Care sunt cele mai expuse județe coronavirusului. Bihorul, la jumătatea clasamentului

De Bihon.ro

Care sunt cele mai expuse județe coronavirusului. Bihorul, la jumătatea clasamentului

Reactualizat la:
Potrivit studiilor și cercetărilor s-a constatat că noul coronavirus este deosebit de periculos pentru persoanele în vârstă. Persoanele de peste 65 de ani sunt mai expuse coronavirusului.
Scris de Bihon.ro - Potrivit studiilor și cercetărilor s-a constatat că noul coronavirus este deosebit de periculos pentru persoanele în vârstă. Persoanele de peste 65 de ani sunt mai expuse coronavirusului.

ISNP a publicat un grafic, care arată, care este ponderea seniorilor, pe județe, aceștia fiind cea mai expusă categorie noului coronavirus. În Județul Bihor, conform graficului, 16,15% din populație o reprezintă seniorii, cu un număr de 99.468 din 561.404 (conform recensământului din 2019).

FOTO: INSP

FOTO: INSP

Județul în care seniorii reprezintă aproape un sfert din populație este Teleorman (circa 23% din locuitori au peste 65 de ani). Datele nu arată numărul de îmbolnăviri, ci cât de gravă ar putea deveni problema COVID-19 dacă nu se iau măsuri. În întreaga țară sunt 3,7 milioane de seniori. Ca număr, cei mai mulți sunt în Capitală (aproape 376.000) dar ca pondere în total locuitori Teleormanul este pe primul loc.

FOTO: INS

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Îndrumați-i spre adăpostul de noapte!
  Direcția de Asistență Socială Oradea invită persoanele fără adăpost să apeleze la Adăpostul de Noapte din strada Gutenberg, mai ales acum, pe durata iernii.

  România

  Vlad Voiculescu: Aș prefera un certificat electronic la vaccinare, care să intre într-un wallet
  Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, spune că ar prefera ca autoritățile să emită un certificat electronic celor care se vaccinează, care „să intre într-un wallet pe telefon”.

  România

  O nouă taxă de poluare
  România ar putea avea o nouă taxă de poluare. În UE, 24 de state au adoptat o astfel de taxă, iar Ministrul Mediului va lua decizia până la sfârşitul lui 2021.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Singurul român de la Centrul de muzică barocă Versailles a devenit cetățean francez
  Muzica îi ocupă toată viața. De când se trezește și până adoarme. Chiar și atunci când visează.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Profesionalism şi empatie - La Capela - servicii funerare Non Stop!
  Până şi cei mai puternici dintre noi putem fi afectaţi profund de trecerea în nefiinţă a unei persoane apropiate.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cum a crescut salariul minim pe economie în lume. Cât reprezintă coșul lunar din salariul minim
  România ocupă locul 32 din 56 de țări incluse într-un studiu, cu o creștere a salariului minim de 3%. Alimentele de bază reprezintă 24,3% din salariul minim net. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.