bihon.ro Web analytics

Datoria externă a României a crescut în primele șapte luni cu peste 6 miliarde de euro

Reactualizat la:

Datoria externă a României a crescut în primele șapte luni cu peste 6 miliarde de euro

FOTO: Generic
Reactualizat la:
În perioada ianuarie - iulie 2021, datoria externă totală a crescut cu 6,058 miliarde euro, informează BNR.
În perioada ianuarie - iulie 2021, datoria externă totală a crescut cu 6,058 miliarde euro, informează BNR.

În structură, datoria externă pe termen lung a însumat 95,931 miliarde euro la 31 iulie 2021 (72,7 la sută din totalul datoriei externe), în creștere cu 3,3 la sută față de 31 decembrie 2020, iar datoria externă pe termen scurt a înregistrat la 31 iulie 2021 nivelul de 36,054 milioane euro (27,3 la sută din totalul datoriei externe), în creștere cu 8,9 la sută față de 31 decembrie 2020.

În perioada ianuarie – iulie 2021 contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 9,057 miliarde euro, comparativ cu 5,350 miliarde euro în perioada ianuarie – iulie 2020.

În structura acestuia, balanţa bunurilor și balanța veniturilor primare au consemnat deficite mai mari cu 2,321 miliarde euro, respectiv 854 milioane euro; balanța serviciilor și cea a veniturilor secundare au înregistrat excedente mai mici cu 267 milioane euro, respectiv cu 265 milioane euro.

Investiţiile directe ale nerezidenţilore în România au însumat 3,962 miliarde euro (comparativ cu 1,222 miliarde euro în perioada ianuarie – iulie 2020), din care participațiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat valoarea netă de 3,353miliarde euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă de 609 milioane euro.

Rata serviciului datoriei externe pe termen lung a fost 17,0 la sută în perioada ianuarie – iulie 2021, comparativ cu 20,1 la sută în anul 2020. Gradul de acoperire a importurilor de bunuri și servicii la 31 iulie 2021 a fost de 4,9 luni, în comparație cu 5,6 luni la 31 decembrie 2020.

Gradul de acoperire a datoriei externe pe termen scurt, calculată la valoarea reziduală, cu rezervele valutare la BNR la 31 iulie 2021 a fost de 84,8 la sută, comparativ cu 90,7 la sută la 31 decembrie 2020.

Sursa: Mediafax

6 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. pnlistid1ot says:

  Multumim pnl usr! Multa m*****ie!🥰. pana si Andrei Pleșu si a dat seama ca singurul partid afevarat e PSD.
  Dovada si scaderea in % a gastii fe hoti pnlussr!
  In guvernarea PSD deficitul de cont curent s scazut la 34%.Acum a depășit 50, din INCOMPETENTA câților, drulelor, turcanelor, orbanilor etc. Sunteti o haita de hiene. Guvernarile care isi spun ,de dreapta, su secatuit de fiecare data poporul.mu********eeee!

 2. lili says:

  PSD era lux pe langa astia. Cresteau salarii, scadea datoria plus multe altele. Singura problema e ca scadeau profiturile stapanilor. Acum ca stapanii traiesc bine sunt multumite si slugile romanesti.

 3. Vasy says:

  Relax, n-o platim numai noi, o sa o plateasca si copii nostri si afganii pe care ni-i aduce Ciolannis si marocanii pe care ni-i trimite Macrou si Her Merchel. Si cate o sa mai fie pana isi incheie Ciolannis si ¨guvernul lui¨ mandatul. Vai de cei care vor veni dupa noi, prosti parinti au avut.

 4. Iliescu says:

  Creați o criză Sanitară.
  Închideți sectoare economice.
  Îndatorați popoarele.
  Falimentul.
  Apoi venim noi să vă preluăm, să vă salvăm.

  Forumul Economic Mondial :
  -“pandemia de Covid-19 este o „fereastră rară, dar îngustă, în care avem oportunitatea de a regândi, reinventa, reseta lumea noastră”.
  https://www.weforum.org/focus/the-great-reset

 5. Alwaysnever says:

  Datoria Romaniei a crescut cu 20 de miliarde EURO de cand e PNL la guvernare.
  Doua lucruri de retinut ce stau la baza politicii Bratienilor :

  1. Avantajarea multinationalelor din toate punctele de vedere. Scutire de impozite pe profit, returnarea TVA- ului si primul loc la rand in orice institutie.
  2. Exterminarea propriei industrii, agriculturi, educatie.

  P.S. Nu ma refer la Bratienii din Bihor, “macar astia fac ceva”…

 6. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  N-a mai prins tortul! Nuntă încheiată tragic după ce nuntașii l-au aruncat pe mire și l-au scăpat
  O nuntă din Băile Felix s-a încheiat la doar o oră de la începere, după ce nuntașii l-au luat prind surprindere pe mire și l-au aruncat în sus. Finalul a fost tragic deoarece, aceștia l-au scăpat din brațe. Tânărul a ajuns la spital cu coloana fracturată în două locuri. 7

  BIHON Sport local

  CAO a câștigat duelul cu Luceafărul. Marius Hosu a marcat de trei ori!

  România

  Alte scumpiri: Producătorii anunță că apa de izvor îmbuteliată se va scumpi cu 20%
  După ce prețul energiei electrice și al gazului metan a urcat, o nouă scumpire este așteptată în România. 1

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  7 străzi din Oradea rămân miercuri pentru câteva ore fără apă

  BIHON CAO

  CITIRI CAO 13.09.2021-17.09.2021

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Expoziţia „Descoperiri arheologice recente din Țara Crișurilor”
  Vernisajul a avut loc la Muzeul Ţării Crişurilor de Zilele Europene ale Patrimoniului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vulcanistul Mircea Flonta, academician titular. Coleg de clasă cu alți doi academicieni de la Samuil Vulcan
  Liceul de la Beiuș este prima unitate școlară din învățământul preuniversitar care a dat țării, dintr-o singură clasă, trei academicieni: Marius Sala, Mircea Flonta și Lazăr Dragoș. Mircea Flonta era până acum membru corespondent.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Curteanu și secția Maternității a Județeanului, iluminate în portocaliu pentru marcarea Zilei Siguranței Pacientului
  Două vești - una rea și una bună. Cea rea e că a crescut numărul copiilor născuți cu malformații, dar și a nou-născuților ce ajung la ATI Neonatologie la Maternitatea de stat ce aparține de Spitalul Județean.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.