bihon.ro Web analytics

Eclipsă de Lună prin penumbră, în noaptea de vineri spre sâmbătă

Reactualizat la:

Eclipsă de Lună prin penumbră, în noaptea de vineri spre sâmbătă

Reactualizat la:
O eclipsă de Luna prin penumbră va avea loc în noaptea de vineri spre sâmbătă și va fi vizibilă în totalitate din țara noastră, dacă cerul este senin, arată Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din București.
O eclipsă de Luna prin penumbră va avea loc în noaptea de vineri spre sâmbătă și va fi vizibilă în totalitate din țara noastră, dacă cerul este senin, arată Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din București.

Eclipsele de Lună se produc atunci când satelitul natural traversează conul de umbră și/sau penumbră al Pământului. După cum discul Lunii este cufundat total sau parțial în umbra sau penumbra Terrei, pot avea loc eclipse totale și parțiale.

În noaptea de vineri spre sâmbătă va avea loc o eclipsă de Lună prin penumbră, fenomen care va debuta la ora 19.00 și va fi vizibil până la ora 23.12. Mai precis, numai o parte din Lună va trece prin conul de penumbră, iar discul acesteia va suferi o ușoară scădere în luminozitate, foarte greu sesizabilă.

Maxima eclipsei se va produce la ora 22.10, când aproape tot discul Lunii se va afla în penumbra Pământului. Fenomenul va putea fi observat pe tot parcursul desfășurării lui, dacă va fi senin.

Observatorul Astronomic din București va fi deschis, iar cei care doresc pot urmări eclipsa de pe terasa instituției.

Eclipsa din 10 ianuarie va coincide cu o Lună Plină și este una dintre cele patru care vor avea loc anul acesta.

Din România, doar două vor fi însă vizibile, cea de vineri și cea care va avea loc pe 5 iunie. Eclipsele de Lună de pe 5 iulie și 30 noiembrie nu vor fi vizibile din România.

Sursa: Mediafax

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Meteo factura says:

  Eclipsa așteptată.

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Arbori uscați, doborâți în 1 Decembrie
  Primăria a emis ordinul de tăiere a 20 de arbori uscați total sau parțial, din parcul 1 Decembrie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Primăria Paleu a fost amendată cu 30.000 de lei
  Comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu Comisariatul Judeţean Bihor au surprins la ieşirea din localitatea Paleu spre Cetariu, persoane incediind deşeuri amestecate, depozitate neconform pe un amplasament aparţinând de UAT Paleu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bonavilla, Apuseni Wild și „Caii din Vale”, cele mai votate de public la „Gala de Excelență a Turismului Bihorean”
  Premiile Galei de Excelență a Turismului Bihorean vor fi acordate după 15 iulie, până atunci urmând să fie stabilite de către un juriu premiile profesionale.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Primul concert al Filarmonicii, în aer liber
  Primul eveniment al Filarmonicii de Stat Oradea, după măsurile de relaxare, a fost un concert în aer liber al Cameratei Michael Haydn. 1

  BIHON Sport local

  „Vrem să ne implicăm în viața comunității”
  Clubul juvenil BCU Oradea și-a mărit familia în perioada pandemiei de coronavirus.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cover lansat online: „Cine-i salvează pe eroi”?
  Elevii profesoarei Lăcrimioara Deac au lansat un cover, dedicat medicilor, asistenților și tuturor celor din prima linie, care luptă cu noul coronavirus.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.