bihon.ro Web analytics

OMS spune că varianta Delta rămâne prioritară, în ciuda îngrijorărilor legate de Omicron

OMS spune că varianta Delta rămâne prioritară, în ciuda îngrijorărilor legate de Omicron

În timp ce noua tulpină Omicron a pus țările în stare de alertă, Organizația Mondială a Sănătății spune că majoritatea infecțiilor actuale Covid se datorează în continuare variantei Delta, relatează CNBC.
În timp ce noua tulpină Omicron a pus țările în stare de alertă, Organizația Mondială a Sănătății spune că majoritatea infecțiilor actuale Covid se datorează în continuare variantei Delta, relatează CNBC.

“Peste 99% din cazurile din întreaga lume se datorează variantei Delta și mai multe decese au loc la persoanele nevaccinate”, a declarat luni, la CNBC, Soumya Swaminathan, cercetător șef al OMS.

Cauza apariţiei tulpinii Omicron în Africa de Sud

“Cred că aceasta este prioritatea noastră în timp ce așteptăm să aflăm mai multe despre varianta Omicron”.

Săptămâna trecută, agenția mondială de sănătate a recunoscut varianta Omicron, denumită inițial linia B.1.1.1.529, ca fiind o variantă îngrijorătoare. Aceasta înseamnă că ar putea fi mai contagioasă, mai virulentă sau mai abilă în a se sustrage măsurilor de sănătate publică, vaccinurilor și terapiilor. Tulpina a fost identificată pentru prima dată de oamenii de știință din Africa de Sud.

Delta, pe de altă parte, a fost detectată pentru prima dată în India

Experții din domeniul sănătății sunt îngrijorați de transmisibilitatea variantei Omicron, având în vedere numărul neobișnuit de mutații și profilul, care diferă de variantele anterioare care au provocat îngrijorare.

“Profilul mutațiilor sugerează cu tărie că va avea un avantaj în ceea ce privește transmisibilitatea și că ar putea eluda protecția imunitară pe care ați putea-o obține, de exemplu, de la un anticorp monoclonal sau în convalescență, după ce o persoană a fost infectată și, posibil, chiar împotriva unora dintre anticorpii induși de vaccin”, a declarat duminică dr. Anthony Fauci, expert american în boli infecțioase, în cadrul emisiunii “Meet the Press” de la NBC.

“Nu este neapărat nevoie să se întâmple așa, dar există indicii puternice că trebuie să fim pregătiți pentru asta”, a adăugat Fauci.

Swaminathan, de la OMS, a declarat pentru CNBC că oamenii de știință au nevoie de timp pentru a efectua experimente și a colecta date care să-i ajute să răspundă la unele dintre întrebările fundamentale legate de noua variantă.

“Ceea ce am dori să știm este dacă această variantă este mai transmisibilă, chiar mai mult decât Delta? Am dori să știm dacă există un model clinic diferit, dacă este mai puțin severă sau mai severă atunci când provoacă boala?”, a spus ea, adăugând: “Și în al treilea rând, și foarte important, este această variantă capabilă să eludeze răspunsurile imune fie după o infecție naturală, fie după vaccinuri”.

Sursa: Mediafax

12 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Noul val says:

  Toate 4 persoanele depistate cu noua varianta covid erau vaccinate complet

  • Klaus says:

   Serios?
   Si ai secvențiat tu virusul si poți sa spui ca de la ei a apărut MUTATIA?
   Cele patru persoane depistate… UNDE? Acest lucru nu e important sa ne spui?
   Știi tu ca cele 4 sunt “pacienții zero”?
   Phowa … cita informație “buna ” știi…

   • Noul val says:

    De ce ești așa agresiv?
    Aici poți citi,un ziar din țara respectivă:
    “the four had been fully vaccinated for COVID-19.”
    https://www.mmegi.bw/news/four-cases-of-the-new-covid-19-variant-recorded-in-botswana/news

    • Klaus says:

     Pentru ca INTENTIONAT vii cu formulări TENDENTIOASE!

     de ce nu spui si ca “Potrivit unui comunicat al coordonatorului Grupului operativ prezidențial pentru COVID-19, dr. Kereng Masupu, se spune că cazurile au fost depistate în rândul călătorilor care au testat SARS-COV-2 pozitiv la testarea de RUTINA înainte de
     călătorie.”

     dar din exprimare ta: ” Toate 4 persoanele depistate cu noua varianta covid erau vaccinate complet” ce se intelege?

     iți zic eu, se înțelege ca DOAR 4 au fost descoperiți pozitivi si toți erau infectați cu varianta noua !

     ai omis si fapul “”Raportul preliminar a arătat că toți cei patru au fost vaccinați complet pentru COVID-19.
     În cadrul continuării cercetărilor privind virusul pentru stabilirea și limitarea transmiterii sale locale, depistarea contacților a scos la iveală contacte apropiate care așteaptă în prezent rezultatele, iar publicul va fi informat cu privire la rezultatul exercițiului”

     • Noul val says:

      Ideea e că ăia 4 erau vaccinați, așa scrie.

     • Vasile says:

      De unde au luat virusul ăia 4?

     • Klaus says:

      Noul val (…user vechi),

      sa înțelegem ca DOAR 4 sunt infectați?

      “Now designated Omicron by the World Health Organization, the variant was detected and announced by South Africa’s National Institute of Communicable Diseases (NICD) on Nov. 25 from samples taken from a laboratory from Nov. 14 to Nov. 16.”

      “Coetzee said a patient on Nov. 18 reported at her clinic being “extremely fatigued” for two days with body aches and headache.

      “Symptoms at that stage was very much related to normal viral infection. And because we haven’t seen COVID-19 for the past eight to 10 weeks, we decided to test,” she said, adding that the patient and his family turned out to be positive.

      On the same day, more patients came in with similar symptoms, which was when she realised there was “something else going on.” Since then, she’s seen two to three patients a day.

      PS. sper ca înțelegi mai bine engleza decât “insinuările” pe care le faci pe aici!

 2. Janos Golombar-Lira sterlina says:

  nu mai stie nici dracu cu puii lui ce variante 1X2 sa pui.

 3. Împreună Vom Reuși Azi says:

  Trezirea Trezirea Trezirea nu vedeți ca știrile s-o coronavirus vrea sa ne distragă atenția de la lucrurile importante, hai sa ne opunem sistemului Românesc și Mondial Doar împreună o sa reușim, daca vati sătura de virus di vreți libertate și salarii marii hai sa ne opunem acum sistemului și a Oamenii trezirea acum este momentul sa ne opunem sistemul sa spunem împreună STOP CORONAVIRUS nu te mai vrem, ne-am saturat de tine.

  Doar împreună o sa reușim.

  A început deja Marea Resetare a Omenirii. Guvernul Mondial vrea sa fim foarte puțini oameni de aceea produce tulpini noi de virusi și care suferă mutații deci vaccinul actual și cu a 3 doza plus vaccin antigripal este ineficient deci nu e bun.

  Fac apel la purtarea mastii corect nasul sa fie inauntru. Doar împreună o sa spunem Stop Corona.

  Hai sa ne opunem sistemului sa mergem peste ei. Sa dam jos Guvernul Mondial corupt.

  Acum împreună să spunem STOP Corona
  Mergem peste ei la Guvernul Mondial astăzi, doar astăzi

 4. Ioana Mintas says:

  Te susțin și mai am o prietena deci suntem 3.

  Stop Corona, putem merge peste ei la parlament mai aduna oameni

 5. Niște întrebări says:

  Există minciuni și minciuni : Mă doare capul , am febră mă doare o măsea , minciuni cu care poți să obți o zi liberă de la servici sau muncă . Pentru că și șeful tău atrecut prin aceste dureri , alege să te lase ziua aia chiar dacă nu poate dovedi altfel decât cuvântul dat de tine
  Există minciuni mai îndrăznețe , spre exemplu o sursă miitară spune că 3 avioane rusești au trecut peste linia de care nu trebuia să treacă și vine cu date , cu scanere radar etc
  Există explicația la minciună prin frică : Nu știm exact originea virusului dar știm că ucide și că vaccinul este soluția. Când frica de boală în sine a dispărut , s-a trecut la minciuna Vaccinurile te ajută să-ți recapeți drepturile pe care nu le-ai pierdut niciodată !
  Au existat mult prea multe valuri : Valul 1 , bătrânii , Valul 2 tinerii adulți , Valul 3 copiii , Valul 4 nevaccinații Valul 5 pacienții vaccinați care au acum efecte adverse de la vaccin
  Să mai vină încă un val era în genul : Nu există cerc , mereu a existat pătratul , planetele sunt triunghiulare sub formă de romb. Deci s-a renunțat la Covid 19 , acum e Omnitrixul African , omnitrixul din Ben 10 ( desen animat )
  Vreau să explorăm un pic minciuna Africană adresându-vă cititori , câteva întrebări de bun simț
  1.Dacă Omnitrixul African e defapt virusul original iar Sars Cov 2 era o simulare de dezastru ? Un exercițiu pe viu ceea ce nu se face
  2. Pentru o vaccinare la o asemenea scară , 50% , vorbind din punct de vedere logistic și al producției 50% din cei care chiar s-au vaccinat au primit placebo . Să vă explic … la 1 milion de cutii de pateuri dintr-o fabrică , doar 10000 sunt pateuri produse de firma respectivă , restul sunt finanțări , adaos de pateuri de la alte firme și practic plătești ca să schimbi cutia și ambalajul. Mai mult sau mai puțin așa e și în cazul parfumurilor/parfumelor ( nu știu exact cum e corect ) Sau dacă mergeți la patiserie care se ocupă cu nunțile cu comenzi de tort pentru nuntă , dacă comandați 5 torturi de nuntă , doar unul va fi cel adevărat ( depinde de seriozitatea firmei ) dar celelalte 4 or să fie remake , o să fie altă pălărie la Mărie pentru că nimeni n-o să comande 5 torturi de acelaș fel aceleași dimensiuni , nu acelaș cuplu nu de-odată. Știind asta întrebarea e dacă 50% din cei vaccinați au primit placebo , cei care au impus vaccinarea nu se fac responsabili de îmbolnăvirea cu virusul african ?
  2. Tratamentul cu steroizi se face în situații excepționale când antibiticile nu mai pot face față. Deja sunt 3 vaccinuri din care peste 50% sunt false. Întrebare : Dacă va exista anul vitor un vaccin contra virusului nou african , cei deja vaccinați contra la Sars Cov 2 , chiarnu reprezintă nici un risc să bage în ei încă un vaccin ? ÂOare mai poate umărul ?
  3. Dacă după vaxul contra la tulpina africană , apare un virus care e rezistent la acel vaccin și boosterele sars cov 2 , nu ne învârtim în cerc cu toate aceste vaccinuri ? Care e rostul ?
  4. Există vaccin contra la uragane ? La tornade ? La explozii vulcanice ? Nu ? Atunci Virusul este un fenomen natural care poate avea efecte de calamitate naturală ! Nu te poți feri din calea bolii și nici nu-i poți salva pe toți

 6. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  1.000 de localnici din Suplacu de Barcău cer înființarea unui post de jandarmi
  Lista cu cele 1.000 de semnături ale localnicilor a fost înmânată ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, de către parlamentarul Adrian Merka, din Grupul Minorităților Naționale. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mai multe firme, mai mulți angajați în Bihor
  ITM Bihor a efectuat în 2021 3.597 de controale, aplicând 5.022 de sancţiuni contravenţionale, din care 467 amenzi şi 4.555 de avertismente.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  CJ Bihor alocă 65% din buget - 115 milioane de euro - pentru investiții în 2022
  Consiliul Județean Bihor a anunțat joi proiectul pentru buget pe anul 2022. 3

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cum să cumpărați corpurile de iluminat perfecte

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  CJ Bihor va selecta o companie aeriană care să opereze pentru Air Oradea
  Compania aeriană înființată de Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea ar urma să fie operațională din această primăvară. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Sosesc tranșele 5 și 6 de tichete pentru bihorenii vaccinați cu schema completă
  13

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.