bihon.ro Web analytics

Parlamentul European: Căsătoriile şi parteneriatele între persoane de acelaşi sex ar trebui recunoscute în întreaga UE. Comisia ar trebui să ia măsuri împotriva României, Ungariei şi Poloniei

Reactualizat la:

Parlamentul European: Căsătoriile şi parteneriatele între persoane de acelaşi sex ar trebui recunoscute în întreaga UE. Comisia ar trebui să ia măsuri împotriva României, Ungariei şi Poloniei

Foto: Getty Images
Reactualizat la:
Familiile LGBTIQ şi cuplurile de acelaşi sex ar trebui să aibă aceleaşi libertăţi de circulaţie şi aceleaşi drepturi de reîntregire a familiei ca şi celelalte, potrivit rezoluţiei PE. Comisia ar trebui să ia măsuri împotriva României, Ungariei şi Poloniei pentru încălcarea valorilor Uniunii Europene.
Familiile LGBTIQ şi cuplurile de acelaşi sex ar trebui să aibă aceleaşi libertăţi de circulaţie şi aceleaşi drepturi de reîntregire a familiei ca şi celelalte, potrivit rezoluţiei PE. Comisia ar trebui să ia măsuri împotriva României, Ungariei şi Poloniei pentru încălcarea valorilor Uniunii Europene.

„UE ar trebui să elimine toate obstacolele cu care se confruntă persoanele LGBTIQ atunci când îşi exercită drepturile fundamentale, afirmă eurodeputaţii. Într-o rezoluţie referitoare la drepturile persoanelor LGBTIQ în UE (adoptată cu 387 voturi pentru, 161 împotrivă şi 123 abţineri), Parlamentul European subliniază că aceşti cetăţeni ar trebui să îşi poată exercita pe deplin drepturile, inclusiv dreptul la liberă circulaţie, oriunde în Uniune”, potrivit unui comuicat de presă al Parlamentului European (PE).

Potrivit rezoluţiei, căsătoriile sau parteneriatele înregistrate constituite într-un stat membru ar trebui să fie recunoscute în toate statele membre în mod uniform, iar soţii şi partenerii de acelaşi sex ar trebui trataţi în acelaşi mod ca şi cei de sex opus.

În urma hotărârii Curţii Europene de Justiţie „Coman & Hamilton”, care a constatat că dispoziţiile referitoare la „soţ/soţie” din Directiva privind libera circulaţie se aplică şi cuplurilor de acelaşi sex, Comisia ar trebui să ia măsuri împotriva României, în cazul în care guvernul nu actualizează legislaţia naţională pentru a reflecta această hotărâre, solicită eurodeputaţii.

De asemenea, rezoluţia îndeamnă toate ţările UE să accepte ca părinţi legali adulţii menţionaţi în certificatul de naştere al unui copil. În general, deputaţii doresc ca familiile LGBTIQ să aibă acelaşi drept la reîntregirea familiei ca şi cuplurile de sex opus şi familiile acestora. Pentru a se asigura că copiii nu devin apatrizi atunci când familiile lor se mută într-un alt stat membru, eurodeputaţii susţin că familiile ar trebui să beneficieze de acelaşi tratament în întreaga UE.

În cele din urmă, eurodeputaţii iau act de discriminarea cu care se confruntă comunităţile LGBTIQ din Polonia şi Ungaria. Parlamentul solicită luarea unor măsuri suplimentare la nivelul UE (proceduri de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor, măsuri judiciare şi instrumente bugetare) împotriva acestor ţări.

SURSA: MEDIAFAX

39 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. lili says:

  Si nevaccinatii cand o sa aiba aceleasi drepturi? mUEstilor.

 2. Ghiță says:

  Trăim într-o lume condusă de debili mintali…..
  Vrăjeala asta merge la generația de zombi crescuți cu rețetele sociale între patru pereți.
  Pământul are doi poli : polul Nord și polul Sud.
  Porcul merge la scroafă.
  Boul merge la vacă.
  Țapul la capră.
  Armăsarul la iapă.
  Cocoșul la găină.
  Nu ați văzut nicăieri ca, cocoșul să meargă la cocoș, iapa la iapă, sau porcul la porc.
  Trăim într-o lume condusă de debili mintali.

 3. radu says:

  recunoscute(ceea ce si sunt),, dar nu promovate

 4. Iliescu says:

  Marș la înțepat oilor, oi neutre.
  Statul vă vrea binele.

 5. Iliescu says:

  Marș la înțepat oilor, oi neutre.
  Statul îți vrea binele.

 6. R says:

  Ba astia incurajeaza implicit reducerea populatiei, pai voi credeti ca homalaii astia o sa nasca ceva?

 7. adi says:

  In sfarsit drop se va putea casatorii legitim cu Bolojan

 8. Unu says:

  Dracu ducă-va de dezaxați.
  Renew Europe, sobolanimea progresista face legea, în curând o sa fie considerata și pedofilia o “valoare europeana” ce trebuie protejata prin lege.
  În USA de unde vine “lumina,” deja se fac demersuri pt acceptarea in comunitatea lgbt și a pedofililor.
  Viitorul arata din ce în ce mai “bine”.

 9. "Uniți în diversiune" says:

  Asta e prioritatea numărul unu a uniunii europene. Să încurajeze poponarii şi toată tagma de dezaxați sexual. Nu să uniformizeze salariile şi nivelurile de trai în toate țările membre uie.

  Nu pot decât să-i felicit încă o dată pe englezi, că s-au descotorosit de jegul acela de mascaradă denumit pompos uniunea europeană.

 10. unul says:

  UE condusa de LGBT ,cer masuri împotriva oamenilor normali niște bolnavi mintal,ei bine cu unguri sigur nu va iese mai bine parasesc UE decât sa accepte și după HU și alți UE se destrama încet ei sigur

 11. Nelu says:

  Eu nu știu cum mai tine lumea asta…..
  Cum de ne mai suporta natura….. Ăștia sunt 1% și încearcă sa ne convingă ca noi majoritatea suntem anormali. Și ei știu mai bine ce e normalul. Și dacă vor obține ce vor,legal, niciodată nu vor putea schimba natura cu care se naște fiecare om…. Pot sa își monteze femeile 10 scule, ca tot femeie e, iar bărbații sa își facă 10 găuri ca tot bărbat e in ADN. Asta e război cu Dumnezeu. Și ma întreb retoric, cine
  Va câștiga in final? Cred ca e foarte clar pt toată lumea a cui va fi victoria.

 12. Dan says:

  Asta-i rezultatul nu doar al USR (care au votat acuma pentru această fărădelege și împotriva lui Dumnezeu) ci și a celorlalte partide politice. Prin faptul că nu au vrut să treaca referendumul si sa avem legislatie in Constitutie, UE poate impune ce legislatie vor. Si dincolo de toate acestea e si datorita noua. Noi am promovat toate uraciunile, toti manelistii si toti incapabili. Seceram ce am cules. Solutie: are cineva curaj sa se impotriveasca din mai marii nostri? Dupa mine mai bine parasim UE daca n-avem alta varianta. UE nu ne-a facut nici un bine in esenta: afacerille noastre practic is ale lor, pamanturile noastre ale lor, viitorul nostru al lor. Pe deasupra pierdem si binecuvantarea lui Dumnezeu promovand acesti oameni pacatosi. Dumnezeu nu se lasa batjocorit. Mai tarziu oamenii vor plati. Si cel mai rau vor plati prin copiii lor: va vveni o generatie de indoctrinati LGBT si altele, de debusolați care-si vor risipi viata pe nimicuri fara nici un scop concret. O generatie de paraziti nu una care sa puna umarul sa cladeasca țara. E timpul sa ne trezim!

  • Spune-i şi pastorului Emanuel says:

   Nu poţi sã treci în Constituţie discriminare de sex.

   • Dan says:

    Poti sa treci casatoria dintre un barbat si o femeie!

   • Oradean says:

    Si eu zic sa ne apucam sa ridicam ruguri si sa-i ardem pe pacatosi! Asa vrea Dumnezeu, nu-i asa? Sa ridicam un gard inalt la frontiera de vest si sa aderam intrutotul la valorile de la rasarit si din Orientul mijlociu. Ne putem lasa barbi pana la brau (semn al evlaviei si iubirii de Dumnezeu), punem fiintele inferioare (numite femei), la locul lor in societate si ne apucam de cultivat paduchi, pentru ca aia ne vor manca bazandu-ne doar pe economia si capitalul local. Sa ne indepartam de locurile pierzanie numite “multinationale” si sa ne ingramadim in biserici si temple, ca sa ne dea Dumnezeu cel bun si milostiv, nu sa stam la mana exploatatorilor imperialisti! Sa inteleg ca asta vreti, dobitocilor si necivilizatilor!?

    • Dan says:

     Pt. Oradean: Ti-ai aratat nivelul de cultura și civilizatie prin aberațiile care le spui și jignirile care le aduci. Ti-ai dat nota singur. Oamenii normali vor o societate normală nu una anormală. Dumnezeu vrea același lucru! Voi vreți ceva diferit. Am văzut unde te-a dus pe tine!

     • Oradean says:

      Ce din comentariul meu te jigneste, dle Dan? Ai vorbit tu cu Dumnezeu, sa stii ce vrea? Nu cumva Dumnezeu inseamna iubire si toleranta, fariseilor? Sa urasti, sa condamni, sa judeci, sa oropsesti, sau chiar sa ucizi in numele lui Dumnezeu sigur nu este placut lui. Bigotismul exacerbat si credinta oarba si intoleranta tin de Evul Mediu (numit si evul intunecat), nu de o lume civilizata.

     • Dan says:

      Pt. Oradean: Da Dumnezeu este iubire, dar iubire sfântă nu iubire păcătoasă ca a voastră. Iubirea lui Dumnezeu este dupa standardul Lui nu după standardul păcătoșilor. Nu urâm păcătosul ci păcatul și asta face și Dumnezeu. Lumea are toleranță față de criminali, violatori, pedofili, hoți etc? Sau îi bagă în închisoare (deocamdată, până mai ține lumea asta într-o doză de normalitate)? Dacă lumea face cu ei așa, ce crezi că va face Dumnezeu cu ei? Iubirea unui pedofil o poți numi iubire? După standardul cui? Eu știu ce vrea Dumnezeu dar tu de unde știi ce vrea Dumnezeu dacă n-ai deschis măcar o dată Biblia? Uită-te ce toleranță are Dumnezeu pentru păcătoși: 1 Corinteni 6:9. Tu ce dragoste ai pentru ei, vrei să-i vezi distruși pe vecie? Asta e dragoste din partea ta? Nu veni acuma cu Big Bang si ma fa sa rad cu imposibilitatea stiintifica de a face tot universul din 0 sau mulțimea vidă că după orice matematică nu stă în picioare.

     • Oradean says:

      Ascunde-te inapoi sub bolovanul de sub care ai iesit, bigotule! Cine a pomenit ceva de pedofilie, hoti si criminali? Ce este aceea “iubire sfanta”, cine ti-a definit-o? Tu chiar vorbesti cu Dumnezeu, de-i proclami vointa cu atata lipsa de indoiala? Eu cred ca nu esti decat un pocait cu doi neuroni si aia disfuntionali, cu capul infierbantat de atatea cantari “in numele Domnului”. Fanatici ca voi tin omenirea pe loc, ancorata in docme absurde si anacronice. Macar de-ati fi atat de buni pe cat va credeti, dar din pacate, din experineta mea proprie, cei mai abjecti oameni sunt si foarte credincioasi si bisericosi. De-ati fi cu adevarat cu frica de Dumnezeu, v-ati vedea de ale voastre rataciri. Tu esti la stadiul de aritmetica, asa ca nu pomeni de matematica. Pune mana pe o carte si studiaza si altceva decat biblia, ca poate-poate o sa pricepi ca exista si alte teorii legate de crearea lumii asteia, inafara de mosul cu barba sura care te-a zamislit din noroi, ca neam de incestuosi (cum altfel din doi sa se nasca miliarde, daca nu prin incesturi?). Biblia ta este o insiruire de istorioare, unele cam naive si expirate, inspirata din alte scrieri si povesti, mai vechi, pentru spalati pe creier ca tine. Da maimuto, eu cred in teoria Big-bang si in evolutionism, adica in stiinta! Axioma: cu cat o persoana este mai needucata, cu atat este mai religioasa. Faptul ca singura carte citita de tine este biblia si faptul ca vorbesti in citate din ea, nu te face educat; din contra, iti arata ignoranta.

     • Dan says:

      Pt Oradean: Te compatimesc omule! Ești debusolat pe toate planurile și plin de ură, răutate și egoism. Asta da evoluție! În jos.

 13. scortosul says:

  Boalele trebuiesc tratate si nu lasate sa se viralizeze, sa devina pandemice! Ruptura dintre psihic si fizic trebuie tratata si nu lasata sa se agraveze. Fiecare sa creasca si sa educe ce naste nu sa fure copii altora! Este o mare miselie sa impui boala ca sanatate in loc sa iei masuri de vindecare, eradicare!

  • Oradean says:

   Pe tine te facem calau, ca sa eradicheze boala. Ba, da ce aveti voi cu ei? De ce nu incapeti voi pe lumea asta de ei? Nu-mi place nici mie ideea in sine, dar chiar nu ma intereseaza cine ce face, cata vreme nu ma afecteaza cu nimic.

 14. Spune lui pastorul Emanuel 2 says:

  S-au amestecat lucrurile: combinația cu prostituţia. A protesta contra prostituției era alt lucru.

 15. Gabi says:

  Auzi, încălcarea valorilor europene!!!!! Deci astea sunt valori!!!!! Văi de noi unde am ajuns!!!!! Dar împotriva salariilor și pensiilor de mizerie din Romania nu ia UE măsuri??? Câtă IPOCRIZIE!!!!!

  • deal says:

   Normal ca sunt valori europene.In Olanda pana in 1985 pedofilia era legala, puteai corupe legal minori de peste 12 ani.Acum vin si ne dau lectii de moralitate.

 16. Anonimul says:

  Am o varsta si de cand ma stiu am avut ocazia sa interactionez cu oameni de alta orientare sexuala, astazi LGBTIQ. Atat timp cat persoanele in cauza au avut un comportament normal, fara provocari, civilizat, respectul a fost reciproc si constructiv, a fost semenul meu, au avut aceleasi drepturi. Nu inteleg de ce trebuie sa ii recunoastem si sa apelam la o discriminare pozitiva si sa exacerbam aceste manifestari si aceasta miscare LGBTIQ ?

  • CocoX says:

   Prin “au avut aceleasi drepturi” te referi:
   – ca le-a fost recunoscut parteneriatul/ legatura dintre ei si au putut sa acceseze aceleasi servicii ca si un om casatorit (casatoria = uniune legala, liber consimtita)
   – ca au putut lua un credit impreuna? si sa-si cumpere o casa
   – ca au avut dreptul sa stea impreuna, fara sa fie o chestiune de ordin penal?
   – ca au putut merge la politie cand au fost batuti pentru ca erau “diferiti”?

   Daca la astea te referi si nu la fatul ca vor doar egalitate, atunci chiar inteleg ce ai vrut sa zici prin “Nu inteleg de ce trebuie sa ii recunoastem si sa apelam la o discriminare pozitiva si sa exacerbam aceste manifestari si aceasta miscare LGBTIQ ?”

 17. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  N-a mai prins tortul! Nuntă încheiată tragic după ce nuntașii l-au aruncat pe mire și l-au scăpat
  O nuntă din Băile Felix s-a încheiat la doar o oră de la începere, după ce nuntașii l-au luat prind surprindere pe mire și l-au aruncat în sus. Finalul a fost tragic deoarece, aceștia l-au scăpat din brațe. Tânărul a ajuns la spital cu coloana fracturată în două locuri. 7

  BIHON Sport local

  CAO a câștigat duelul cu Luceafărul. Marius Hosu a marcat de trei ori!

  România

  Alte scumpiri: Producătorii anunță că apa de izvor îmbuteliată se va scumpi cu 20%
  După ce prețul energiei electrice și al gazului metan a urcat, o nouă scumpire este așteptată în România. 1

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  7 străzi din Oradea rămân miercuri pentru câteva ore fără apă

  BIHON CAO

  CITIRI CAO 13.09.2021-17.09.2021

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Expoziţia „Descoperiri arheologice recente din Țara Crișurilor”
  Vernisajul a avut loc la Muzeul Ţării Crişurilor de Zilele Europene ale Patrimoniului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vulcanistul Mircea Flonta, academician titular. Coleg de clasă cu alți doi academicieni de la Samuil Vulcan
  Liceul de la Beiuș este prima unitate școlară din învățământul preuniversitar care a dat țării, dintr-o singură clasă, trei academicieni: Marius Sala, Mircea Flonta și Lazăr Dragoș. Mircea Flonta era până acum membru corespondent.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Curteanu și secția Maternității a Județeanului, iluminate în portocaliu pentru marcarea Zilei Siguranței Pacientului
  Două vești - una rea și una bună. Cea rea e că a crescut numărul copiilor născuți cu malformații, dar și a nou-născuților ce ajung la ATI Neonatologie la Maternitatea de stat ce aparține de Spitalul Județean.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.