bihon.ro Web analytics

Cu gândul la reluarea fotbalului mic

Cu gândul la reluarea fotbalului mic

Reactualizat la:
Adunarea Generală a AJF Bihor a avut loc sâmbătă în Parcul Bălcescu. S-a stabilit componența seriilor din Liga 4 și Liga 5.
Adunarea Generală a AJF Bihor a avut loc sâmbătă în Parcul Bălcescu. S-a stabilit componența seriilor din Liga 4 și Liga 5.

Adunarea Generală a Asociației Județene de Fotbal Bihor s-a desfășurată sâmbătă într-o locație inedită, Parcul Nicolae Bălcescu din Oradea, în condiții de distanțare fizică cu aplicarea măsurilor de prevenție pentru răspândirea coronavirusului.
În debutul ședinței s-a ținut un moment de reculegere în memoria foștilor fotbaliști Cornel Georgescu, Dumitru Ile, Sorin Pop, Ciprian Carțiș.
Radu Bitea, președintele AJF Bihor, a subliniat faptul că AJF Bihor are scenariile pregătite pentru începerea noului sezon, totul depinde, însă, de măsurile de relaxare venite din parte autorităților, fără de care fotbalul amator nu poate depăși pauza compatițională. „În România anului 2020 nu este interzis să joci fotbal la nivel de amatori, dar este aproape imposibil (mai ales din punct de vedere financiar) să respecți cerinețele impuse prin protocolul medical emis de Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului. Cel puțin până la ora actuală am sperat în zadar la adoptarea unor măsuri de relaxare care să permită reluarea activității la nivelul cluburilor, iar apoi și al competițiilor. Împreună cu alte AJF-uri din țară am lansat propuneri către FRF privind măsuri care ar putea relansa fotbalul amator, iar forul nostru tutelar le-a prezentat reprezentanților Guvernului (MS și MTS), însă, fără a primii un răspuns pozitiv, cel puțin deocamdată” – a spus Bitea. Chiar și în eventualitatea unui aviz favorabil din partea autorităților guvernamentale, competițiile nu s-ar relua în Bihor mai devreme de mijlocul lunii octombrie. „Nu vom începe competițile de pe o zi pe alta. Vă vom lăsa 3-4 săptămâni pentru pregătire și pentru rezolvarea formalităților legate de participarea în campionat”, a completat secretarul Petru Boros.

Afilieri și dezafilieri

Pe lângă hotărările standard care sunt luate la fiecare AG (aprobararea raportului de activitate, bugetul de venituri și cheltuieli, raportul cenzorilor, planul de activitate și cel financiar pentru anul curent), delegații prezenți au decis și dezafilierea tuturor cluburilor care figurau ca membrii fondatori ai AJF, dar juridic nu mai există, respectiv afilierea tuturor structurilor sportive actuale, care vor fi introduse în registrul de la Judecătorie. De asemenea, membrii Adunării Generale l-au mandatat pe Radu Bitea să depună „Declarația privind beneficiarul real” pentru a respecta prevederile Legii 129/2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Propuneri

Au fost și câteva propuneri ale unor membrii afiliați. FC Universitatea Oradea a dorit ca să se voteze revenirea la sistemul cu 16 echipe în Liga a 4-a, începând cu sezonul 2021-2022, aspect ce va fi discutat într-o ședință care va reuni doar formațiile angrenate în acest eșalon, precum și organizarea unei competiții locale denumită Cupa Bihorul. Voința Cheresig a solicitat ca în cazul în care competițiile vor fi reluate și nu toți jucătorii vor putea efectua vizita medicală, două trei etape să se accepte adeverințe medicale de la medicii de familie. Răspunsul secretarului AJF Bihor a fost tranșant, acesta precizând că din momentul anunțării eventualelor măsurilor relaxărilor, echipele vor avea 3-4 săptămâni pentru a se pregăti de noul sezon. Cât despre concesii privind viza medico-sportivă, nu se poate pune în discuție. „Bihorul a fost printre județele care au respectat regulamentul privind obligativitatea vizei medico-sportive chiar și în vremuri în care județele învecinate practicau metoda adeverințelor eliberate de medicii de familie. Chiar dacă vizele medicale obținute la începutul acestui an au expirat și e nevoie de reînnoirea lor, efortul fizic și cel financiar nu sunt în zadar, fiind vorba de o măsură de prevenție pentru a proteja sănătatea jucătorilor”, a susținut Petru Boros.
Reprezentantul CSO Ștei a fost interesat de posibilitatea folosirii jucătorilor juniori U19 atât la Liga a 4-a cât și în campionatul A1, ceea ce va fi pus în practică din acest sezon, când jocurile nu se vor mai desfășura în cuplaj.
Comisia de Competiții a stabilit, iar Comitetul de Urgență al AJF, a aprobat seriile celor două campionate de seniori organizate în sezonul 2020-2021. Astfel, Liga a 4-a va avea un format inedit, două serii cu câte 10 echipe fiecare. La fel și Liga a 5-a va menține formatul din sezoanele precedente, 2 serii pe criterii geografice.
La copii și juniori se pregătesc variante de desfășurare pentru întrecerile organizate sub egida AJF Bihor, însă, o decizie va fi luată doar după ce Federația Română de Fotbal, care în martie a suspendat toate competițiile juvenile desfășurate pe teritoriul țării, va da semnalul verde pentru reluarea întrecerilor. „Sectorul juvenil, a fost cel mai afectat de noua situație pandemică sanitară, echipele, dar mai ales copiii resimțind din plin efectele interdicțiilor de a face antrenamente și mai ales de a juca meciuri amicale și oficiale. Sper ca odată cu redeschiderea școlilor să primim undă verde și pentru reînceperea campionatelor de juniori” – a precizat Radu Bitea.

COMPONENȚA LIGILOR AJF BIHOR

LIGA 4
Seria 1 (Nord): CS Viitorul Bors, CSC Crisul Sântandrei, CS Unirea Valea Lui Mihai, CS Osorhei, CS Diosig Bihardioszeg, CS Foresta Tileagd, ACS Vulturii -Sasok Săcueni, CS Crisul Alesd, ACS Slovan Valea Cerului, CS Vointa Suplacu de Barcău.
Seria 2 (Sud): CS Bihorul Beiuș, CSC Sânmartin, CS Mădăras, CS Olimpia Municipal Salonta, AS Gloria Beius, ACS Victoria Avram Iancu, CSO Stei, As Unirea Embrak Livada, FC Universitatea Oradea, AS Cetatea Biharia sau AS Izvorul Cociuba Mare (una din aceste două echipe va juca în Liga a 4-a în locul echipei CAO 1910 promovată în Liga a 3-a).

LIGA 5
Seria 1 (Nord): CS Inter Astileu, CSC Viitorul Bratca, CS Minerul Șuncuiuș, ACS CAO 1910 Oradea, Toldy Sânnicolau de Munte, AS Vadu Crișului, CS Voința Cheresig, AS Locadin Țețchea, ACS Progresul Sâniob – Szentjobbi Haladás, ACS Poienarii Popești, Cetatea Biharia*.

Seria 2 (Sud): ACS Voința Ciumeghiu, AS Zorile Buntești, ACS Victoria Tulca, AFC Biharea Marmogranit Vașcău, CS Viitorul Tărian, CS Unirea Roșia, ACS Viitorul Batăr, CS Vida Pomezeu, CS Gloria Căbești, ACF Vulturul Dobrești, AS Partizanul Sânnicolau Român, AS Izvorul Cociuba Mare*.
Una dintre echipele marcate cu * va juca în Liga a 4-a, cealaltă va rămâne în Liga a 5-a.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se pot face înscrieri pentru programul Rabla. Condiții, etape și sume alocate
  De azi, 14 mai 2021, persoanele fizice își pot crea conturile de utilizator în aplicația informatică în vederea înscrierii în Programul Rabla pentru Electrocasnice.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Statui Vivante prezente la Oradea, la Enchante Rooftop & Social Lounge, o locaţie care îţi oferă privelişti asupra oraşului ce îţi taie respiraţia!
  Enchante ! Mă bucur să te cunosc! Încântat de cunostinţă! Nice to meet you! 1

  România

  Nunți și botezuri de la 1 iunie: Se renunță la restricționarea numărului de persoane, dacă toți participanții sunt vaccinați
  Liber la nunți și botezuri. Președintele Klaus Iohannis a anunțat în cadrul conferinței de joi că din date de 1 iunie se pot organiza evenimente private. 1

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa în Băile Felix, Băile 1 Mai, Sânmartin, Cordău și Cihei

  BIHON CAO

  Anunț Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  România

  K.Iohannis: Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior și restricțiile pe timp de noapte. Spectatorii revin pe stadioane
  Președintele Klaus Iohannis a anunțat în cadrul unei conferințe de presă, susținută la Palatul Controceni, că din data de 15 mai se va elimina portul măștii în exterior și restricțiile de noapte. 25

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Prețuri mai mici pentru investigațiile dedicate femeii, la Transilvania Imagistică
  Cancerul de sân e cea mai frecventă formă de cancer cu care se confruntă femeile, de aceea prevenția, controlul anual sau la 2 ani, sunt vitale pentru depistarea precoce a acestei maladii. Surprins în stadiu incipient, cancerul de sân este tratabil.

  România

  Premierul Cîţu o încurajează pe Ioana Mihăilă să prezinte public raportul privind diferenţele de raportare a deceselor generate de COVID-19
  Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat joi că o încurajează pe Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, să prezinte public raportul Comisiei privind diferenţele de raportare a deceselor la persoane cu COVID-19. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.