bihon.ro Web analytics

22 de primării la D ale porcului

22 de primării la D ale porcului

<p>Standul Primăriei Sântandrei - Foto: V.B.</p>
22 de primării din Bihor au transformat parcarea Era Park într-o bucătărie imensă.
Scris de Carmen Ile - 22 de primării din Bihor au transformat parcarea Era Park într-o bucătărie imensă.

Consiliul Judeţean Bihor – Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Asociaţia Comunelor din România – Filiala Bihor, Asociaţia Firmelor Bihorene, Asociaţia Culturală D’Art şi Asociaţia Pentru Cercetarea şi Promovarea Produselor Agroalimentare “Crişana” şi

Acolo, au fost gătite cele mai bune preparate de porc în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului D ale porcului.

Evenimentul a fost un prilej pentru primari de a etala standuri originale: este cazul Primăriei Sântandrei care a făcut risipă de imaginaţiei, dar şi de obiecte tradiţionale şi de artă, a celor din Dobreşti care s-au prezentat şi sculpturi în lemn, a primarului de Giriş Ioan Paşca care pe lângă priceperea în pregătirea porcului a etalat şi un costum de masterchef în nuanţe tricolore.

dobresti

Au surprins prin produsele prezentate- nişte purceluşi de cocă- reprezentanţii Primăriei Sălard, prin preparatele ce aminteau de casa bunicilor: pâine cu untură şi cu usturoi – Primăria Lăzăreni, dar şi Primăria Tileagd a atras prin standul său în stil tradiţional, ca şi cei din Căbeşti care şi-au desenat numele comunei cu ajutorul ţesăturilor.

lazareni1

Mii de oameni au trecut pragul festivalului, chiar dacă directorul Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Mircea Jacan şi-ar fi dorit o vreme mai de Crăciun decât una de primăvară pentru ca orădenii să fie tentaţi să rămână în oraş şi să aleagă festivalul pentru a petrece sâmbăta.

Printre cei care au ales să participe la festival s-au aflat şi şeful Consiliului Judeţean Cornel Popa, şeful Poliţiei Liviu Popa, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Bihor, Remus Motoc atent la condiţiile în care a avut loc prepararea şi vânzarea produselor directorul adjunct al APIA Traian Abrudan, dar şi oameni politici: senatorul Gavrilă Ghilea ori primarul beiuşului Adrian Domocoş care avenit să-şi susţină băiatul la faza judeţeană a olimpiadei de limba română, dar nu a rezistat tentaţiei de a fi alături de confraţii lui, chiar dacă Beiuşul nu a prezentat de această data un stand.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul șef al Poliției Locale din Oradea a fost condamnat la 5 ani de închisoare
  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul polițist local Paul Kover a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Karpaten Bistro Haus, un restaurant orădean în stil bavarez! Evenimente private, meniul zilei, happy hour 1+1 gratis, muzică live, livrări la domiciliu!
  Orădenii care doresc să servească un meniu deosebit cu specific bavarez o pot face aproape de centrul orașului, la Karpaten Bistro Haus. Localul este situat pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 77/A, pe locul fostului restaurant Intim.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Festivalul Baroc în Cetate: Oradea devine capitala muzicii baroce
  A doua ediție a Festivalului Baroc se va derula în perioada 23-31 mai 2022.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  An pregătitor pentru studenții străini din cadrul Universității din Oradea
  Studenții străini au la dispoziție un an pentru a învăța limba română, în cadrul unui program dezvoltat de Facultatea de Litere din Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 1,3 milioane de euro pentru Universitate din Oradea în cadrul Erasmus+
  Universitatea din Oradea se află în topul alocărilor de fonduri pentru proiectele de mobilitate Erasmus+. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Aleșii din Vadu Crișului, la „Trezoreria domnească” din Hajduszoboszló
  În cadrul unui proiect comun finanțat de către BGA (Ungaria), o delegație de 12 persoane din Vadu Crișului a făcut cunoștiintă cu oportunitățile de vizitare oferite de localitatea maghiară Hajduszoboszló.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.