bihon.ro Web analytics

165 de accidente de muncă în 2021, în Bihor: Două au fost mortale

De Dan Birta
Reactualizat la:

165 de accidente de muncă în 2021, în Bihor: Două au fost mortale

Reactualizat la:
Sectoarele cu cele mai multe accidente de muncă sunt transporturile rutiere de mărfuri și fabricarea mobilei.
Scris de Dan Birta - Sectoarele cu cele mai multe accidente de muncă sunt transporturile rutiere de mărfuri și fabricarea mobilei.

Potrivit Raportului de activitate al ITM Bihor pe anul 2021, anul trecut au fost înregistrate 165 persoane accidentate, dintre care două ca urmare a unor evenimente produse în anul 2019, 35 ca urmare a unor evenimente produse în anul 2020, respectiv 128 ca urmare a unor evenimente produse în anul 2021.

Din cele 35 accidente de muncă produse în anul 2020, cinci au fost accidente de muncă mortale, iar 30 au fost urmate de incapacitate temporară de muncă a lucrătorilor.

Din cele 128 accidente de muncă produse în anul 2021, 126 au fost urmate de incapacitate temporară de muncă a lucrătorilor, iar două au fost accidente de muncă mortale.

De asemenea, un număr de 107 de accidente de muncă şi-au încheiat în această perioadă incapacitatea temporară de muncă, iar din acestea 31 accidente de muncă s-au produs în anul 2020.

Indicele de frecvenţă (numărul de accidentaţi care revine la 1.000 de lucrători) a fost de 0,52/00 pentru totalul persoanelor accidentate şi 0,03/00 pentru persoanele accidentate mortal.

Sectoare predispuse

Sectoarele economiei naţionale în care au fost înregistrate cele mai multe accidente de muncă în anul 2021 sunt: Transporturi rutiere de marfuri – 14 accidentaţi (10,93 % din totalul accidentaţilor); Fabricarea de mobilă – 12 accidentaţi (9,37 % din totalul accidentaţilor); Fabricarea subansamblurilor electronice – 8 accidentaţi (6,25 % din totalul accidentaţilor); Fabricarea calculatoarelor şi a echipamentelor periferice – 8 accidentaţi (6,25 % din totalul accidentaţilor); Fabricarea motoarelor, generatoarelor şi transformatoarelor electrice – 7 accidentaţi (5,46 % din totalul accidentaţilor); Fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice – 4 accidentaţi (3,12 % din totalul accidentaţilor); Lucrări de contrucţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale – 4 accidentaţi (3,12 % din totalul accidentaţilor); Fabricarea încălţămintei – 4 accidentaţi (3,12 % din totalul accidentaţilor);

Celelalte accidente au fost înregistrate în diferite sectoare de activitate economică câte un accident de fiecare sector.

Din punctul de vedere al vârstei persoanelor accidentate, analiza accidentelor de muncă a evidenţiat faptul că persoanele cu vârsta cuprinsă între 40 şi 49 ani deţin ponderea cea mai mare, de 28,12 % din numărul total al accidentaţilor, respectiv 36 persoane.

Acestea sunt urmate de persoanele cu vârsta între 30 şi 39 ani precum şi cele cu vârsta cuprinsă între 50 şi 59 ani cu aceeaşi pondere de 23,43 % din numărul total al accidentaţilor, respectiv 30 persoane. Urmează persoanele cu vârsta între 20 şi 29 ani care deţin o pondere de 20,31 % din numărul total al accidentaţilor, respectiv 26 de persoane, în plus existând şi câte 2 persoane cu vârstele sub 19 ani cât şi peste 60 ani.

Pe parcursul anului 2021 la ITM Bihor s-au înregistrat un număr de 501 comunicări evenimente din care un număr de 165 sunt accidente de muncă, 124 sunt evenimente în afara muncii, un număr 75 evenimente sunt accidente uşoare (cu mai puţin de 3 zile incapacitate de muncă). Pentru necomunicarea de evenimente şi necercetarea evenimentelor de muncă s-au aplicat 48 sancţiuni contravenţionale, din care 8 de amenzi în valoare de 29.000 lei şi 40 avertismente.

Cele mai multe accidente în sectorul transportului rutier de mărfuri FOTO: FAN

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Noi reguli RCA: constatarea amiabilă se va face electronic, reguli simple pentru mașina la schimb
  Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a aprobat un proiect de normă care aduce modificări substanțiale Normei 20/2017 privind asigurările auto în România. Actul normativ a fost trimis către Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare după 90 de zile de la publicare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pianina e din nou în Parcul Libertăţii
  Pianina din Parcul Libertăţii, aflată în grija Fundaţiei Comunitare Oradea, este din nou la dispoziţia orădenilor pentru a aduce un plus de frumos în viaţa oraşului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bihorean dat dispărut după ce a plecat la lucru în Deva. L-ați văzut?
  Polițiștii bihoreni fac un apel către persoanele care pot să ofere informații despre Bodog Balazs, în vârstă de 31 de ani, din localitatea bihoreană Vaida.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Sport local

  Cristian Lupuț și-a găsit angajament. Se va duela cu echipele bihorene în sezonul viitor

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost semnat contractul pentru podul nou din Nimăiești
  Podul vechi peste Valea Beiușele va fi înlocuit cu unul nou, valoarea construcției fiind de 2 milioane de lei.

  BIHON Sport local

  Misiune imposibilă pentru CAO 1910

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.