bihon.ro Web analytics

2 din 3 orădeni și-au plătit impozitele online

De Cristina Ghilea

2 din 3 orădeni și-au plătit impozitele online

Reactualizat la:
Economiștii Primăriei pun apetitul orădenilor pentru online pe seama bonificației de 8% acordată pentru această variantă de plată. Toate orașele mari din jur acordă bonificație mai mare pentru achitarea integrală la primul termen, necondiționată de forma de plată.
Scris de Cristina Ghilea - Economiștii Primăriei pun apetitul orădenilor pentru online pe seama bonificației de 8% acordată pentru această variantă de plată. Toate orașele mari din jur acordă bonificație mai mare pentru achitarea integrală la primul termen, necondiționată de forma de plată.

Al doilea an al pandemiei de Covid-19 marchează un rezultat notabil în ceea ce privește plata taxelor și impozitelor locale, la Primăria Oradea.

Botezată „Online câștigi dublu”, campania prin care cetățenii și firmele sunt încurajați să își achite online impozitele și taxele datorate bugetului local a înregistrat un salt anul acesta față de anii trecuți: „2 din 3 orădeni au ales ca modalitate de achitare plata online. Un procent de 69% din totalul încasărilor, cu excepția ordinelor de plată prin Trezorerie, au fost realizate prin intermediul platformelor online puse la dispoziție de Primăria Municipiului Oradea.

Așadar, din totalul de 140.840 de cetățeni cu debite, un număr de 87.566 și-au achitat impozitele datorate în acest an până la 31 martie, din care 69.911 au beneficiat de bonificație fiscală dublă, reprezentând 50% dintre orădeni. În cazul firmelor, din cele 13.127 existente, 8.549 și-au plătit impozitele pe anul în curs. Dintre acestea, 4.217 au beneficiat de această bonificație fiscală dublă, adică 32% din numărul total”, transmite Primăria, prin comunicat de presă.

Comparativ cu datele înregistrate anul anterior, numărul plătitorilor online a crescut cu 39%, iar sumele încasate prin tranzacții online s-au majorat cu 35%.
Economiștii Primăriei apreciază că orădenii care aleg să plătească online au un avantaj dublu: aceștia beneficiază de bonificație fiscală dublă, respectiv de 8% față de 4% cât ar fi dacă și-ar achita impozitele la casierie/POS/ordin de plată. În plus, plata se face rapid și în siguranță, fără a mai fi nevoie ca plătitorii să se deplaseze la ghișeu.

La alții, 10%

Diferențierea bonificației în funcție de varianta de plată este o practică utilizată doar în Oradea, dintre orașele importante din vestul țării. Clujul, Timișoara și Aradul nu au aplicat această măsură, chiar dacă au în uz variante de plată online a taxelor și impozitelor. Toate acestea oferă bonificația de 10% celor care aleg să achite integral dările pentru întregul an până la primul termen, 31 martie. Spre exemplu, Aradul a ajuns în acest an la un procent de 26% de plătitori online din totalul celor care au achitat sumele datotrate până la data de 31 martie.

 

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. cmihai says:

  Zici primaria si tragi apa, nesimtiti si hoti, dar gardul e frumos vopsit afara. Caz concret cu diferenta mare de pret la plata online si caserie la plata impozitelor.

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Intrare gratuită la expoziţa dedicată generalului Traian Moşoiu
  La Muzeul Oraşului Oradea se lansează cu ocazia zilei de 20 aprilie proiectul „Exponatul lunii”. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ucigașul din Tinca, arestat preventiv. Bărbatul și-a ucis soția pentru că a refuzat să facă sex cu el
  Bărbatul din Tinca, ce și-a ucis și îngropat femeia pe malul Crișului Negru, a fost plasat în arest preventiv. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tânăr de 18 ani din Bihor, în arest pentru tentativă de omor. I-a aplicat victimei mai multe lovituri de cuțit
  Un tânăr de 18 ani a fost arestat preventiv, pe 17 aprilie 2021 pentru tentativă de omor.

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Întreruperi de apă în Sânmartin și în cartierele Grigorescu și Tineretului din Oradea

  BIHON Sport local

  Sportivul orădean Alex Creț s-a oprit în turul III la CE de judo
  Desfășurat la Lisabona (Portugalia), Campionatul European de judo pentru seniori a reunit la start cei mai buni judoka ai continentului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  20 aprilie, 102 ani de la Ziua Eliberării Oradiei - festivități în cadru restrâns
  Primăria anunță că, și anul acesta, din cauza pandemiei de Covid 19 și a restricțiilor aferente, festivitățile de 20 aprilie se vor ține în cadru restrâns, fără participare publică. 10

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Gestul lui Șovre inspiră: Erling Haaland a donat un tricou cu autograf asociației SOS Autism Bihor
  Președintele Asociației SOS Autism Bihor, Simona Zlibuț a anunțat că luni, la sediul asociației a ajuns un colet surpriză, din partea fotbalistului Erling Haaland. Pachetul conține un tricou personal semnat, mai multe fotografii cu autografe și o scrisoare.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.