bihon.ro Web analytics

Covid-19, întâmplări din izolare. Problemele cu care se confruntă doi actori din Timișoara

Covid-19, întâmplări din izolare. Problemele cu care se confruntă doi actori din Timișoara

Reactualizat la:
Pandemia de coronavirus „face pași repezi”. Din ce în ce mai mulți oameni, rude, prieteni, sunt suspecți sau chiar „pozitivi” la testele Covid-19.
Pandemia de coronavirus „face pași repezi”. Din ce în ce mai mulți oameni, rude, prieteni, sunt suspecți sau chiar „pozitivi” la testele Covid-19.
Oamenii nu știu ce să facă, tocmai pentru că nu există un ghid oficial „de acțiune”, iar atunci intervin nelămuriri și „bâlbâieli” chiar din partea celor care ar trebui să-ți ofere căi concrete de acțiune, relatează jurnaliștii TION.RO. Doi actori din Timișoara se confruntă cu virusul, în diferite feluri, iar răspunsurile la întrebările pe care le au spun că nu le-au găsit acolo unde trebuie.

Cea mai mare problemă în această luptă cu virusul, acum când pacienții pot sta și în izolare la domiciliu, atunci când sunt „pozitivi”, este faptul că autoritățile nu au elaborat un ghid oficial care să-ți ofere pașii de urmat și că reprezentanți ai unor instituții care ar trebui să-ți dea răspunsuri clare și concrete nu știu ce să-ți răspundă la întrebări. TION a făcut o cercetare îndelungată pentru a putea elabora un posibil ghid al pașilor pe care trebuie să-i urmeze o persoană care suspectează că are Covid-19, acum două săptămâni, dar nesiguranța acestor pași încă planează, și uneori vine din partea celor care ar trebui să-ți dea „harta” spre rezolvarea situației.

Un actor din Timișoara este de 7 zile în izolare. Are întrebări, iar „nu știu” a fost unul dintre răspunsuri…

„Discuție telefonică cu DSP Timiș.
Eu: Bună ziua. Sunt in izolare de 7 zile, cum aș putea să fac un test?
DSP: Nu puteți, cât sunteți în izolare clinicile private nu au voie să vă testeze, iar noi vă testăm doar dacă prezentați simptomele de febră 38 sau probleme de respirație. Altfel nu ieșiți 14 zile din casă!
Eu: Am înțeles, oricum nu ies. 14 zile de la contactul cu persoana diagnosticată sau de la diagnostic?
DSP: Nu știu

In acest moment am cedat.

Ieri la televizor un important doctor spunea că ,,focarele apar și pentru că persoanle care au luat contact cu alte persoane infectate, încalcă protocolul și se testează”

Eu voi încheia izolarea conform recomandării, adică vinerea viitoare, zi în care mă voi testa atât pentru confirmarea virusului, cât și a prezenței anticorpilor, pentru că am motive reale să o fac. Rezultatele vor veni undeva pe luni. Să zicem că am unda verde de a-mi relua viața, iar marți voi petrece câteva ore cu unul din cei 5-6 oameni aproapiați din viața mea și miercuri acel om e confirmat pozitiv, eu intru din nou în izolare 14 zile? Trebuie ca testarea să fie disponibilă oricui în condiții de siguranță.

Nu am nici o așteptare de la vreun guvern sau sistem, să fie clar. Mi se pare că dacă după atâta timp de trăit în contextul actual, mai dezbatem asta cu guvernele, cu anarhia, cu democrația, cu stânga sau drepta, putem să ne luăm și lopățica și să mergem să ne jucăm la groapa de nisip. Până să creăm schimbarea sistemului, trebuie să avem grijă de noi însine și de cei din jurul nostru, să ne respectăm și să nu ne pierdem umanitatea”, scrie actorul, din izolare.

Un alt actor din Timișoara a fost depistat pozitiv în 5 august și spune că a primit rezultate eronate alte testului.

„Hai să lămurim treburile că deja s-au întrecut limitele! Da, EU am fost depistat POZITIV cu covid-19 in data de 5 august. Celelalte familii care au intrat în contact cu mine au fost testate iar testul este NEGATIV. Incompetența şi greşelile nenumărate şi zilnice ale insituțiilor în cauză (DSP, Laborator analize etc) au făcut ca să se trimită rezultate eronate în urma cărora am fost acuzați de miniciună. Din data de 5 august zilnic trăim într-un stres oribil de mare şi o teroare care nu mai trece. Zilnic certuri telefonice cu DSP, greşeli flagrante (CNP-uri greşite sau incomplete, nume greşite, apariția şi dispariția din sistem, anchetă întârziată, date false, ambulanțe care nu mai vin sau ajung în miez de noapte şi nici măcar nu te consultă ci te pune să semnezi 3 hârtii şi pleacă ş.a.m.d.).
Aş putea scrie, pe zile, “noutatea” sau, mai bine zis, “surpriza” zilei.
Dar, cireaşa de pe tort a venit azi când, una dintre familiile de contact (care s-a considerat că NU trebuie testată şi NU a fost testată) a fost anunțată la primărie că figurând pe lista celor POZITIVI ! Am tot auzit cazuri de persoane care nici nu au mirosit testul dar…sunt pozitivi! Am zis că nu-i posibil. În mod cert virusul există şi se întâmplă nenorociri, n-am negat asta.
Dar când treci prin aşa ceva, e absolut îngrozitor să vezi atâta INCOMPETENȚĂ în serviciile publice. Revoltător, oribil!”, scrie unul dintre actori.

Referitor la cazul prezentat de acest acord, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș transmit că nu au efectuat nicio eroare de activitate.

„Având în vedere informațiile apărute în mass media referitoare la o serie de neconformități legate de evidență persoanelor și a rezultatelor testării acestora pentru SARS CoV 2, atribuite instituției noastre de către o persoană depistată pozitiv, precizăm faptul că DSPJ Timiș nu a efectuat nici o eroare de activitate în domeniul profesional, legată de acest caz. Menționăm faptul că toți contactii apropiați, identificați în urmă anchetei epidemiologice se află în carantină la domiciliu”, transmite DSP Timiș.

sursa: TION.RO

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Prognostic pesimist pentru USR - PLUS în Bihor
  Primele cifre din numărătoarea parțială indică un rezultat slab pentru alianța USR - PLUS Bihor în votul pentru Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  REZULTATE PARȚIALE ÎN ORADEA: PNL ARE DOUĂ TREIMI DIN VOTURI
  După centralizarea voturilor în 30 din cele 145 de secții de votare din Oradea, PNL are 67% din voturile valabil exprimate pentru votul politic la Consiliul Local Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Primele rezultate în județul Bihor: se știu primarii din Aleșd, Beiuș, Ștei
  La aproximativ două ore după închiderea urnelor de votare se cunosc primele rezultate ale alegerilor din județul Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Alianța USR-PLUS Bihor: Capitala e a noastră!
  Liderii Alianței USR-PLUS Bihor s-au reunit la sediul USR din strada Vasile Alecsandri nr. 2 în așteptarea primelor rezultate, imediat după închiderea urnelor de vot.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Reacții la cald la închiderea urnelor: aplauze la PNL și alianța USR - PLUS, atmosferă de înmormântare la PSD
  Liderii partidelor PNL, PSD și USR-PLUS au așteptat cu sufletul la gură închiderea urnelor și afișarea primelor rezultate exit-poll.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ioan Mang acuză nereguli în județ. Liderul PSD a ajuns cu întârziere din cauza semafoarelor de pe DN76
  Președintele PSD Bihor, Ioan Mang a ajuns la sediul PSD Bihor în jurul orei 22:00, după un periplu prin sudul județului, fiind prins printre semafoarele de pe DN 76. 4

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.