bihon.ro Web analytics

Au participat la cursuri de specializare în Spania

Reactualizat la:
În perioada 10-24.03.2019, opt elevi de la Liceul cu Program Sportiv ”Bihorul” Oradea, însoțiți de directorul adjunct al liceului, prof. Roland Bocoi, au participat în cadrul celui mai mare program al Uniunii Europene pentru educație, formare profesională și tineret Erasmus+, la proiectul cu titlul „Professionalising Sports Instructor career within European Context” desfășurat în Granada, Spania.
Scris de demeter1 - În perioada 10-24.03.2019, opt elevi de la Liceul cu Program Sportiv ”Bihorul” Oradea, însoțiți de directorul adjunct al liceului, prof. Roland Bocoi, au participat în cadrul celui mai mare program al Uniunii Europene pentru educație, formare profesională și tineret Erasmus+, la proiectul cu titlul „Professionalising Sports Instructor career within European Context” desfășurat în Granada, Spania.

Aplicantul proiectului a fost CSM Timișoara, iar ca parteneri au fost LPS ”Bihorul” Oradea, LPS ”Banatul” Timișoara, LPS ”Mircea Eliade” București și CNS „Cetate” Deva. Parteneri externi ai proiecutlui au fost M.E.P. Europrojects Granada (Mobility European Projects Granada), care este o organizație privată de training axată pe activități de pregătire în domenii și competențe diverse pentru elevi din școli gimnaziale și liceale, respectiv WE Fitness Club, cel mai mare centru de sport de performanță și întreținere fizică din Andaluzia, cu un spatiu de 40.000 m², ce furnizează toate tipuri de facilități legate de sport și întreținere fizică, bazându-se pe un număr de 60 de angajați, profesioniști.

Nevoia de sport și mișcare

Proiectul a pornit de la situația existentă în realitatea românească privind valorificarea oportunităților de resursă umană furnizate de liceele și cluburile sportive. România se încadrează în tendințele europene privind nevoia asumată pentru sport și mișcare, în exigențele consumatorului român pentru infrastructura specifică sportului și mișcării.

Proiectul urmărește profesionalizarea tinerilor participanți la proiect pentru a le asigura inserția facilă pe piața muncii, pentru a asigura tranziția de la elevul sportiv la elevul instructor sportiv. La final de proiect, participanții vor reuși să se prezinte în fața angajatorilor cu un plus de valoare profesională dată de expreriența internațională. Proiectul va avea impact inclusiv asupra elevilor de gimnaziu, care vor privi către liceele sportive nu doar ca o formă de ,,evadare” din școala care te pune să înveți, ci ca o opțiune școlară și profesională care îți asigură un viitor. Nu toți elevii pot fi sportivi de succes, dar mulți dintre elevi pot deveni instructori sportivi de succes.

La finalul stagiului de formare, elevii participanți la proiect au primit certificiatele de participare și Europass Mobility Document, care atestă cunoștințele, abilitățile și competențele dobândite în mobilitate de către participanți.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Hai la mare! Zboruri directe Oradea - Constanța, începând cu luna iulie
  Din 16 iulie, Tarom introduce o cursă directă, ce va lega Oradea și alte orașe din Vestul țării de litoralul românesc. Este o măsură luată pentru repornirea turismului pe litoral.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Magie în Amfiteatrul din Cetate
  Primul spectacol în aer liber oferit copiiilor de Teatrul Arcadia a fost „Magic Show”.

  BIHON Sport local

  Ludogoreț a mai făcut un pas spre titlu. Keșeru a părăsit terenul accidentat!
  S-a reluat campionatul și în Bulgaria. În fața a 4.500 de spectatori, Ludogoreț Razgrad a câștigat în deplasare derby-ul cu Levski Sofia, scor 1-0 (0-0).

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Fațada interioară a Palatului Episcopiei Greco-Catolice a fost finalizată. Se lucrează la fațadele exterioare
  La aproape 2 ani de la incendiul care a devastat Palatul Episcopiei Greco-Catolice, fațada din curtea interioară a fost reabilitată, iar celelalte se află într-un stadiu avansat. 

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Stadiul lucrărilor la Spitalul Județean au depășit pragul de 70%. Urgențele se mută în containere
  Primarul Ilie Bolojan anunță că peste 70% din lucrările la noua clădire a Spitalului Județean au fost finalizate. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Elevii și studenții, gratuit cu trenul spre litoral
  Pe lângă gratuitatea la transportul în comun din interiorul localităților, elevii beneficiază de gratuitate și la transportul feroviar la toate categoriile de trenuri, la clasa a II-a. 4

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.