bihon.ro Web analytics

O nouă tentativă de fraudă prin SMS, cu presupuse oferte de angajare

O nouă tentativă de fraudă prin SMS, cu presupuse oferte de angajare

FOTO: tion.ro
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) atrage atenția asupra unor noi tentative de fraudare a utilizatorilor din România, care continuă să fie vizați de mesaje cu oferte false de angajare, special create de infractorii cibernetici.
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) atrage atenția asupra unor noi tentative de fraudare a utilizatorilor din România, care continuă să fie vizați de mesaje cu oferte false de angajare, special create de infractorii cibernetici.

Reprezentanții Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC) transmit că obiectivul principal care stă în spatele trimiterii unor astfel de mesaje este atragerea utilizatorilor pentru a intra în conversație pe aplicații de mesagerie, în special pe Telegram, potrivit tion.ro

„De obicei infractorii cibernetici se folosesc de această metodă pentru a atrage potențiale victime să ofere date sensibile, sub pretextul nevoii deschiderii unor conturi pentru participarea într-un sistem piramidal de câștig bazat pe invitarea unor noi «clienți», la care adaugă ulterior o componentă de investiții în criptomonedă. Astfel, pe termen mediu există pericolul ca atacatorii să extragă nu doar date personale, ci și date financiar-bancare de la utilizatori”, transmit cei de la DNSC.

Înainte de a da curs oricăror invitații, utilizatorii trebuie să verifice mereu sursa mesajelor și să nu creadă orice ofertă venită pe mail, prin SMS, platforme de mesagerie sau rețele de socializare.

 

Ofertele reale de angajare nu sunt transmise prin SMS, ci necesită un proces de recrutare mai complex.

Experții în securitate cibernetică recomandă evitarea furnizării de date sensibile, precum date personale, date de autentificare, informații bancare.

„Fiți răbdători și vigilenți atunci când întâlniți astfel de «oferte» și analizați cu atenție detaliile, în special textul. Lipsa diacriticelor ar fi un prim indiciu. În plus, de cele mai multe ori, atacatorii vor folosi instrumente de traducere automată a textului din limba lor nativă, astfel că veți identifica lesne greșeli gramaticale, de sintaxă sau de exprimare, pentru că acel text nu este adaptat la rigorile limbii”, mai spun cei de la DNSC.

Vă reamintim, în perioada sărbătorilor de Paști, foarte mulți români au primit un mesaj de tip spam prin care li se transmitea că au un nou mesaj vocal de la prietenii lor. În acest caz au fost deschise trei dosare penale.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cum să îți faci cafeaua perfectă: boabe de cafea sau capsule de cafea?
  Din ce în ce mai mulți oameni aleg să se ferească de cafenelele locale, ci doresc să-și cumpere propriul aparat de cafea pentru acasă. Și de ce nu? Acest lucru are sens din punct de vedere economic pentru oricine bea o ceașcă de cafea pe zi.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cum să alegi cele mai bune servicii beauty. Aspecte esențiale de care să ții cont când alegi să apelezi la un centru de înfrumusețare
  Domeniul beauty este în continuă expansiune și numărul locațiilor care oferă astfel de servicii a crescut considerabil în ultimii ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Capriciile începutului de secol”, tema noului număr al revistei Familia
  Revista „Familia” o puteţi găsi şi la toate obiectivele turistice gestionate de Oradea Heritage.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Sesiunea Națională de Rapoarte Arheologice 2022, la Oradea
  Evenimentul va avea loc în cadrul Zilelor Muzeului Țării Crișurilor, ediția a XXIV-a.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  3 bărbați și o femeie condamnați la închisoare cu executare depistați și arestați de polițiștii bihoreni
  Cei patru bărbați au fost depistați în trafic de către polițiștii bihoreni și arestați.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Expoziții de artă fotografică în mijloacele de transport din Oradea
  Proiectarea expozițiilor de artă fotografică este realizată prin parteneriatul dintre Asociația Internațională „Euro Foto Art” şi Oradea Transport Local S.A.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.