bihon.ro Web analytics

Cum va fi verificat certificatul verde? Aplicaţia e deja disponibilă

Cum va fi verificat certificatul verde? Aplicaţia e deja disponibilă

Autorităţile au impus noi restricţii în România: cei care merg la restaurant, nuntă, eveniment sportiv, spectacol sau concert vor trebui să prezinte certificatul care atestă vaccinarea anti-Covid-19, testarea sau trecerea prin boală.
Autorităţile au impus noi restricţii în România: cei care merg la restaurant, nuntă, eveniment sportiv, spectacol sau concert vor trebui să prezinte certificatul care atestă vaccinarea anti-Covid-19, testarea sau trecerea prin boală.

Aplicaţia Check DCC, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, va fi folosită pentru a verifica codul QR al certificatului verde. Oricine are un telefon Android poate descărca aplicaţia din Google Play.

România adoptă certificatul verde COVID. Green pass-ul va deveni obligatoriu în localitățile cu rată de infectare mai mare de 3‰

Hotărârea CNSU care introduce noi restricţii prevede că „dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală se realizează prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID care va fi verificat de organizator prin aplicaţia mobilă de verificare”.
Şeful DSU, Raed Arafat, a explicat că e simplu de verificat dacă persoana este vaccinată, testată sau a trecut prin boală, pentru că există deja o aplicaţie care poate citi codul QR.

„Există aplicaţie care se descarcă de pe internet şi permite prin telefon să verifici certificatul unei persoane fără să stochezi datele persoanei. Aceasta este soluţia pe care o folosesc mai multe ţări europene deja şi este una dintre soluţiile care pot sprijini limitarea închiderii totale a unor activităţi economice. Nu va fi diferenţă (faţă de aplicaţia folosită în Franţa – n.r.).

A fost o discuţie cu colegii de la STS şi au explicat că aplicaţia este valabilă, poate să fie folosită. Mi se pare că e aceeaşi aplicaţie care o folosesc şi francezii, pentru că e acelaşi concept al certificatului verde şi aplicaţia poate citi orice certificat verde european, nu numai pe cel românesc”, a mai spus Arafat.

SURSA: MEDIAFAX

33 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Molecula civilizată says:

  Este ciudat cum cei înțepați sunt înregistrați la STS.
  Ce înseamnă STS ?
  STS =. Serviciul de Telecomunicații Speciale
  Prin telecomunicații speciale se înțelege transmisii, emisii sau recepții de date (semne, semnale, scrieri, imagini, sunete sau informații de orice natura prin fir, radio, sistem optic sau prin alte sisteme electromagnetice) pentru utilizatori menționați de legislația în vigoare.
  https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Serviciul_de_Telecomunica%C8%9Bii_Speciale

  • Molecula civilizată says:

   Utilizatorii care beneficiază de STS sunt: Parlamentul României, Administrația prezidențială, Guvernul României, Instituțiile cu rol în siguranța națională, Administrația publică centrală și locală, Autoritățile judecătorești, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii, Curtea de Conturi, Curtea Constituțională a României și alte organisme guvernamentale și neguvernamentale prevăzute de lege.

   ?????

   • adrian says:

    Ai descoperit marea conspiratie mondiala.

    • bihoreanul says:

     Molecula a descoperit gaura din gogoasa. Stai linistit(a), ca si tu esti inregistrat(a) la facebook cu mult mai multe informatii.

     • Molecula civilizată says:

      Ideea era câ dacă îți scanează corpul cu un soft, softul respectiv are nevoie de un receptor. Deci înseamnă că vaccinul conține un receptor pentru softul respectiv.

     • Vasile says:

      Verifică dacă piuie la detectorul de metale.

     • Ghiveci says:

      Dar emițătoru cine e?

      Softul doar interpretează datele furnizat de parte de hardware , adică un aparat – pe intelsul celor mai putin echipați la mansarda!

      Softul SINGUR nu poate scana nici cel putin o molecula de-a ta!

      “vaccinul conține un receptor pentru softul respectiv”, ne poți lamuri si pe noi cum ai ajuns la acesta concluzie?
      O descrie detaliata a “procesului”. 😉
      Ai studiat mult acest fenomen? 😉
      A implicat cumva, în procesul de testare, semințele și berea la PET ?

    • mumu says:

     numai e o conspiratie, e adevarat.

    • Codmin says:

     Dar de ce se lipesc obiectele metalice de locul inteparii? Daca exista substante fero-magnetice in vaccin credeti ca nu le poate detecta vreun aparat? Am auzit deja de cazuri intorsi de la aeroporturi din cauza ca au fost scanati cu aparate care demonstrau ca nu au fost vaccinai. Îi triază pe oameni ca pe vite, cum făcea Hitler cu evreii. Totul a fost pregatit: si virusul si pseudo-vaccinul si aparatele PCR cu teste cu tot si aparatura electronica de scanare si aplicatia Green Pass App, totu-i regizat. Bill Gates prin Alianta Vaccinurilor GAVI a experimentat intre 2000 si 2017 vaccinuri antipoliomelitice in India care a dus la handicapuri paralizante pentru 496.000 de copii. De ce credeti ca India controleaza Covidul cu Ivermectina. La fel a facut Bill Gates si-n Africa: prin vaccinuri asa-zise pt alte boli a sterilizat mii de femei. De aceea o parte din Africa foloseste Ivermectina si Covidul e sub control. Africanii si Indienii s-au lamurit de filantropia lui Bill Gates. Se cam joacă cu vaccinurile de ceva vreme Bill Gates. Scop = reducerea populației de pe glob ca cei săraci și mulți să nu folosească din resursele planetei și să le epuizeze. Cei bogați cred, ca intotdeauna, că vor trăi vesnic, ei si copiii lor.

     • Unu says:

      Aceștia sunt “zmei” mei!

      Împreuna vom(a) si învinge!

      Jos nanismul(era sa zic nazismul)

      Traisca Anonim(atul)!
      Uaraaaaaaaaaa!

  • Unu says:

   Aceștia sunt “zmei” mei! Împreuna vom(a) si învinge!

   Jos nanismul(era sa zic nazismul)

   Traisca Anonim(atul)!
   Uaraaaaaaaaaa!

   • Unu says:

    Bai handicapatule, măcar scrie corect dacă tot te-ai inamorat de userul folosit de mine, dilimanjaro ce ești.
    Poți sa postezi cu userul meu labagiu ce ești, pana te faci cât macul, ca mi se rupe ștanga . Asta e nivelul propagandei naziste de tip covidoid, cu alte cuvinte asta ești tu, omul de tip nou:analfabet, retardat, paduchios, găunos, disprețuitor, etc, etc.
    Nu faci decât de stârnești milă și compasiunea fata de sufletul tău rătăcit.

 2. Molecula civilizată says:

  E ca și atunci când cauți un dispozitiv în corpul uman cu Bluetooth-ul de la un telefon.
  Așa e cum zice Ghiveci.
  Softul singur nu poate scana nicio moleculă din corpul tău,.
  Dar dacă corpul tău conține un dispozitiv atunci softul se conectează la acel dispozitiv. Adică softul află dacă ești vaccinat sau nu. Asta înseamnă că vaccinul conține acel dispozitiv.

 3. unul says:

  O alta găselniță cu scop de îmbogățirea deștepților când deja se știe clar ca,vaccinatii transmit boala deci egal zero vaccinatul și atunci cei trecuți prin boala sunt cei care îs verzi..sau cum

 4. Aspirina says:

  Foarte ciudat “vaccinul” ăsta al vostru :
  La o simplă aspirină scrie :
  -ce contraindicații are
  – ce efecte secundare are
  -și ce conține.
  La ” vaccinul” vostru nu scrie nimic.
  Doar la televizor ne spuneți că, “vaccinul” conține vacanță.
  Căcat.
  Voi ne credeți proști ?

 5. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ajutorul de încălzire și curent electric pentru sezonul rece, la DASO. Documentele necesare și sumele alocate
  Direcția de Asistență Socială Oradea va distribui și prelua documentele necesare pentru ajutorul de încălzire și pentru suplimentul de energie electrică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Terminalul intermodal de mărfuri, pe terenul Vămii Oradea
  Aleșii locali au votat vineri trecerea clădirii Vămii Oradea din domeniul public al statului și administrarea Ministerului de Finanțe, în domeniul public al Primăriei Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pompierii au salvat viața unui bărbat adus la porțile subunității din Salonta
  Pompierii salontani au intervenit prompt și au salvat viața unui bărbat de 66 de ani.

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  România

  Dragnea vorbește despre planurile președintelui Klaus Iohannis cu criza politică
  Klaus Iohannis a vrut ca PNL să fie controlat de el 100% și nu putea face asta cu Ludovic Orban și a mai vrut ca cel care face propunerile pentru șefii parchetelor să fie omul lui, spune Liviu Dragnea:„își bate un cui în talpă foarte serios”. Despre alegerile anticipate, Dragnea afirmă: „o cacialma”.

  BIHON Opinii

  Instinctul ca durere
  E foarte greu să definești în ziua de azi, noțiunea de instinct, într-o societate așa zisă modernă și civilizată care funcționează după anumite reguli morale, sociale, politice etc.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul Județean 709, reparat pe cheltuiala constructorului
  Consiliul Județean Bihor a transmis că firma de construcții SC Crișana Proconstruct SA a început, pe propria cheltuială, lucrările de reparații pe Drumul Județean (DJ) 709 Talpoș, la limita cu județul Arad.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.