bihon.ro Web analytics

13 milioane de lei investiți pentru eficiența energetică a Spitalului Salonta

De Veronica Bursasiu
Reactualizat la:

13 milioane de lei investiți pentru eficiența energetică a Spitalului Salonta

FOTO: Facebook Primăria Salonta
Reactualizat la:
Scris de Veronica Bursasiu

În momentul de faţă, Spitalul Municipal Salonta deserveşte circa 60.000 de locuitori, reprezentând populația acestui municipiu și din localitățile limitrofe.

Este o unitate sanitară cu 122 de paturi pentru spitalizare continuă, 10 paturi pentru spitalizare de zi și 5 paturi pentru însoțitori, conform site-ului spitalului.

Vor avea condiții mai bune și vor face economie la plata agentului termic. Au fost finalizate lucrările din cadrul proiectului finanțat de Uniunea Europeană, al cărui obiectiv a fost creșterea eficienței energetice a Spitalului Municipal Salonta.

„Acest obectiv s-a realizat prin implementarea unor măsuri de eficientizare energetică și prin folosirea energiilor regenerabile. În cadrul proiectului, a avut loc reabilitarea termică a clădirii spitalului prin aplicarea de vată minerală bazaltică de 200 mm pe o suprafața totală de aproximativ 4.078 mp, înlocuirea ușilor de acces cu două uși termopan glisante precum și a tuturor ferestrelor cu cele de tip termopan. S-a procedat la schimbarea corpurilor de iluminat fluorescente cu corpuri de iluminat LED, la schimbarea bateriilor sanitare cu baterii cu senzori, care conduc la economie de apă, reabilitarea rețelelor de distribuție de apă caldă și încălzire. De asemenea, avem un sistem de aer condiționat și am procedat la montarea de panouri fotovoltaice pentru producție de energie electrică”, spune primarul Török László.

Șeful Primăriei Salonta vorbește și despre achiziționarea și montarea, în cadrul proiectului, a unui sistem de automatizare și management energetic al clădirii spitalului și a unui sistem de climatizare VRV – Variable Refrigerant Volume. Este un sistem modular de nouă generație, extrem de eficient, despre care se spune că a schimbat, fără îndoială, modul de climatizare al clădirilor înalte, având o gamă largă de aplicații și configurari pentru clădiri de birouri, hoteluri, vile și clădiri istorice. Acest sistem are menirea de a reduce consumul de energie prin optimizarea performanţei sezoniere cu ajutorul unităţilor interioare şi exterioare eficiente, tehnologiilor inovatoare şi a sistemelor de control inteligente de gestionare a energiei.

Valoarea totală a proiectului a depășit 13 milioane de lei, iar diferența dintre suma nerambursabilă și costurile totale a fost asigurată din veniturile proprii ale spitalului. În același context al investițiilor în infrastructură, lângă clădirea Policlinicii se construiește o nouă aripă a Spitalului Municipal, destinată pentru tratarea problemelor locomotorii.

5 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Nadia says:

  din banii astea ar fi bine schimbate si nite dr. si asistente scarbe care lucreaza doar pt buzunar nu si pt pacienti!

 2. Gold says:

  Lucrari facute de Mantuiala de o firma de hoti , adic a d W est , bine ca are patronul acuma bani de ultimul tip de Gle si el nu are nici o legatura cu constructiile .
  Va zic ca din start ati platit dublu pt lucrari si calitatea e la jumate .
  Felicitari pt. banii aruncati , in 5 ani o sa refaceti iar lucrarea.

 3. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Intrare gratuită la expoziţa dedicată generalului Traian Moşoiu
  La Muzeul Oraşului Oradea se lansează cu ocazia zilei de 20 aprilie proiectul „Exponatul lunii”. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ucigașul din Tinca, arestat preventiv. Bărbatul și-a ucis soția pentru că a refuzat să facă sex cu el
  Bărbatul din Tinca, ce și-a ucis și îngropat femeia pe malul Crișului Negru, a fost plasat în arest preventiv. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tânăr de 18 ani din Bihor, în arest pentru tentativă de omor. I-a aplicat victimei mai multe lovituri de cuțit
  Un tânăr de 18 ani a fost arestat preventiv, pe 17 aprilie 2021 pentru tentativă de omor.

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Întreruperi de apă în Sânmartin și în cartierele Grigorescu și Tineretului din Oradea

  BIHON Sport local

  Sportivul orădean Alex Creț s-a oprit în turul III la CE de judo
  Desfășurat la Lisabona (Portugalia), Campionatul European de judo pentru seniori a reunit la start cei mai buni judoka ai continentului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  20 aprilie, 102 ani de la Ziua Eliberării Oradiei - festivități în cadru restrâns
  Primăria anunță că, și anul acesta, din cauza pandemiei de Covid 19 și a restricțiilor aferente, festivitățile de 20 aprilie se vor ține în cadru restrâns, fără participare publică. 10

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Gestul lui Șovre inspiră: Erling Haaland a donat un tricou cu autograf asociației SOS Autism Bihor
  Președintele Asociației SOS Autism Bihor, Simona Zlibuț a anunțat că luni, la sediul asociației a ajuns un colet surpriză, din partea fotbalistului Erling Haaland. Pachetul conține un tricou personal semnat, mai multe fotografii cu autografe și o scrisoare.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.