ACS Crișana Oradea a pornit la drum pe finalul anului 2019, dar activitatea fotbalistică a fost perturbată serios de apariția pandemiei de covid. Pe lângă Oradea, clubul și-a desfășurat activitatea în mai multe zone din mediul rural cum ar fi Tinca, Cefa, Ceica sau Dobrești. Proiectul gândit de Szilveszter Denes, președintele Crișana Oradea, viza și construirea unei baze proprii. La aproape șase ani de la apariția clubului care poartă un nume istoric, baza sportivă este aproape de inaugurarea oficială, preconizată a fi în data de 21 iunie.
„Moment unic în istoria ACS Crișana! În sfârșit, după multă muncă și sacrificii ACS Crișana se poate mândri cu propria bază sportivă privată 100%, construită total din fonduri proprii. Un alt aspect important este că este 100% ecologică, situându-se în mijlocul naturii înconjurată de multă vegetație”, a anunțat clubul orădean pe pagina de facebook.
„Mai puține vorbe și mai multe fapte”
Baza Sportivă ACS Crișana este situată la circa 20 de kilometri de Oradea, în satul Șauaieu (comuna Nojorid) și are un teren mare cu iarbă naturală la dimensiuni standard, care poate fi omologată atât pentru competiții județene cât și naționale, dar și un teren sintetic de dimensiuni reduse, vestiare, grupuri sanitare, birou pentru arbitri și oficiali, o tribună cu 100 de locuri pe scaune.
De asemenea, baza sportivă dispune de 18 locuri de cazare, pentru cantonamente sau tabere, este dotată cu o bucătărie, cu loc de luat masa și cu grup sanitar, cameră tehnică și terasă, dar și 50 de locuri de parcare, iar electricitatea este asigurată prin panouri fotovoltaice.
„Un vis a devenit realitate. Pas cu pas creștem pe toate nivelurile, iar secretul este în multă muncă, seriozitate și respectul față de fotbal și față de copii indiferent din ce medii provin. Mai puține vorbe și mai multe fapte concrete. Infrastructura sportivă ar trebui să fie o prioritate pentru orice club sau academie de fotbal serioasă, atât autoritățile cât și mediul privat ar trebui să se implice mai mult, mai decisiv în dezvoltarea și creșterea copiilor, altfel nu putem avea așteptări fără să investim, rezultatele fără investiții nu vin”, mai informează ACS Crișana.
Adevărații beneficiari sunt cei peste 250 de copii din cele 6 centre al clubului nostru din județul Bihor, dar și alte echipe din Bihor sau alte județe care vor juca pe Arena Crișana sau cei care doresc să închirieze pentru cantonamente sau meciuri.
Szilveszter Denes la Cupa Lotus FOTO: TEODOR BIRIȘ
Citiți principiile noastre de moderare aici!