bihon.ro Web analytics

Lecția dată de o tânără polițiștilor: A prins singură individul care i-a dat bancnote false în urma vânzării unui telefon

Reactualizat la:

Lecția dată de o tânără polițiștilor: A prins singură individul care i-a dat bancnote false în urma vânzării unui telefon

Reactualizat la:
Poveste incredibilă la Arad! Personajul principal: o tânără din Arad care a pus un telefon mobil spre comercializare pe o platformă de internet specializată în anunțuri de vânzare/cumpărare. Personaj secundar: Poliția arădeană. Tânăra ne-a contactat pentru a-și spune povestea, pentru că dacă n-ar fi nu s-ar povesti.
Poveste incredibilă la Arad! Personajul principal: o tânără din Arad care a pus un telefon mobil spre comercializare pe o platformă de internet specializată în anunțuri de vânzare/cumpărare. Personaj secundar: Poliția arădeană. Tânăra ne-a contactat pentru a-și spune povestea, pentru că dacă n-ar fi nu s-ar povesti.

Ne-am dori să fie doar un basm, însă este realitatea zilelor trăite în Arad. Așa cum am scris, arădeanca a postat un anunț de vânzare pentru un telefon a cărui preț a fost estimat la 1.000 de lei. Cumpărătorii nu au întârziat să apară, iar unul dintre ei a și menționat că își dorește telefonul. Pentru a încheia tranzacția cei doi s-au întâlnit în oraș, iar pentru telefon, cumpărătorul, un bărbat, i-a înmânat 200 de euro. Tânăra a aflat că se află în posesia unor bani falși la casa de schimb valutar. Următorul drum pe care l-a făcut arădeanca a fost la Secția de Poliție din Vlaicu. Aici, un ofițer a întocmit un proces verbal de ridicare al banilor falși, a și redactat o sesizare în cauză, iar apoi tinerei i s-a spus că va fi contactată de cineva din Poliție pentru continuarea cercetărilor. Zilele au trecut, iar tânăra păgubită a decis să înceapă singură cercetările, având în vedere că nimeni din Poliție nu a contactat-o.

„M-am gândit că ar fi șanse să scoată telefonul la vânzare. Și am căutat. Și mi-am găsit telefonul. Era pus pe internet la vânzare”, ne-a spus arădeanca.

Ce a făcut în continuare?

Tânăra și-a pus un coleg să sune și să se arate interesat de achiziționarea telefonului.

„Eu am pus telefonul de vânzare pe Olx, el l-a pus pe Marketplace, pe Facebook. Acolo l-am găsit, cu serie, cu tot. Așa i-am văzut și profilul de Facebook și l-am recunoscut imediat”, ne-a povestit tânăra.

Acum că l-a identificat, arădeanca nu a avut de gând să-l lase pe cel care a înșelat-o să-i scape, mai ales că Poliția nu mișcase niciun deget pentru a o ajuta. Așa că a stabilit că trebuie să se întâlnească cu bărbatul.

„Am rugat un coleg să mă ajute. El a sunat și s-a prefăcut interesat de telefon, a spus că vrea să îl cumpere și că trebuie să se întâlnească pentru a-i da banii. Ne-am dus împreună până la Sânicolau Mare, județul Timiș. Acolo ne-a spus să mergem. Când l-am văzut, l-am confruntat, i-am spus că știu că cei 200 de euro pe care mi i-a dat pentru telefon sunt falși, că am fost deja la Poliție, că am imagini cu el când i-am vândut telefonul pentru că erau în zonă camere și am cerut imaginile, și că îmi vreau telefonul înapoi. Fără nici cea mai mică opunere și speriat fiind că am fost la Poliție, mi-a dat telefonul înapoi. A și recunoscut că e telefonul meu. Eu singură mi-am recuperat prejudiciul. Adică eu, din timpul meu, am făcut pe detectivul: am căutat pe internet, l-am identificat, m-am dus până în județul vecin să-l confrunt, fără niciun ajutor de la Poliție. Mi-a fost și frică să merg, dar am spus că ce o fi, o fi. Sunt șocată! Mă deranjează că nu ai nicio protecție de la Poliție”, ne-a relatat femeia.

A anunțat Poliția că și-a recuperat prejudiciul

Arădeanca s-a mai deplasat o dată la sediul IPJ Arad, de data aceasta pentru a spune că și-a recuperat prejudiciul, însă nu a ajuns mai departe de polițistul de la ghișeu.

„Am fost să le spun că eu mi-am recuperat prejudiciul și mi s-a spus la fel: că mă va suna cineva de la ei. Am cerut să vorbesc cu un șef și mi s-a răspuns că trebuie să îmi fac programare la audiență. Văzusem pe geam programul de audiențe și i-am spus polițistului de la poartă că sunt audiențe chiar acum. A pus mâna pe telefon și a sunat. Degeaba, pentru că i s-a transmis că e pandemie, că doar online se poate. Chiar nu m-a luat nimeni în seamă…” a încheiat tânăra.

Interpelat pe subiect, IPJ Arad spune că a fost întocmită o sesizare și s-a făcut o adresă de înaintare către Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Arad.
Așadar, arădeanca a făcut munca polițistilor: a recuperat prejudiciul, iar banii falși au fost scoși din circulație. Ce mai e de făcut? A, da, depistarea celui care a pus în circulație bancnotele false. Mai trebuie menționat că tânărul are postate pe internet mai multe oferte de vânzare ale unor telefoane. Dacă și acestea au fost „dobândite” în acest mod?

24 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Vaccin. says:

  Polițiștii nu știu decât să amendeze pentru nepurtarea unei cârpe pe față, în timp ce se scarpină la sulă..
  Și mai apar câte unii care îi mai și aplaudă pentru lupta poliției cu o răceală.

  • Serpescu says:

   Sunt prea grasi sa-i pula sa alerge dupa lume sa se vaccineze, dar va urma sa-i puna planton in fata casei pe dulai sa te duca sa te vaccineze :)) `

 2. un tânăr / o tânără says:

  “o” tânără, nu “un”.

 3. Serpescu says:

  Sa va explice Serpescu acuma cazul:

  1. S-a dus fata inapoi sa zica ca si-a recuperat telefonul , politia a inchis dosarul ca si “solutionat”. Acel politist care nu a miscat un deget va fi recompensat la sfarsit de an fix pentru numarul de dosare “solutionate!”. BRAVO

  2. Nu te duci cu un prieten sa-ti recuperezi telefonul , pentru ca daca hotul zice ca l-ati luat cu forta e talharie. Chiar daca a fost telefonul candva, acuma e furat si el al lui. Se considera talharie. Pentru talharie faci puscarie, pentru furt nu faci. (decat daca furi de zeci de ori, repet de zeci de ori -sau un seif plin de bani , cand incalci si alte legi (violare de domiciliu,etc) ). Aviz pentru cucosii care vor incerca acuma sa ajute pizdd….ele vazand ce idee buna e, pentru ca pulitie nu face nimic :)) Si da… pentru ca am scris pulitie din greseala cu u, pot avea mai mari probleme decat un hot de biciclete.

  • ....... says:

   Vorbesti prostii serpescule unu nimeni nu va pute spune ca e solutionat cazul din moment ce nu este un condamnat
   Pentru punere in circulatie de bacnote false se face puscarie grea,apoi este perfect legal sa iti recuperezi cum poti un bun care ti sa furat indiferent cum fata a procedat legal asa ca vezi de neroziile tale serpescule.

   • Serpescu says:

    “unu nimeni nu va pute spune ca e solutionat cazul din moment ce nu este un condamnat”

    Serios? Pe ce surse vorbesti tu ? Cazurile la politie romana se solutioneaza pana si prin presciere, adica dupa 10-15 ani nu te mai cauta pentru fapte “marunte” , dosarul se solutioneaza prin clasare si se trece ca si “rezolvat!” politistul este felicitat! ! daca victima isi retrage plangere, cazul este rezolvat in mai putin de 3 luni, politistul este iar felicitat! tu cum naibxxx crezi ca astia rezolva 200,000 cazuri pe an? stii ca unele dosare se claseaza pentru ca fapta e prea marunta, sau ca nu poate fi dovedita vina suspectului ?ala nu e tot dosar rezolvat? nu se contorieaza munca politistului si a procurorului?

    “Pentru punere in circulatie de bacnote false se face puscarie grea,” … da, si porcul zboara… Puscarie grea nu faci de multe ori nici pentru omor. Nu patesti nimic practic. Il omori pe unul in bataie pe strada si iei 4 ani cu control judiciar. Faci puscarie grea doar pentru viol, chiar si inchipui. Doi tineri se intalnesc in discoteca, beau alcool, se imbata, fac prostii si a doua zi unul ajunge la puscarie pentru ca celalt (femeia) il considera pe bou prea urat sa fi facut sex cu el daca nu era “intoxicata”

    “poi este perfect legal sa iti recuperezi cum poti un bun care ti sa furat indiferent ” ! gresit! faci puscarie pentru talharie ca boul! a se vedea de ce a intrat la puscarie Tolea Ciumac. Vezi ce a patit si George Becali!

  • Andrei says:

   Cate prostii debiteaza Serpescu asta.

   1. Nu claseaza nici un politist cazul fara declaratie scrisa si semnatura din partea persoanei care a depus plagerea.

   2. Hotul poate sa spuna ce vrea: ca a fost talharit, ca a fost telefonul lui pe care la obtinut cu bani falsi. Oho… ca asta este problema, a platit telefonul cu bani falsi. Tu crezi ca individul ala are curajul sa mearga la politie si sa faca acuzatii false pentru care nu are nici o dovada? Asta in timp ce el este vinovat de inselaciune si punere in circulatie de bani falsi, cazuri penale pentru care se face puscarie cu executare.

   • Serpescu says:

    1. Poi dosarul e solutionat deja. tipa s-a recuperat telefonul, individul respectiv poate nu recunoaste si nu se incepe urmarirea impotriva lui din lipsa de probe. Acel dosar e solutionat,nu mai e cu autor necunoscut, in cercetare. La fel daca acel smecher murea , dosarul era tot solutionat!
    Solutionat nu inseamna ca politistul a recuperat prejudiciul, sau ca inculpatul a fost condamnat. Nu , solutionat inseamna si ca inculpatul nu a fost trimis in judecata,etc.

    2. Problema e ca aici oamenii incurajau la “sa ne facem singuri dreptate pentru bunul nostru “furat””. De aici pana la bataie, ala ajunge in spital , si politia intra pe fir e doar un pas. ca si in cazul lui becali.

 4. zsizsi says:

  A rezolvat în cel mai eficient (dar nu cel mai sigur) mod. Dacă se baza pe poliție, nu e sigur, că autorul ar fi fost prins. Nici dacă-l prindeau, nu era sigur, că își va recupera telefonul. De imputat contravaloarea nici o șansă, rămâi cu paguba. Trebuie să intentezi un proces civil împotriva lui, Alți bani (avocat) și distracție maximă la Tribunal, adică nu se merită. Deobicei nu există nimica de valoare pe numele făptașului.
  Mie mi-au furat în ’99 amărâta de Dacie din ’85. Am găsit-o singur după trei zile de căutări, abandonată pe strada Beiușului, “Cineva” a folosit-o să meargă cu ea acasă. Polițistul care se ocupa de caz nu m-a găsit din prima, cu toate că i-am dat adresa și eram cu avariile pornite. Proprietarul casei, în fața căruia a fost lăsată mașina, a făcut două sesizări la poliție, cum că este o mașină cu semne aparente de efracție (firele atârnau de sub coloana volanului). Poliția este preocupată de treburi mai serioase, nu cu furturi sau tâlhării mărunte…

  • hahu says:

   ca de exemplu sa aresteze babele care vand leurda pe marginea drumului sau mai distractiv sa mai omoare cate un betiv…..

 5. dadeunde says:

  dragilor, realitatea e alta, in fapt aceasta persoana a incurcat politia, sri-ul si toate structurile pline de profesionisti ale acestei tari. acel tanar era urmarit de aceste structuri pt a prinde toata reteaua de hoti, plasatori de bani falsi, droguri si mai ales pe cei ce emiteau banii falsi. aceasta retea foarte bine organizata e de nivel mondial, pistele ducand pana la mormantul lui “el chapo”. aceasta tanara prin ceea ce a facut a compromis toata munca structurilor abilitate si super-profesioniste din ultimii 30 de ani. din cauza ei au fost desconspirati toti acoperitii, adica 99% din toata polotia romana care urmareau aceasta retea formata din cel putin 22 de milioane de oameni. ca si concluzie, aceasta ar trebui acuzata pt nerespectarea datelor personalae (gdpr-ul) confidentiale.
  totul trebuie luat ca o fabula si nu face referire la o anume persoana sau institutie in mode direct, totul este o satira de plans, in fapt suntem inconjurati si protejati de profesionisti si specialisti…nu vei vedea niciodata in Romania pe cineva sa fie aruncat in aer cu masina cu tot.
  “protectie si paza in serviciul comunitatii” = “totul e nimic si nimic e totul”

  • Serpescu says:

   SRI-ul se ocupa de alte chestii. cati someri sunt in judet, cat e inflatia…preturi din magaine , si ii fac statistici presedintelui. Umbla la 10 institutii sa faca copy&paste pentru presedinte.
   SRI-ul nu mai poate asculta telefoane. Cauta google despre scandalurile cu interceptari. Aveau aparatura de interceptat pe care o foloseau pentru politie/parchet. Si nu au voie. Doar procurorul/politia. Chiar daca te urmareste SRI-ul, ce probe aduc? cine sunt martorii aia? depsre ce vorbim domnul judecator aici ? despre fantome?!

 6. Orade says:

  Asta e militia ! Isi iau pensii speciale si o freaca la rece toata ziua !

 7. xxx says:

  Politia egal zero la noi, mai ales in Oradea niste slugi ale interlopilor si bogatanilor.

 8. Alwaysnever says:

  Daca s-ar efectua o evaluare nationala a tuturor politistilor platiti in prezent si aflati in functie se va constata ca nu mai putin de 90% din intregul corp politienesc este total incompetent si total paralel cu tot ce tine de principii morale nu doar cu postul ocupat.

  Vorba lui tovarasul Cheloo “Daca n ai imaginatie, fa te politist” “N ai facut nimic in viata, fa te politist”.

  P.S. Sper sa nu se consoleze marea majoritate ca face parte din cei 10% prin reducere la absurd.

 9. qwerty says:

  Zici militie si tragi apa

 10. Vasy says:

  Fata de politia romana poti sa ai o singura reactie: GREAȚĂ.

 11. hahaha says:

  IPJ Arad, praf si varza!

 12. Specialiști says:

  Speciali.

 13. Ipatescu says:

  Eu nu mai am incredere demult in politia romaneasca.Mi s-a furat bicicleta,mi s-a spart masina si politia nu a facut nimic.Imi trimite o declaratie dupa 10 ani in care imi expica ca s-a incheiat cazul,faptasul nefind prins.pff,mi-i jenaaa…

 14. Mihai says:

  Politia apara infractorii nu oamenii corecti si cinstiti,si n trafic nau curaj sa i opreasca ca si iau peste ochi,dar daca asa merge atunci cinste lor cinste smecherilor si interlopilor,bravo baieti,eu am sunat la112ca fac drifturi si conduc ca nebunii si mi sa cerut nr de masina si in cinci min toti sau retras asta ce inseamna?va spun eu ca au fost sunati sa se opreasca ca sa facut o sesizare,dar ce i mai dureros ca acei indivizi de atuncea nu ma saluta si mi au transmis ca stie ca eu am sunat ca au baietii lor si ca s smecheri si ca imi vor demonstra ca zilnic vor face aratandu mi ca nimeni nu le face nimic,asa ca politia pt mine nu exista,sima bucur cand vad oameni care isi fac singuri dreptate,pa i nu vedeti primar care a violat un copil de12anii eliberat duoa 12ore,vi se pare normal?pai ala ii un pericol pblic da i mai frate pe viata la toti pt viol de copii si vedem dupa cine mai face,asa ca ……

 15. Nicoara says:

  bravo fato trebuia sa chemi ajutoare sa il rupi si in bătaie pe escroc!!! miliția e pe degeaba doar consuma bani publici!

 16. maria says:

  si la bihor la fel, sevitori si slugile clanului Micula si nu numai..in frunte cu GENERALUL HANIS…

 17. Mihai says:

  Problema pokitistilor este alta,iei nu se ocupa cu maruntisuri iei nu stiu sa caute pe ce i ce vand ex telefoane ,treaba lor ii sa dea doua trei amenzi asa cum vor muschii lor si n rest stau toata ziua prin pecouri pe la fast food,pe la cafele si multi de la tara stau toata ziua in birou si freaca menta ca sa treaca opt ore,daca i suni vin dupa o ora daca te a amenintat cineva esti mort pana vin iei si asa mai departe POLITIE=INFRACTORI SI CORUPTI ASTA II CATALOGHEAZA

 18. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Agenți din Arad și Bihor, detașați pentru a repune pe picioare înmatriculările din Timișoara
  Criză de personal la înmatriculări, după ce zece angajați au fost ridicați de DGA pentru luare de mită. Trei agenți au fost chemați din concediu, iar alții au fost aduși din Arad și Bihor. Înmatriculările definitive vor fi reluate după program normal abia de săptămâna viitoare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cele trei motive posibile pentru care Apple a eliminat logo-ul luminos de pe spatele MacBook-urilor în 2015
  2021 marchează șase ani de când Apple a decis să scoată ”mărul” luminos de pe carcasa tuturor modelelor de Apple laptop.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost desemnat câștigătorul licitației pentru Drumul Expres Oradea – Arad
  Valoarea estimată a lucrărilor pentru drumul expres Oradea – Arad este de un miliard de euro.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lucrările la parcarea de la Voința, la 85%. Urmează faza finisajelor
  Termenul contractual este luna octombrie 2021, lucrarea e acum la 85%, transmite ADP SA. 8

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Austriecii de la Strabag vor construi drumul de legătură Oradea - Autostrada A3
  CNAIR a anunțat vineri, 18 iunie, câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția proiectului „Legătura Centura Oradea (Girație Calea Sîntandrei) - Autostrada A3 (Biharia)". 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic: Marea Britanie rămâne în zona roșie. Grecia și Franța, în zona verde
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat clasificarea țărilor și teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată a cazurilor de Covid. Astfel, Marea Britanie rămâne în zona roșie.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.