bihon.ro Web analytics

101 mămici fantastice se întâlnesc în cartea fostei Miss Crișana, Petra Mihale-Boantă

De Veronica Bursasiu

101 mămici fantastice se întâlnesc în cartea fostei Miss Crișana, Petra Mihale-Boantă

Petra Mihale-Boantă lansează o carte în care 101 mămici fantastice își spun povestea Foto: arhiva personală
Scriitoare, creatoare de jucării, blogger de parenting, ocupantă a locului II la Miss Crișana, Petra Boantă își prezintă proiectul la care a lucrat doi ani. Tânăra mămică a creat un loc de întâlnire a mamelor fantastice.
Scris de Veronica Bursasiu - Scriitoare, creatoare de jucării, blogger de parenting, ocupantă a locului II la Miss Crișana, Petra Boantă își prezintă proiectul la care a lucrat doi ani. Tânăra mămică a creat un loc de întâlnire a mamelor fantastice.

„Doamne, cartea aceasta va fi, fără doar și poate, una dintre cele mai frumoase moșteniri și una dintre cele mai deosebite amintiri ce va dăinui ani și ani! Va fi cartea care le va determina pe cititoare să înțeleagă că nu sunt singure, că e normal să îți ieși din fire, să urli sau să plângi. Va fi cartea care le va face să accepte că… e firesc”, mărturisește autoarea cărții. „Prezența limitelor îi ajută pe copii să-și testeze emoțiile, iar lipsa acestora ar însemna un libertinaj care i-ar putea pune în pericol. La fel cum există reguli de circulație pentru mașini și pietoni, necesare evitării accidentelor, tot așa sunt utile și regulile în familie, pentru prevenirea unor situații neplăcute”. Acesta e un extras din cartea „Însemnările a 101 mămici fantastice”, cartea pe care Petra Boantă, cunoscută în mediul online și ca „Mama lui Emoționel”, o va lansa miercuri, 8 decembrie, la ora 18:00, live pe facebook, pe pagina Mama lui Emoționel! Cu ajutorul lui Emoționel, un pachet de jocuri educative care e disponibil și în format prinț, Petra îi sfătuiește pe copii să își controleze Furia. Cum? Să ia o foaie de hârtie și să deseneze pe ea toate lucrurile negative care le vin în minte. Ulterior, să mototolească hârtia și să o arunce la coșul de gunoi. E un exercițiu care aduce cu sine multă eliberare. Chiar dacă nu e la prima carte, lansarea volumului care vorbește despre experiența a 101 mămici îi produce Petrei emoții aparte. A ales să-l lanseze exact în ziua în care copilul ei împlinește trei luni.

Cuvintele sunt de prisos în acest moment. Cel mai așteptat și dorit proiect editorial a căpătat contur! După aproape doi ani, timp în care m-am mutat, m-am căsătorit și am fost și binecuvântată cu un copilaș, am reușit să finalizez, în sfârșit, volumul colectiv «Însemnările a 101 mămici fantastice!». Călătoria aceasta a fost, cred, cea mai grea din viața mea… Am citit și am cunoscut povești adevărate, cuvinte rupte din sufletele mămicilor care și-au dorit să lase o amprentă deosebită în lume.

Am zâmbit la experiențele de viață descoperite, dar am și plâns, am închis laptop-ul și-am părăsit încăperea la rândurile triste, dureroase și greu de asimilat. Am reținut sfaturi demne de urmat, obiceiuri interesante și modalități de a educa frumos un viitor adult”, e mesajul Petrei Boantă. Autoarea mărturisește prin câte momente de cumpănă a trecut în timp ce a scris această carte.

Am trântit uși și am abandonat «manuscrisul» de 100 de ori, dar m-am reîntors la el de 101 ori. M-am înfuriat și mi-am propus să renunț, dar faptul că urma să devin și eu mamă m-a ambiționat să le caut pe cele mai minunate 101 doamne și să le «ascult» povestea. Doamne, ce paradox! Credeam că o carte scrisă din fir în păr de mine ar fi cel mai greu lucru de realizat, Dar nu! Să cauți, să înțelegi, să vezi, să simți și să oferi conturul a 101 povești de viață diferite… Asta a fost, de fapt, adevărata provocare. Le mulțumesc din toată inima mămicilor implicate! Îi mulțumesc Corinei pentru designul cărții! Îi mulțumesc editurii Primus pentru print!

Le mulțumesc doamnelor minunate Lavinia, Daciana și Carmen, care au acceptat să ne vorbească despre experiența scrierii în carte!

Și ca de fiecare dată, îi mulțumesc familiei mele (părinți, soț, soră) pentru susținere și iubire necondiționată”, spune Petra Mihale-Boantă.

101 de mămici fantastice” este, așa cum anticipa Petra, o carte minunată, care va întregi comunitatea de mămici. Fiecare are o poveste de spus. Fiecărei mămici interesate să facă parte din acest proiect i s-a trimis un set de 11 întrebări, care i-au servit Petrei drept ghid în realizarea poveștii lor.

Rezultatul este o carte cu gânduri izvorâte din sufletul mămicilor, o carte despre care Petra Mihale-Boantă speră că va ajuta toate mamele care au curiozități despre ele, despre corpul lor, despre copilul lor.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Noi reguli RCA: constatarea amiabilă se va face electronic, reguli simple pentru mașina la schimb
  Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a aprobat un proiect de normă care aduce modificări substanțiale Normei 20/2017 privind asigurările auto în România. Actul normativ a fost trimis către Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare după 90 de zile de la publicare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pianina e din nou în Parcul Libertăţii
  Pianina din Parcul Libertăţii, aflată în grija Fundaţiei Comunitare Oradea, este din nou la dispoziţia orădenilor pentru a aduce un plus de frumos în viaţa oraşului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bihorean dat dispărut după ce a plecat la lucru în Deva. L-ați văzut?
  Polițiștii bihoreni fac un apel către persoanele care pot să ofere informații despre Bodog Balazs, în vârstă de 31 de ani, din localitatea bihoreană Vaida.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Sport local

  Cristian Lupuț și-a găsit angajament. Se va duela cu echipele bihorene în sezonul viitor

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost semnat contractul pentru podul nou din Nimăiești
  Podul vechi peste Valea Beiușele va fi înlocuit cu unul nou, valoarea construcției fiind de 2 milioane de lei.

  BIHON Sport local

  Misiune imposibilă pentru CAO 1910

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.