bihon.ro Web analytics

Voucherele pentru prima legitimare dau bătăi de cap. Dosare incomplete depuse la DJST Bihor

De Teodor Biriș
Reactualizat la:

Voucherele pentru prima legitimare dau bătăi de cap. Dosare incomplete depuse la DJST Bihor

Reactualizat la:
30.000 de vouchere a câte 300 de lei pentru copiii aflaţi la prima legitimare sunt puse la bătaie printr-un program guvernamental inițiat de Ministerul Tineretului și Sportului.
Scris de Teodor Biriș - 30.000 de vouchere a câte 300 de lei pentru copiii aflaţi la prima legitimare sunt puse la bătaie printr-un program guvernamental inițiat de Ministerul Tineretului și Sportului.

Interesul este ridicat și în Bihor, iar la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Bihor s-au prezentat oficiali ai cluburilor eligibile, însă documentaţia depusă a fost incompletă. Astfel, pasul următor nu a putut fi făcut, solicitările neajungând încă la Ministerul Tineretului și Sportului.
Directorul DJST Bihor, Petruţ Drăgan, a făcut unele precizări pentru solicitanţii ajutorului guvernamental, dorința fiind de a se evita situațiile ca dosarele să nu poată fi trimise mai departe. Informații mai pot fi obţinute de pe site-ul djstbihor.ro, de pe facebook-ul instituției (DJST Bihor Oradea) sau de pe site-ul MTS (www.mts.ro).

– Cine poate beneficia de aceste vouchere?
– Sunt eligibili copiii născuţi între 1 ianuarie 2005 şi 31 decembrie 2014, aflați la prima legitimare la un club sportiv. Prin legitimarea la o structură sportivă, copilul are ocazia de a practica sportul într-un cadru organizat, controlat şi sigur, mai ales în contextul actualei pandemii de Covid-19. Nu pot beneficia de voucher copii care au mai fost legitimați în trecut. Spre exemplu, un copil care a fost legitimat la fotbal, trece și se legitimează la handbal, volei sau alt sport, nu beneficiază în condițiile actuale de voucher.
– La ce cluburi sportive pot fi legitimaţi copiii?
– La orice club sportiv, de stat sau privat, care deţine obligatoriu certificat de identitate sportivă.
– Cine poate depune cererea pentru voucher?
– Cererea poate fi depusă de părinte sau tutorele legal al minorului.
– Ce documente sunt necesare pentru a obţine voucherul?
– Pentru a obţine voucherul, solicitantul trebuie să deţină următoarele documente: certificat de naştere al copilului (original şi copie) sau carte de identitate; act de identitate al părintelui sau tutorelui legal care depune cererea (original şi copie); legitimaţie sportivă (original şi copie); declaraţie privind acordul prelucrării datelor cu caracter personal (anexa 4 OMTS 1199); cerere tip pentru acordarea voucherului şi declaraţie pe proprie răspundere (anexa 1 OMTS 1199 din septembrie 2020).
– Unde se depun documentele şi care este termenul limită pentru transmiterea lor la DJST?
– Documentele vor fi depuse la clubul unde se face legitimarea, urmând ca aceasta să le transmită către DJST Bihor până în 30 noiembrie.
– Cum se primesc voucherele?
– După imprimare, voucherele vor fi distribuite de Ministerul Tineretului şi Sportului către cluburile la care s-au depus cererile.
– Unde pot fi folosite aceste vouchere?
– Tichetele pot fi folosite pentru achiziţionarea de echipament sau materiale sportive în magazinele partenere ale emitentului de vocuchere, care au afişate autocolante cu logoul emitentului, şi vor fi făcute public în curând.
– Care e perioada de valabilitate a voucherului?
– Da, voucherul este valabil şase luni de la data tipăririi.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Focar de coronavirus la echipa de polo CSM Oradea
  CSM Oradea nu a făcut deplasarea la turneul de la Brașov. Cei de la Crișul sunt toți negativi.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Sistem nou de vânzare a biletelor la teatru
  Pentru reprezentaţiile din luna noiembrie se vor putea face doar rezervări de bilete.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tânăr din Aleșd, prins în flagrant în timp ce vindea 105 grame de cannabis. Avea acasă o mini-fabrică de droguri
  Un bărbat, de 26 de ani, bănuit de trafic intern de droguri de risc, a fost prins luni, în flagrant delict, de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul Antidrog și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bolojan dă afară cam jumătate din angajații CJ Bihor
  Este doar prima etapă de disponibilizare, până în decembrie e de așteptat că se vor stabili noi concedieri din instituțiile subordonate Consiliului Județean. 26

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Alte decese de COVID-19, în Bihor: Cinci decese, în 24 de ore, la persoane cu vârste între 64 – 79 ani
  Două femei, de 69 respectiv 73 de ani și un bărbat de 64 de ani, toți trei în stare gravă la secția de Anestezie Terapie Intensivă, o altă femeie de 79 de ani, internată la secția de Infecțioase și un alt bărbat, de 73 de ani, internat la secția de Pneumologie, au decedat, confirmați fiind și cu coronavirus. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Trafic Bihor: amenzile rutiere au scăzut la jumătate și „a plouat" cu sancțiuni pentru coronavirus
  Probabil printre cei mai afectați de pandemie sunt polițiștii. Din cauza atribuțiilor tot mai multe, Poliția Bihor trebuie, cu aceeași oameni să se achite și de îndatoririle clasice și zilnice. 2

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.