bihon.ro Web analytics

Certificatul verde, obligatoriu pentru personalul medical. Cei care refuză pot fi concediați

Certificatul verde, obligatoriu pentru personalul medical. Cei care refuză pot fi concediați

Certificatul digital al UE privind COVID-19 va fi obligatoriu pentru personalul medical, potrivit unui proiect al Ministerului Sănătății. Cei care nu au certificat vor fi suspendați și chiar concediați, iar costurile cu testarea vor fi suportate de angajați.
Certificatul digital al UE privind COVID-19 va fi obligatoriu pentru personalul medical, potrivit unui proiect al Ministerului Sănătății. Cei care nu au certificat vor fi suspendați și chiar concediați, iar costurile cu testarea vor fi suportate de angajați.

Certificatul digital al UE privind COVID-19 va fi obligatoriu pentru personalul medical, conform propunerii Ministerului Sănătății.

Potrivit documentului, personalul din cadrul unităților sanitare cu paturi publice și private au obligația să prezinte un certificat digital al UE privind COVID-19, în vederea desfășurării activității. Măsurile se aplică și în unitățile din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă și în cadrul unităților subordonate, în cadrul Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne și în cadrul unităților subordonate, precum și în cadrul laboratoarelor de analize medicale, a precizat Ministerul Sănătății.

„Vrem să promovăm actul normativ în regim de urgență. Aceste măsuri sunt necesare în contextul epidemiologic actual, cu o creștere importantă a numărului de cazuri, când trebuie asigurată siguranța pacienților, dar și a personalului medical. Sistemul medical, prin excelență, se bazează pe știință, inovație și tehnologie, în care un loc important în dețin vaccinurile”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

Personalul din cadrul unităților publice care nu prezintă rezultat negativ certificat al unui test RT-PCR sau al unui test antigen rapid, pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 va suporta costurile privind testarea, excepție fiind categoria de personal care face dovada unor afecțiuni care reprezintă contraindicație la vaccinare, caz în care costurile de testare vor fi suportate de către angajator.

Pentru unitățile private costurile privind activitatea de testare împotriva virusului SARS-CoV-2 vor fi suportate conform procedurilor stabilite la nivelul acestora, fie de către angajați, fie de către angajator.

Cei care nu au certificat verde vor fi suspendați

„În cazul în care personalul medical nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 se reglementează suspendarea de drept, pe o perioadă de 30 de zile a contractelor în baza cărora își desfășoară activitatea. După 30 de zile de suspendare, contractul personalului medical în baza căruia își desfășoară activitatea încetează de drept, iar pentru personalul din unitățile private care cumulează 30 de zile de suspendare, angajatorul poate dispune fie prelungirea suspendării, fie încetarea contractului în baza căruia își desfășoară activitatea. În unitățile publice măsura încetării contractului în baza cărora își desfășoară activitatea personalul este necesară pentru a crea posibilitatea încadrării pe acele posturi a altor persoane, în vederea asigurării continuității activității, ținând cont de faptul că în unitățile respective numărul total al posturilor este limitat prin acte normative”, au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Responsabilitatea pentru a asigura aplicarea acestor măsuri revine conducerii unităților publice și private. Nerespectarea acestor obligații de către conducătorul unității respective reprezintă contravenție și se sancționează cu amendă de la 50.000 lei la 100.000 lei.

Sursa: Mediafax

17 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Obligația și Responsabilitatea voastră să terminați cu prostiile says:

  Thai,paștele mamii voastre … aud mereu despre OBLIGAȚIA CETĂȚENILOR … Bă fraierilor,dar guvernul nu ARE OBLIGAȚIA să mărească salariile cât să se poată trăi lună de lună mai ales că li se cere o nouă sarcină în muncă ? Unde a fost OBLIGAȚIA și RESPONSABILITATEA PREMIERULUI CÂND A ORGANIZAT BOT ÎN BOT FĂRĂ MASCĂ PURTATĂ TOT TIMPUL CA COPIIII , O IEȘIRE LA MICI ? În timp ce masturbau democrația forțat . Ați pierdut orice drept să ne mai cereți să vă dăm noi ceva de gratis ! Serviciile se plătesc ! Vrei să mă vaccinez ? Plătește-mă GRAS !

  • ion says:

   şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei, sau numărul numelui ei. Apocalipsa 13,17

   Certificatul asta verde, Vaccinul Covid, este semnul fiarei! Virusul a fost recoltat din balauri eliberati de ghetarii care se topesc si apoi prelucrat in laboratoarele chinezesti. Este virusul care a cauzat moartea dinozaurilor. Emanatiile de CO2 si caldura emanata de dinozauri au disparut si pamantul s-a racit brusc si a inghetat. Infectarea in masa a populatiei umane prin vaccinarea fortata o sa duca la moartea a miliarde de oameni, emisiile CO2 o sa scada rapid si temperatura planetei, supraincalzita de consumul enorm de exagerat a miliardarilor care detin flote intregi de de avioane si rachete private, iahturi si masini, palate de lux imprastiate pe tot pamantul, plus emisiile microunde de telefonie mobila. Vaccinul este un cocktail complex care distruge pe mai multe cai, pana acum se stie ca blocheaza procesul de reproductie si procesul de regenerare a celulelor, iar particulele metalice se magnetizeaza, se lipesc una de alta, si blocheaza vasele sanguine.
   Deci chiar este vorba despre o fiara, balaur, sarpe zburator, care a imprastiat candva virusul ucigas pe tot pamantul, a fost legat in adancuri, adica inghetat. Cei care primesc semnul fiarei vor sfarsi in foc, arsi cu virus cu tot.

   Curva cea mare este China. Toti imaparatii, afaceristii, chiar si preotii practica prostitutia cu curva cea mare, Babilonul zilelor noastre. Toti sunt acolo prezenti sa produca ieftin si sa vanda scump in tara lor. Ca in tara lor raman milioane fara munca, fara paine pe masa, ca in China nu se respecta nici cele mai elementare drepturi ale omului nu intereseaza pe nimeni. Lipsa totala de patriotism, credinta omenie! Nimic! Doar profit. Chiar si popii au mai nou prin bisericii chinezarii. Vorbesti cu ei de semnul fiarei te considera prost si nebun. Evreii sunt ceea ce au fost intodeauna:iubitorii de bani.

   Paralel cu proiectul de distrugerea in masa a populatiei miliardarii lumii investesc la greu si la un proiect de viata vesnica, pentru ei. Dar proiectul ala se deruleaza in SUA, nu in China. Iar China viseaza la suprematie mondiala. Triseaza. Ei nu vaccineaza atata populatie cat au declarat. Cand o sa inceapa sa moara lumea in masa de la vaccin o sa te trezesti cu zeci de milioane de militari, militeni si muncitori chinezi in Europa, sa pazeaasca si sa munceasca la firmele pe care le detin, cumparate pe credite finantate de bancile europene.

   Diavolul L-a dus apoi pe un munte foarte înalt, I-a arătat toate împărăţiile lumii şi strălucirea lor şi I-a zis: 9 „Toate aceste lucruri Ţi le voi da Ţie, dacă Te vei arunca cu faţa la pământ şi Te vei închina mie”. Matei 4,8

   Ca om de rand, sa ai voie sa vezi toate bogatiile pamntului trebuei sa te inchini la slugile Diavolui! Arafat, Macron, Dragi, Spahn si alti homosexuali, indraciti si dezaxati! Macron a aprins si catedrala din Paris!!

 2. Șoarecele says:

  Care vrea să fie cobai trebuie să-l plătiți nu să-l obligați.

 3. Xxxxx says:

  Se încalcă constitutia grav..

 4. colocolo says:

  Momentul ala AHA in care e doar o diferenta de maniere intre bolsevici si liberali.
  Urmatoarele generatii vor redevenii socialiste daca socialismul va avea o fata umana (exemplu socialism crestin), nu tiranica ca cea impusa de vechii comunisti. Salbaticia capitalismului ii va face pe multi sa priveasca cu jind la ideile socialiste, toti pentru unu, unu pentru toti, plafonari de preturi in fata scumpirilor necontrolate, interventionismul statului, grija statului, taxarea aspra a celor super bogati “preferential” fata de nevoiasi si altele.
  Comunistii au catigat primaria Graz, al doilea oras din Austria, Berlinul e de stanga, si au votat o masura comunista la referendum, exproprierea mega proprietarilor de imobiliare, unde 84% sunt chiriasi iar mega companiile imobiliare detin sute de mii de apartamente in Berlin si impun ce preturi la chirii vor.
  https://www.digi24.ro/stiri/externe/referendum-la-berlin-exasperati-de-pretul-chiriilor-alegatorii-decid-daca-ii-expropriaza-pe-mega-proprietari-1680561
  Liberalismul fara nicio masura socialista, duce la o societata ca cea in care a declansat revolutiile socialiste, o societate controlata de mari corporatii private (burghezia) si plebea saraca care traieste din mila lor, asa zisul proletariat. De aici apar abuzurile primilor fata de ceilalti. Si aici avem un abuz impus de catre corporatiile care hotrasc pana si soarta natiunilor, ca boierii, odinioara.
  Mitul cainilor cu colaci in coada a disparut, tirani pot fi si comunistii si fascistii si liberalii. Depinde de conjunctura istorica.

 5. Mihai says:

  O venit si inginerul mecanic iar la minister,habar nu are cu ce se mananca,dute n Marghita si ti vaccineaza pe ce i care te au votat,incompetent si handicapat ce esti cu guvernu lui catelu cu tot,niste toxici ce sunteti

 6. David says:

  Legile omului si Constitutia s-au incalcat înainte să înceapă plan-demia. Plan-demia are picioare scurte. Australia este prima dintre țări în care cât de curând se va începe un război civil (vedem filmulețe zilnic pe alte rețele de internet, lucruri ce nu apar în mass-media deoarece totul este acoperit). Acest fenomen probabil se va globaliza în câteva luni deoarece opresiunea guvernelor asupra populației va împinge lumea la așa ceva. Va fi ceva gen 89 dar la scară planetară sau poate mai rău. Excepție vor face câteva țări. Dacă armata și poliția nu trec de partea cetățenilor probabil că se va lăsa cu victime considerabile, nu numai la noi, peste tot unde vor izbucni asemenea situații. Zilele trecute, absolut toate partidele, în afară de mult hulitul AUR, au votat cu amândouă mâinile Certificatul / Pasaportul așa zis Verde să pară ecologic. Se va începe cu personalul bugetar, după aia imediat cel privat. Nu cred că vom ajunge în 1 ianuarie și va fi și în sectorul privat. Vor accelera lucrurile deoarece situația se strică peste tot, și informațiile se vor afla inevitabil. Lumea este invadată de mii de viruși zilnic dar la unul inventat de curând “trebuie” certificat. Oculta mondială va da lumea înapoi cu poate 50-100 de ani: dezbinarea socială, tot felul de tragedii fizice și emoționale, crize peste crize, sistem medical, economic, agricol la pământ etc. Nu știu dacă se vor trezi cei vaccinați, poate dacă mai tot apar victime ale vaccinurilor în timp să se alăture celorllați. Se întrevede guvernul mondial aflat în spatele lumii și probabil se ca forma încetișor organisme suprastatale motivate de “plan-demie”. Istoria ne-a spus întotdeauna că strategia cea mai folosită pentru cucerit a fost DIVIDE ET IMPERA. Așa că au divizat societățile și ele nu se mai comportă ca un tot unitar împotriva guvernelor și așa vor câștiga. Dacă nu ne vom uni nu vom avea mari șanse pentru că și aparent privilegiații de astăzi, mâine vor fi viitorii asupriți prin tot felul de metode. Va trebui să ne resetăm viața (așa a fost și planul lor), să ne resetăm planurile, idealurile, să renunțăm la funcții, poziții, bunuri etc. Vor fi doar planuri pentru supraviețuire. Pentru că ei vor mai mult, nu se vor opri la aceste certificate. Vor control absolut.

 7. Alin Lucian says:

  Ăștia îi depășesc cu mult pe comuniști la nebunie.
  Nu înțeleg cât mai suportă acest popor pe toți aceștia care dau aceste decrete antiumane și anticonstituționale.
  Începând cu cei de la județ care ne iau libertatea până la parlamentari care ne vor doar voturile.

  • .......... says:

   Sa dovedit ca vaccinatii împrăștie virusul ca se îmbolnăvesc fix ca cei care nu sunt atunci ce rol are vaccinul obligatoriu pt medici etc?
   A venit momentul în care se va sparge buba fix în capul ălora care acum declara ca vor fi dați afară aia de nu vor vaccinul

 8. Caramel says:

  Aproape doi ani au supravietiut covid 😂 Ba I-ati humor si eroi , drept rasplata un picior in fund????? Poate au facut imunitate naturala ce stiinta lui Mickey Mouse e asta ca nu exista imunitate naturala ? Ce oameni de stiinta cumparati te mint in fatza ?

 9. Graur says:

  Se vor vaccina toti nu renunta la salariile babane

 10. Alwaysnever says:

  E genial ceea ce se intampla, dupa fapta si rasplata !

  Politisti de toate gradele au persecutat poporul atat in stare de urgenta cat si in stare de alerta, medicii nu au miscat un deget cand li s a ordonat sa administreze fluguard si kaletra oamenilor pana acestia din urma au dezvoltat insuficiente renale, cardiace, hepatice. SUNTETI CU TOTII PARTE LA ACEASTA CRIMA ORGANIZATA IMPOTRIVA UMANITATII !!! SI PENTRU CE VI ATI VANDUT SUFLETELE ??? … Pentru un salar si pentru un loc caldut.. vi ati pierdut umanitatea si fundamentele pentru care au murit parintii parintilor parintilor vostri. O intreaga lume si a batut joc de 2000 de ani de istorie. Si totul a fost posibil cu o singura inlaturare a unui principiu etern, care indiferent ca il inlatura material, spiritual nu vor putea niciodata. Fie ca vreti sa acceptati sau nu, Dumnezeu a stat la baza dezvoltarii omenirii pana in prezent, iar lupta se da impotriva creatiei.

  Ref. Klaus Schwab – Marea resetare
  Bill Gates- Fundatia Mellinda si Bill axata doar pe vaccinare
  Elon Musk- Acapararea comunicatiilor cu miile de sateliti pe orbita
  Ursula Von Der Leyen- Resetarea ideologica, Planul Motric
  Biden- Falsul Conducator
  Macron- Micul Clovn
  Jin Ping- Economistul Sef

  Nu va dati seama dar ministrii noului guvern mondial au fost alesi.
  Ramane doar lupta reala pe care o duc oamenii, indiferent de status social.
  Lupta fiecaruia pentru pastrarea sufletului.

 11. Alex says:

  Formarea profesionala de baza a unui medic dureaza cel putin 10-11 ani si continua apoi toata viata.
  Si nebunii astia din conducere fara cunostinte minime medicale le demit din pix printr-o simpla ordonanta de vaccinare obligatorie.
  Este dictatura curata si o stare grava in care am ajuns.Nici vorba de democratie.Santem condusi de niste straini si nu de romani adevarati.Nu este o stare de alerta si urgenta instalata ci este o stare de dictatura.
  Concluzia este simpla: trebuie sa ne luam țara inapoi,sa fie a poporului si condusa de popor.

 12. AVOCATUL says:

  ESTE NECONSTITUȚIONAL SĂ ȚI SE LIMITEZE SAU SĂ ȚI SE ÎNGRĂDEASCĂ DREPTUL LA MUNCĂ, INDIFERENT DE MOTIV.
  ORICE ORDIN DE MINISTRU, O.G., H.G, ETC, TREBUIE SĂ FIE ÎN CONFORMITATE CU CONSTITUȚIA, ALTFEL SUNT NULE DE DREPT ŞI ÎN CONSECINȚĂ POT FI ANULATE IN ORICE TRIBUNAL.

 13. Mapamond

  Alarmă în şcoli: Elevii le dau pumni colegilor ca în „Jocul calamarului”, serialul coreean de pe Netflix
  Nebunia este foarte populară în rândul elevilor din şcolile primare şi gimnaziale, care, teoretic, nu ar fi trebuit să vadă produsul TV, deoarece este interzis copiilor sub 14 ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Salonul Internațional de Artă Naivă Oradea se pregătește să-și deschidă porțile
  Evenimentul este organizat de Centrul de Cultură al Județului Bihor, partener fiind Muzeul Țării Crișurilor - Complex Muzeal.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  La mulți ani, Armata Română!
  Luni, 25 ocombrie e Ziua Armatei Române, iar militarii locali de la Garnizoana Oradea organizează la Statuia Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie Oradea o ceremonie militară cu intonarea imnului de stat, slujbă religioasă, alocuţiuni, depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ultimul scărar din Bihor care reface „drumul pâinii”
  „Luați scări !”, „Luați scări!”, „Hai la scări!”. E un strigăt care se aude din ce în ce mai rar pe ulițele din Bihor. Singurul care mai duce scări de lemn făcute chiar de el la vânzare cu căruța e Dumitru Buha din Cresuia.

  BIHON Sport local

  Debut cu dreptul pentru voleibalistele orădene

  România

  Noile restricții care intră de luni în vigoare: Carantină de noapte și certificat verde obligatoriu. Magazinele, deschise până la ora 21. Lista completă
  Începând de luni, 25 octombrie, de la ora 00:00, intră în vigoare noile restricții aprobate de CNSU și decise de Guvern, iar mai apoi publicate în Monitorul Oficial al României. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.