Parlamentul din Austria a aprobat noua lege în decembrie, în urma unei decizii a Curţii Constituţionale pe această temă.
[eadvert]
Practica va fi reglementată strict, fiecare caz urmând să fie evaluat de doi medici, dintre care unul trebuie să fie expert în medicină paliativă.
Oficialii spun că guvernul a alocat, de asemenea, fonduri pentru dezvoltarea îngrijirii paliative pentru a se asigura că nimeni nu alege să moară atunci când sunt disponibile alte opţiuni, potrivit BBC.
Sinuciderea asistată este legală şi în Elveţia.
Asistenţa activă la sinucidere va rămâne în continuare în afara legii în Austria, iar noile norme exclud în mod explicit minorii sau persoanele cu probleme de sănătate mintală.
Adulţii care doresc să îşi pună capăt vieţii trebuie să prezinte un diagnostic şi să aibă confirmarea că sunt capabili să ia propriile decizii.
După ce au obţinut aprobarea a doi medici, pacienţii trebuie să aştepte 12 săptămâni pentru a reflecta asupra deciziei lor sau două săptămâni dacă suferă de o boală incurabilă.
Dacă, după această perioadă de aşteptare, îşi susţin decizia, ei pot obţine medicamente letale de la o farmacie, după ce au notificat un avocat sau un notar.
Pentru a preveni abuzurile, numele farmaciilor care vând aceste medicamente vor fi dezvăluite doar avocaţilor şi notarilor care primesc aceste notificări şi nu vor fi făcute publice.
Până în prezent, în conformitate cu legislaţia austriacă, orice persoană care determina sau ajuta pe cineva să se sinucidă risca până la cinci ani de închisoare. Aceeaşi pedeapsă va rămâne în vigoare pentru cei care ucid o altă persoană la „cererea serioasă şi categorică” a acesteia.
O interdicţie absolută privind moartea asistată a fost ridicată anul trecut de o instanţă federală, care a decis că aceasta „încălca dreptul la autodeterminare”.
Înainte ca noile reguli să fie aprobate de parlament în acest an, unii opozanţi politici au susţinut că acestea pun prea multe obstacole în calea celor care doresc să beneficieze de moarte asistată.
Alţii au susţinut că se vor impune prea puţine restricţii, afirmând că o evaluare psihiatrică nu este suficientă pentru a evalua capacitatea de decizie a pacienţilor.
(sursa: Mediafax)
Trimite articolul
XMacar atat sa ne ofere, monstrii care sunt la butoane din ’90. Dupa o viata de cotizat fortat la un sistem de sanatate total nefunctional care nu-ti ofera nimic gratuit si de calitate in schimb, dupa ce ultimul algocalmin l-ai cumparat tot pe bani din farmacii, cand te loveste ceva mai serios in tara asta, se pune problema in felul urmator: ai bani sa te tratezi afara, traiesti, daca nu ai bani, mori in mizerie, umilinta si chinuri groaznice. Da, sinuciderea asistata este o solutie decenta a problemei, decenta de care nu pot sa-i suspectez pe gunoaiele securiste care au pus mana pe aceasta tara in urma cu 3 decenii.
-
Ești un Cretin cu c mare!
Într-o țară bogatã, poate intra pe indiferent.
Dar într-o țară sãracã sau sãrãcitã, poate intrã ca şi act de protest?
Credeam că va referiți la vaccinul care va fi obligatoriu din februarie în Austria ,tot cam același efect îl are în timp.
-
Sper ca aceasta lege sa fie imbratisata si utilizata la maxim de membrii comunitatii LGBT.
Ca ei sustin ca nu sunt acceptati, intelesi si nu isi gasesc locul in societate.
Iar in Austria numarul lor nu este deloc unul mic!
Sunt aia cu …. filet pe stanga!
Nu ar fi nici o pierdere in omenire daca astia care nu ar reusi sa li se infileteze piulițele pe stanga, sa recurga la aceasta varianta din cauza ca nu sunt intelesi sau acceptati.
Ar creste increderea in viitor ptr. copii nostri. -
Un vaccin antiprostie ti l-as prescrie de 3x/zi…desi nu sunt convins ca ar avea vre-un efect
wai, wai!! Decentă? Un chin decent pentru care trebuie să plătești o grămadă de bani, ca să te duci într-un loc de chin, unde omului nu i-a fost pregătit? să mori cu demnitate înseamnă să lupți până la capăt și să ajungi în locul frumos unde ți-a fost pregătit și nu in infern.