bihon.ro Web analytics

150 de acțiuni de igienizare în bazinul hidrografic Crișuri

De Simona Drimbău

150 de acțiuni de igienizare în bazinul hidrografic Crișuri

Administrația Bazinală de Apă Crișuri se implică activ în campania națională de igienizare.
Scris de Simona Drimbău - Administrația Bazinală de Apă Crișuri se implică activ în campania națională de igienizare.

MEDIU. Sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”, la începutul acestei săptămâni, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat campania națională „Curățăm România!”.

Această campanie se desfășoară în perioada 4 aprilie – 4 mai 2022 și este prima campanie de acest fel din România întrucât implică în mod activ instituțiile de mediu, autoritățile centrale și cele locale, asociațiile de profil, Asociațiile Municipiilor, Orașelor, Comunelor și societatea civilă.

Activitățile au ca scop ecologizarea zonelor afectate de poluarea cu deșeuri (plastic, metal, deșeuri de echipamente electrice și electronice, sticlă, hârtie, cartoane, lemn, cauciuc, materiale textile, baterii și acumulatori, anvelope), inclusiv a gospodăriilor, zonelor de protecţie din jurul lacurilor naturale, a lacurilor de acumulare, cursurilor de apă, digurilor, a canalelor, barajelor şi a altor lucrări hidrotehnice, a câmpurilor și pădurilor de pe raza teritorială a UAT/ADI.

Schimbarea percepției

Administrația Bazinale de Apă Crișuri își propune ca, în cadrul acestei campanii, să schimbe percepția și atitudinea autorităților față de starea insalubră a cursurilor de apă, să responsabilizeze și să implice activ comunitatea și, nu în ultimul rând, să ofere riveranilor un model de bune practici prin cele 150 de acțiuni de igienizare programate în această perioadă în bazinul hidrografic Crișuri. „Pentru că ne dorim să oferim un exemplu, echipă noastră a început în forță acțiunile de igienizare. Am mobilizat 68 de angajați și 89 de voluntari care, în primele patru zile de campanie, au strâns nu mai puțin de 5,32 tone de deșeuri din 14 cursuri de apă. Acțiunile vor continua la fel de intens pe întreaga perioadă de desfășurare a campaniei”, a precizat Pásztor Sándor, directorul ABA Crișuri.

Reprezentanţii de la Ape invită societatea civilă și partenerii să se implice în următoarele acțiuni de voluntariat și împreună să Curățăm România. Puteți urmări evoluția campaniei pe Apele Române Crișuri | Facebook și pe Curățăm România | Facebook.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Note mai mari după contestații la BAC: 80 de elevi din Bihor au primit note peste 6 și au promovat
  75,94 % etse rata de promovare în prima sesiune a examenului național de Bacalaureat în județul Bihor 2022 (după contestații).

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Accident cu 3 mașini implicate în zona girației din fața bisericii Emanuel. O persoană a fost transportată la spital
  Accidentul a avut loc vineri, 1 iulie, în jurul orei 15.00 la intersecția străzilor Calea Aradului și Bulevardul Decebal.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Kaufland retrage un produs de distrugere a insectelor de pe piață
  Kaufland retrage voluntar, din motive ce țin de protejarea consumatorilor, produsul My Project Insectocutor Distrugere Insecte GTIN: 4063367290183, anunță lanțul comercial. Retragerea este valabilă pentru toate loturile.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  Bihon CSM Oradea

  Fometescu și-a reziliat contractul cu echipa de baschet a CSM Oradea
  CSM CSU Oradea și jucătorul Tudor Fometescu au decis de comun acord să încheie raporturile contractuale, după aproape cinci ani de colaborare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Trei bărbați și o femeie din Salonta au fost reținuți fiind bănuiți că au deținut și transportat 530.000 de țigări nemarcate

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Inspectoratul de Poliție Județean Bihor scoate la concurs, cu recrutare din sursă externă, 29 de posturi. Care sunt acestea
  Perioada de recrutare a început epe 29 iunie 2022 și se va încheia în ziua de 12 iulie 2022, (în ultima zi, doar până la orele 16:00).

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.