor Publice, plata orelor suplimentare ar urma să se efectueze astfel încât să se încadreze într-o limită din suma soldelor de funcție/salariilor de funcție, soldelor de grad/salariilor gradului profesional deținut, gradațiilor și a soldelor de comandă/salariilor de comandă.

Pentru a respecta aceste prevederi, structurile MAI își vor adapta programul de lucru, încurajând formule ale acestuia care să asigure munca în ture/schimburi, astfel încât să fie respectat timpul liber corespunzător necesar angajaților pentru refacerea capacității de muncă”, a explicat ministrul de Interne.

Carmen Dan mai precizează că în perioada următoare structurile ministerului vor stabili care sunt tipurile de activități care necesită prezența operativă pentru rezolvarea unor situații deosebite, astfel încât acestea să fie prevăzute în ordinul de ministru care va reglementa funcționarea acestui mecanism de plată a orelor suplimentare.

Astfel, dacă amendamentul va fi aprobat în Parlament, acest mecanism ar urma sa funcționeze începând cu luna aprilie, iar primele ore suplimentare să poată fi plătite din iunie 2018, adică după parcurgerea acelui interval de 60 de zile cât ar fi legal pentru a se acorda timpul liber corespunzător.

De asemenea, Carmen Dan a spus ca a discutat cu ministrul Justiției inclusiv pentru plata orelor suplimentare lucrate de personalul din penitenciare.

În ceea ce privește salarizarea personalului MAI, ministrul de Interne a spus ca trebuie sa existe un echilibru, astfel că susține acordarea indemnizației de 10 la suta pentru jandarmii din grupele de intervenție, care ar urma sa intre în vigoare în aprilie, dacă acest amendament va fi aprobat de Parlament.

„Aș vrea să subliniez că sunt preocupată și susțin orice demers de îmbunătățire a salarizării personalului MAI, însă nu trebuie să uitam că în acest minister nu sunt doar nevoi salariale, ci și necesități privind dotările logistice, echipamente de protecție, mijloace de mobilitate, reabilitarea sediilor, dar și alte aspecte care contribuie și ele la ceea ce înseamnă îmbunătățirea condițiilor de muncă și eficientizarea muncii”, a mai spus Carmen Dan, amintind de achiziția de autospeciale pentru structurile ministerului în valoare de 120 de milioane de lei.

0 Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Mărturia lui Gheorghe Dincă: „M-a înfierbântat, mi s-a aprins becul. Nu mai judecam. Doream doar sex”
  La începutul lunii noiembrie, Gheorghe Dincă a început să scire, cu lux de amănunte, modul în care le-a ucis pe cele două adolescente: Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Crăciun pentru Noel”: Spectacol caritabil la ERA Park, pentru un bebeluș diagnosticat cu o boală gravă a mușchilor
  Centrul comercial ERA Park Oradea găzduiește duminică, 15 decembrie, concertul caritabil „Crăciun pentru Noel”, menit să ajute un bebeluș din Oradea, diagnosticat cu o boală gravă a mușchilor.

  Mapamond

  Nominalizări Globurile de Aur 2020
  “The Irishman”, “Joker”, “Jojo Rabbit”, “1917”, “Knives Out”, “Once upon a time in… Hollywood” se numără printre filmele care au fost nominalizate la ediţia de anul viitor a galei Globurilor de Aur, care vor avea loc pe 5 ianuarie, în Los Angeles.

  România

  Controale la vămi în urma cazului de mită de la Arad
  Supracontroale în punctele de frontieră, după scandalul de la DRDP Timişoara, condusă de arădeanul Cristian Ispravnic.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ANSVSA demarează Operațiunea „Porcul”
  Poliţia şi DSVSA Bihor controlează în trafic transportul porcilor. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.