bihon.ro Web analytics

Fără CIS nu mai intri în play-off. Noul sezon în Liga 4 debutează în 27 august

De Teodor Biriș
Reactualizat la:

Fără CIS nu mai intri în play-off. Noul sezon în Liga 4 debutează în 27 august

Reactualizat la:
Noul sezon fotbalistic în Liga 4 Bihor va debuta în weekendul 27-28 august.
Scris de Teodor Biriș - Noul sezon fotbalistic în Liga 4 Bihor va debuta în weekendul 27-28 august.

În ultima ședință a Comitetului Executiv al Asociației Județene de Fotbal, desfășurată săptămâna trecută, s-a decis ca echipele din Liga 4 care nu dețin Certificatul de Identitate Sportivă (CIS) nu vor mai fi acceptate în play-off-ul care va desemna campioana Bihorului. Deținerea CIS-ului este condiție impusă de FRF pentru a putea participa la barajul de promovare în Liga 3. „Cluburile care nu dețin Certificat de Identitate Sportivă eliberat de Ministerul Tineretului și Sportului nu vor avea drept de participare în play-off, urmând ca locul acestora să fie luat de echipele clasate pe următoarele locuri care îndeplinesc condițiile. De asemenea, echipa campioană care nu participă la barajul de promovare in Liga a 3-a, nu va avea drept de participare în play-off-ul pentru stabilirea campioanei următoarei ediții de campionat”, informează AJF Bihor pe site-ul instituției. În sezonul recent încheiat, campioana Viitorul Borș a avut CIS, dar nu a particpat la baraj invocând motive financiare, iar vicecampioana Crișul Sântandrei nu a avut CIS, astfel că nu putaa fi acceptată de FRF la baraj.

S-a stabilit ca perioada pentru înscrierea echipelor în competițiile organizate de AJF Bihor în sezonul 2022-2023 să fie între 11 și 22 iulie 2022.

Echipele nou promovate în Liga 4 vor plăti pe lângă taxa de înscriere și garanția de 1.000 lei, iar în competiții vor fi acceptate doar echipe care nu au datorii către AJF.

Play-off cu 8 echipe

Perioada în care ecipele pot efectua transferuri este între 14 iunie – 5 septembrie 2022, atât la seniori, cât și la juniori.

Comitetul Executiv a stabilit și datele de începere a noului sezon: 27-28 august la Liga 4 și Liga 5, respectiv 9-11 septembrie pentru competițiile de juniori.

Cupa României va începe 6-7 august, urmând ca pe 13-14 și 20-21 august să fie programate următoarele două tururi.

Stabilește organizarea Ligii a 4-a în formatul actual, pe două serii cu play-off cu opt echipe, patru din fiecare serie, cu cu câte două cu a fost în sezonul recent încheiat. Două serii vor fi și la Liga 5, unde s-a stabilit și creșterea numărului de înlocuiri de la 5 la 7 în maxim trei opriri ale jocului (pauza dintre reprize nu se consideră oprire).

Faza județeană a Cupei României se va desfășura într-o singură manșă pe terenul echipei mai slab clasate în sezonul precedent. Finala Cupei României se va desfășura la Diosig, data exactă urmând să fe stabilită în momentul definitivării programului.

În ceea ce privește fotbalul juvenil, echipele vor fi scutite de taxa de participare în campionatele de juniori. Nemodificate din 2017, baremele de arbitraj și observare vor crește din sezonul viitor: Liga a 4-a – 830 lei (230 lei arbitrul de centru, 200 lei A1 și A2, 200 lei observatorul); Liga 5 – 790 lei (220 arbitrul de centru, 190 lei A1 și A2, 190 lei observatorul), copii și juniori – 80 lei / arbitru și 80 lei / observator plus un transport pe brigadă.

Viitorul Borș și Crișul Sântandrei și-au disputat titlul în sezonul trecut FOTO: T.B.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  2022 se anunță un an bun pentru afine
  2022 pare să fie un an al revenirilor. Lumea călătorește mai mult, participă la mai multe evenimente, fără grija pandemiei care făcea ravagii în urmă cu doi ani.

  Bihon CSM Oradea

  Adrian Țenghea va apăra poarta echipei CSM Oradea
  CSM Oradea și-a „blindat” poarta în perspectiva dificilelor meciuri din Liga Națională.

  Bihon CSM Oradea

  Noii antrenori ai echipei de handbal masculin CSM Oradea: „Sperăm din suflet să reușim”
  Antrenorii George Tăutu și Cosmin Liberț sunt mulțumiți de lotul echipei de handbal.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON CAO

  Anunț citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dol Guard Oradea îmbină perfect munca specializată pe pază și protecție cu sportul de performanţă - peste 15 ani experienţă în domeniu! „Lăsați protecția voastră, în grija noastră!”
  Firma bihoreană Dol Guard SRL, licențiată în pază și protecție prestează diverse servicii de specialitate având un portofoliu al clienților de circa 70% din domeniul privat.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  La Clarfon reparăm gratuit orice aparat auditiv
  În situația în care o persoană se confruntă cu o acuitate auditivă scăzută, relaţiile sociale din jur se deteriorează vizibil. Când auzul nu funcționează optim, oricare dintre activităţile pe care le desfăşurăm, au de suferit considerabil.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE Accident grav în Gepiu între două mașini și un microbuz. Toate 3 au luat foc
  Accidentul a avut loc cu puțin timp înainte de ora 16.00, pe DN79 în zona Comunei Gepiu.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.