bihon.ro Web analytics

„Roadele muncii încep să se vadă după 10 ani”

De Teodor Biriș

„Roadele muncii încep să se vadă după 10 ani”

Grupa 2003-2004 furnizează jucători pentru Luceafărul
Reactualizat la:
Viitorul Oradea are în palmares titluri la nivel juvenil județean, dar și jucători care au făcut pasul spre Liga 3.
Scris de Teodor Biriș - Viitorul Oradea are în palmares titluri la nivel juvenil județean, dar și jucători care au făcut pasul spre Liga 3.

În 2009, Dorin Mudura și Sorin Toma au pus bazele clubului Viitorul Oradea. În cei zece ani de existență, clubul a căpătat consistență și a devenit unul dintre cele mai reprezentative la nivel juvenil, având jucători chemați la loturile naționale și tineri care au debutat în Liga 3 la o vârstă fragedă .

La moment aniversar, fostul arbitru de Liga 1 Dorin Mudura a rememorat începuturile.

„Am început cu şase copii şi doi antrenori, eu şi Sorin Toma. Patru ani au reprezentat o muncă titanică, aşa cum se întâmplă când începi de la zero, dar pe parcurs am crescut si numeric si valoric. Asta, cu atât mai mult cu cât nu am avut o arie largă de selecţie. Am lucrat cu ce am avut, nu am dat pe nimeni afară. Treptat, ne-am dezvoltat şi am început să participăm la turnee. La primul, de la Braşov, am mers cu trenul şi am stat la masă cu cei de la Sporting Lisabona, care aveau un staff format din şapte antrenori şi nutriţionişti. Numai prin participare la turnee puternice poţi să progresezi”, spune Mudura.

Muncă și seriozitate

Clubul și-a fixat propria strategie, organizare și nelăsând nimic la voia întâmplării. „Cu șase luni înainte programăm totul. Am lucrat la partea de disciplină şi am căutat să avem o relaţie transparentă cu părinţii. Majoritatea au înţeles că performanţă nu se poate fără muncă şi fără sacrificii, inclusiv financiare. Pe parcurs ni s-a alăturat şi ne-a ajutat mult Cornel Stanciu, directorul sportiv al clubului, care a atras și sponsori alături de proiectul nostru. Important a fost şi contractul cu Universitatea pentru baza sportivă, cu condiţii bune de pregătire. Am făcut lucrurile pas cu pas şi mi-am dorit să demonstrăm cu un club mic poate reuşi cu multă muncă în teren, dar şi în afara lui” , a mai precizat fostul arbitru.

Vitrina de trofee a Viitorului Oradea s-a îmbogățit, grupele de vârstă 2003 şi 2005 reuşind să câştige campionatele de juniori C, D, E şi turneele Gheorghe Ola şi Gheorghe Ene.

Debut la naționala U15

Pentru a trece la nivelul următor, Viitorul a încheiat un parteneriat cu Luceafărul Oradea, una din grupe activând în Campionatul Național al juniorilor republicani B, fiind pe locul 3 în Seria a XI-a după 18 etape.

Din grupa pregătită de Mudura, Raul Tămaș, Darius Gheban și Raul Ștef, născuți în anii 2003-2004, au reușit să debuteze la seniorii Luceafărului din Liga 3. Un alt motiv de bucurie a fost convocarea lui Alex Gondor la lotul național U15.

Alex Gondor, primul internațional produs de Viitorul

„Am mai avut jucători chemați la trialuri organizate de FRF, dar Alex Gondor este primul jucător din clubul nostru care joacă un meci oficial la națională. Putem spune că după zece ani de muncă și sacrificii încep să se vadă roadele”, susține Mudura.

Darius Gheban, a debutat în Liga 3

În cei zece ani de existență, Viitorul Oradea a ajuns să aibă circa 150 de copii, cuprinși în şapte grupe, şi patru antrenori, pe lângă Mudura și Toma, mai activând Marius Suciu şi Călin Capotă. O perioadă de doi ani Viitorul a avut și o colaborare preparatorul fizic Marius Marinău. Care acum face parte din staff-ul campionilor de la CSM CSU Oradea.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Comunicat de presă
  Finalizarea proiectului „Creșterea capacității de producție prin inovare în cadrul SC Induconf SRL”.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Alarmant: Numărul incendiilor, în creștere
  Numărul misiunilor pompierilor bihoreni au crescut cu aproape 75% în 2019 față de anul precedent.

  BIHON Sport local

  O bihoreancă în echipa de Fed Cup a României

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Elvira Rîmbu a rămas singură în concurs
  Actorul Daniel Vulcu s-a retras din concurs iar dosarul regizorului Ioan Ieremia a fost descalificat.

  România

  Suspiciune de coronavirus la Cluj
  Echipe medicale verifică, marți, o pasageră care a sosit pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca din Varșovia, după ce au apărut informații că aceasta ar fi fost în Asia de Sud-Est în zona contaminată cu coronavirus.

  Mapamond

  Textul rugăciunii Tatăl Nostru se schimbă din aprilie
  Schimbarea versului controversat a fost aprobată în trecut și de episcopii catolici din Franța. În schimb, conferința episcopilor germani a decis să respecte textul tradițional.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.