bihon.ro Web analytics

1.000 de localnici din Suplacu de Barcău cer înființarea unui post de jandarmi

De Veronica Bursasiu
Reactualizat la:

1.000 de localnici din Suplacu de Barcău cer înființarea unui post de jandarmi

Reactualizat la:
Lista cu cele 1.000 de semnături ale localnicilor a fost înmânată ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, de către parlamentarul Adrian Merka, din Grupul Minorităților Naționale.
Scris de Veronica Bursasiu - Lista cu cele 1.000 de semnături ale localnicilor a fost înmânată ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, de către parlamentarul Adrian Merka, din Grupul Minorităților Naționale.

Deputatul bihorean i-a solicitat ministrului să cuprindă în bugetul pentru anul 2022 înființarea acestui post de jandarmi.

În urmă cu câteva zile, parlamentarul Adrian Merka a depus lista cu cele 1.000 de semnături chiar pe biroul ministrului.

„Comuna Suplacu de Barcău primește o veste bună: domnul Bode Lucian, Ministrul Afacerilor Interne, a preluat petiția cu peste 1.000 de semnături pentru demararea realizării unui post de jandarmi în comună”, e mesajul parlamentarului.

Deputatul Merka explică motivul pentru care este necesară o astfel de instituție.

„În urma unor incidente care au avut loc pe raza comunei Suplacu de Barcău, provocate de cetățenii rromi, care reprezintă 15% din populația comunei, am fost sesizat de autoritățile locale, dar și de mulți localnici în legătură cu necesitatea înființarea unui unui post de jandarmi. Acesta ar urma să ajute poliția locală, care în urma problemelor repetate, nu mai face față să asigure ordinea și liniștea publică.

Toate incidentele recente demonstrează că este nevoie de încă o structură specializată, care să ajute în lupta pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale din zonă, să asigure ordinea publică la activitățile care se desfășoară în locuri publice. Totodată, va trebui să asigure intervenția pentru restabilirea ordinii publice în cazul producerii unor conflicte, menținerea ordinii publice în zonele de agrement, zona de acoperire fiind nu doar comuna Suplacu de Barcău, ci și localitățile vecine: Popești, Derna, Tăuteu.

Este necesară înființarea acestui post de jandarmi pentru ca toți locuitorii să se simtă în siguranță. Aceștia vor putea interveni prompt, împreună cu efectivele de poliție, pentru asigurarea liniștii publice, a ordinii, pentru stabilitate și respectarea legilor”.

Deputatul spune că a găsit canalul de comunicare cu ministrul, iar mesajul și solicitarea cetățenilor din comună au fost receptate așa cum trebuie.

„Ministrul a înțeles cerințele cetățenilor din Suplacu de Barcău, siguranța populației este prioritară. Astfel, el a promis că înființarea unui post de jandarmi în Comuna Suplacu de Barcău va fi și pentru dânsul un obiectiv prioritar în acest an. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în strângerea de semnături și tuturor cetățenilor din comună care înțeleg că acesta este un obiectiv important pentru noi toți”, spune deputatul Adrian Miroslav Merka.

Drum nedemn de o țară europeană

Suplacu de Barcău. Parlamentarul speră că și fondurile necesare pentru reparațiile la DN 19 vor fi cuprinse în bugetul pentru acest an.

Solicitarea parlamentarului vine la doar câteva zile după ce tot prin intermediul a 1.000 de semnături din zona Suplacu de Barcau, susținea cererea pentru reabilitarea Drumului Naţional 19 B Marghita – Suplacu de Barcău – Poarta Sălajului. Solicitarea a fost depusă pe masa Ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

„Am primit din partea dânsului asigurări ca acest obiectiv va fi printre prioritățile sale pentru județul Bihor pe anul 2022”, susține deputatul.

Cererea a fost însoțită de o scrisoare, prin care localnicii își exprimau îngrijorarea „față de starea deplorabilă a Drumului Naţional 19 B – Marghita – Suplacu de Barcău – Poarta Sălajului. Dorim să tragem un semnal de alarmă pentru alocarea de urgență a fondurilor necesare reabilitării acestui drum nedemn de o țară europeană și de un județ atât de important din România.

Semnăturile care însoțesc această petiție sunt dovada vie că oamenii doresc condiții de trai decente și drumuri reabilitate pentru o circulație rutieră normală”, se arată în solicitarea deputatului către Ministerul Transportului.

Parlamentarul explică faptul că drumul este plin de gropi, spărturi și tronsoane lungi de piatră cubică.

„Toate acestea se întâmplă cu toate că am făcut, în ultimii ani, numeroase demersuri, atât la Guvernul României – Ministerul Transporturilor, cât și la Consiliul Județean Bihor și la Prefectură. Situația nu s-a rezolvat, acest drum fiind de la an la an într-un stadiu tot mai avansat de degradare”, spune deputatul Adrian Merka.

3 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. anti_usl says:

  Taxa de 100 de lei lunar. 100×1000=100.000 de lei, sau 20.000 de euro. Cu 2000 de euro lunar angajati 10 politisti locali, ii dotati cu jeep-uri, arme si n-aveti nevoie de jandarmi. ii platiti voi, voi le comandati! Pe cand jandarmii nu vor fi la cheremul vostru, vor executa ordinele sefilor si foarte probabil ca in cateva luni vor ,,colabora” cu infractorii, au asta in gena, exemple sunt cu duiumul.

 2. Oradean says:

  Unde este semnul de Adventorial?

 3. dammm says:

  ce fata de bou are senatoru

 4. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cum să alegi cele mai bune servicii beauty. Aspecte esențiale de care să ții cont când alegi să apelezi la un centru de înfrumusețare
  Domeniul beauty este în continuă expansiune și numărul locațiilor care oferă astfel de servicii a crescut considerabil în ultimii ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Sesiunea Națională de Rapoarte Arheologice 2022, la Oradea
  Evenimentul va avea loc în cadrul Zilelor Muzeului Țării Crișurilor, ediția a XXIV-a.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  3 bărbați și o femeie condamnați la închisoare cu executare depistați și arestați de polițiștii bihoreni
  Cei patru bărbați au fost depistați în trafic de către polițiștii bihoreni și arestați.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Expoziții de artă fotografică în mijloacele de transport din Oradea
  Proiectarea expozițiilor de artă fotografică este realizată prin parteneriatul dintre Asociația Internațională „Euro Foto Art” şi Oradea Transport Local S.A.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Alergăm împreună la fapte bune pentru autism”

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Poștașii continuă protestele la București
  SLPR solicită Guvernului României să dispună o analiză temeinică și sănătoasă asupra stării Companiei Naționale Poșta Română.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.